Поликистозни яйчници / ЛУФ синдром

• 165
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте дами...
Моля ви за съвети, а ако сте минали през този път, моля ви разкажете какво стана при вас (при кого ходихте, какво ви казаха, назначиха и дали има успех). Ще съм ви много благодарна!
От 3 години вече (може и повече) правим опити за бебе с партньора ми, обаче НИЩО...
2023г (което прави около 7/8 месеца след неуспешни опити) решихме да отидем в кл. Щерев за да проверим дали е наред всичко. Бях в дни на овулация на първия преглед, обаче се оказа, че имам поликистозни яйчници, за по сигурно доктор Савова ми назначи изследвания които обаче аз не разбрах кога и как да ги направя и не съм. На втория преглед / следващия месец отидох. Тя провери за овулация и отново нямаше, при което ме пита за изследванията и аз и казах, че не разбрах как трябва да ги направя, затова исках да я питам и да ги донеса следващия път. Та то се започна малко викане и на мен не ми беше окей отношението. Проверихме спермограмата на мъжа ми с нея - всичко беше наред с него. Та се отказах заради отношението. Няма значение.... На следващата година или по-точно миналата септември месец имах някакво бяло течение, при което решавам да отида на гинеколог и той ми обясни, че съм много здрава нищо ми няма и от дума на дума му споделих тези неща и той ме пита кой ден ми е. Отново бях в дни на овулация... Прегледаме - отново нямаше, той също каза, че имам ПЯ и ми назначи стимулация. Започнах я като през октомври на фоликулометрията видяхме фоликул с добри размери. Следенето на овулацията беше на 12 и 14 ден. На всички прегледи които бяха на 12тия ден се радвахме на хубави фоликули, но на 14 нямаше и следа да се е случила овулация. На последната стимулация (неуспешна) , той ми обясни, че това е последно, ако искам мога да изчакам малко и да опитаме пак, а неговото предложение беше да ми направи лапароскопска операция, като ще направи малки отвори за да може да се случва всичко на време, защото според него е по-дебела обвивката на яйчника и затова не успявам да получа овулация. Аз не отидох. Първо защото ме беше страх след всичко прочетено, 2ро заради финансовата част. Та сега имам възможност да започна каквото и да е. Отидох отново при него, защото му имам повече доверие. Отидох с мисълта да поговорим за други решения, като аз си мислех да пусна абсолютно всички изследвания които съм чела, че други момичета са правили, без значение дали е нужно. Та той ми обясни, че според него нямам никакви хормонални проблеми и каквото и да е друго което да повлияе на овулацията , а имам ЛУФ СИНДРОМ. Каза ми, че това ми е вродено и че щом през цялото това време на стимулация не се е получило нито веднъж, значи е луф синдрома.... Та момичета, неговото предложение отново е да направим тази операция , като ми каза, че ако не стане в рамките на няколко  месеца, ще се стигне до инвитро. Четох в интернет, че с този синдром единствения начин да забременея е инвитро, но той ми дава 60% шанс да забременея след операцията, като отново ще правим стимулация.... Моля ви за съвет, кажете какво според вас трябва да се случи... До вчера бях много съгласна с неговото решение, но днес някак си ми е объркано и не знам какво да правя. Мисля тези дни, докато не е настъпила менструацията, да направя една онлайн консултация с доктор Антоанета Ковачева, но и това се чудя дали да правя, защото всякаш не искам да губя време в месеци или години на търсене на проблема....
Оххх моля ви, кажете какво да правя. Ако сте минали през нещо такова ви моля да споделите. Много ви благодаря предварително и се извинявам за дългото писане .🥲❤️

# 1
Репродуктивен специалист. Изберете си друга клиника и си направете необходимите изследвания, защото с гадаене няма как да разберете какво точно ви има. И ако наистина целите бременност е хубаво да се заемете сериозно с проблема. Три години са доста.

# 2
Всеки доктор при който отидете като назначи изследване и пациента не го направи защото не го е разбрал или по други причини ще се ядоса при последващ преглед и ще се зачуди какво точно правите,тъй като това е в интерес на вашето здраве или лечението ви.Доктор Савова е много обстоятелствена , обяснява и говори много , пише.При който и лекар да отидете и не сте разбрали нещо винаги може да звъннете и да попитате, да кажете че не сте разбрали и ще ви бъде обяснено.Обикновено навсякъде дават талони за изследвания на които пише какво да се изследва.
Луф синдрома е овулаторна дисфункция и изисква по-сериозно наблюдение.При 4 месеца с доказан ЛУФ ( с УЗД снимка ) може да кандидатствате за инвитро по фонд!

Общи условия

Активация на акаунт