Любители на котки - Тема 208

• 29 460
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Доня, много е сладко. И с тези точици на гърба...

# 76
Еми Доня....честито попълнение! Grinning Не ви огря с гъркинята, ама такъв знак от съдбата е това, че..... стискам палци скоро да го опитомите калпазанчето. Simple Smile Щом не го гонят и има храна, няма къде да ходи душицата, ще свикне при вас. Simple Smile

Аз да споделя...от няколко дни Алиса се ежи на брат си, не истински със злоба, но....досега не го беше правила. Веднъж я заварих в легена, а той си е запазено негово място от както дойдоха при нас. Дали тя се е амбицирала да не му е толкова подчинена? Защото йерархията от ден едно ми стана ясна. Тя идва при мен, галя я, идва брат и - тя веднага му отстъпва мястото. Същото с легена - беше заплют веднага от него. Също с едно място на дивана, където тя също спи, но ако той поиска, тя веднага се мести и т.н., и т.н....та хем ми стана смешно (защото тя колкото и да се ежи пак е 1/5 от него), хем се притесних да не вземат да се изпокарат (те и сега се бият, но без да прекаляват).

# 77
При нас битките са сериозни, намирам топки косми из двора🙄
Мишо е кастриран, черният таласъм не е, дали ако му кръцнат камбанките, ще спрат? Ама той Мишо е драката, иначе е супер кротък, даже с лисиците се погажда😆, но види ли таласъма, започва да мята опашката.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 01:47 от Чи лу

# 78
След кастрация минава време, докато спадне тестостеронът и се види реален ефект. Ако черният таласъм е териториален, агресията му ще намалее, ще спре да маркира и има шанс да се спогодят. Ако Мишо е доминантния, може да го приеме по-лесно като спре да маркира и вече не го възприема като заплаха.

Като цяло кастрацията е предпоставка за мирно съжителство - дори да не станат приятели, поне има шанс да се търпят. Иначе ще продължът да се бият докато едната страна не надделее и изгони другия.

# 79
  • Между гори и планини
3 часа посреднощ аз дебна с едно одеало в двора. Таласъмчето следва по петите Чери. Чери ми го играе сърдит и не се прибра за сън и не идва като го викам. Отива някъде и таласъмчето мяука и тръгва след него. Забелязва ме и спира. Започва да се търкаля по земята и мърка. Аз правя крачка, то бяга с 50 см. Най много мога да доближа 3 метра. Веднъж метнах одеало - неуспешно - избяга...
Голям цирк като цяло! Утре представлението продължава с подкуп - храна. Малко е и има възможност да се опитоми.
Лошото е, че Чери хем както беше спокоен, сега го хъска, хем стои с него на двора. Точка ако го набара вероятно ще го бие, тя е проклета за двама. Лео отиде да ловува, Памук въобще е над нещата...

# 80
Бу, ти нова котка ли си имаш? Много е сладичка! Снимките са много трогателни. Минка как нежно я обгрижва.
Може ли линк или име на каишките, които носят големите?
Има и светлоотразителни от плат за малката
Скрит текст:

Аминка, много съжалявам за бебета! Стискам палци последното да се закрепи и оцелее и да порасне голяма и здрава котка. Не знам момче или момиче е, но то няма значение да бъде щастлива и здрава.

Доня, много се смях с историята ти, представях си те и още по смешно ми ставаше 😀.
Утре дано успете да го хванете този калпазан.

# 81
Доня, представих си те в 3ч сутринта с одеало из двора🤣
Добре, че нямаш комшии🤣🤣🤣

# 82
  • До хладилника, който обичам
Бу, ти нова котка ли си имаш? Много е сладичка! Снимките са много трогателни. Минка как нежно я обгрижва.
Може ли линк или име на каишките, които носят големите?
Има и светлоотразителни от плат за малката
Скрит текст:
Дааа, голямата дъщеря ни сдоби с коте Simple Smile подариха й го и сега пак са три.
Малката е с каишка за красота и да не губи навик да я носи, като са свикнали да са без, после за някои е трудно. Предната котка Маца падаше като талпа, като й сложих каишка, губеше изцяло способност да се движи и беше много смешно; след кастрация, веднага след като трябваше да носи конус, сложих каишка и така свикна. На други им е все тая дали носят или не. Мара няма да излиза, докато не порасне достатъчно да я кастрираме, та не е нужно да е светлоотразяваща.
Големите носят каишка на Beaphar против бълхи. Не е достатъчна сама по себе си, впрочем, но много хубаво отразява светлина. Имат няколко цвята от тоя модел и другите са по-красиви, но не отразяват.

# 83
Такива тука в Бг май не съм виждала... Rolling Eyes От какъв материал е този нашийник? А и действа ли по предназначението?

# 84
И аз на моите им взимам само светлоотразителни. Другите са много по - красиви и много ме изкушават, но тези от снимката са много хубави и в тъмното отдалеч се виждат.
Тези наистина май ги няма в България и не съм ги виждала иначе са идеални. На моите като им сложа противопаразитна остават и с тази от плат със звънчето и носят по 2.
Хахах, и моя мънинкият беше много смешен за първи път като му сложих. Като почна да се мятка, да я хапе, да подскача, да се търкаля. Известно време му я слагахме само като стои вътре и го виждаме какво прави. Беше ме страх да не се нарани. Като свикна и вече не му правеше впечатление започна да си я носи постоянно.

# 85
  • Между гори и планини
По някое време на нощта Чери се прибра и спа в краката ми. Сутринта ставам - тишина! Помислих, че таласъмчето е избягало. Но, то заспало милото в една саксийка на слънце. Видя ме и избяга, въпреки, че бях с купичка храна. Храна не мога да оставя на двора, мравките ще тръгнат...
Това е разстоянието което мога да доближа - 3 метра. Явно ще го храня от разстояние.

Лео го наблюдава, зад храстите, дребосъчето хрупа гранули за големи котки. Просто не съм подготвена с бебешка храна.

# 86
Много е миличко! То ще свикне след няколко дни като го храниш.
Ох, на мен много ми липсва Тобчо преди няколко дни пак плаках. Идва ми и на мен да си потърся едно бебе двойник на него.

# 87
На мен не ми изглежда много дребосъче. Едно 4-5 месеца поне да има.

Чи лу, много яка снимка си издебнала. Добре че има ограда. Погледът на Таласъма (а и самият той) е уникален кадър просто.

# 88
  • Между гори и планини
Зуумнала съм го за това. Още е с млечни очи, синкави, около шепа и половина размер .
Вероятно е или изхвърлено пред нас или от на съседите, техните котки са такива - търсят хора, но бягат. Окраската е типично местна, почти всички котки са еднакви. Най- близкият съсед е на 500 м, възможно е дребосъчето да се е загубило ( не че на съседа му пука )

# 89
Благодаря за съветите,  гледам днес е хванала коричка нослето. Не съм го третирала с нищо, че се стреснах да не му навредя.

С друго питане влизам - миналата седмица смених тоалетната и от малко лечение минах на голяма затворена. Обаче много мирише, а преди не е имало такъв проблем и това хич не ми харесва. Не мога да си обясня защо така. Тоалетната се чисти всеки ден, на 7 дни изхвърлям всичко и слагам чисто ново. Някой със съвет/предположение / предложение?

Общи условия

Активация на акаунт