Любители на котки - Тема 208

• 29 449
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Джасте, аз съм давала по малко Смекта, вет не е бил против. Дано бързо да се оправи стомахчето!

# 61
Така, говорих с клиниката, док каза да давам пробиотика и питах за оризова вода и той каза - да, ако може да я прилъжеш да хапне и ориз още по добре. Казах му, че от днес даваме пробиотика и той каза да не очаквам чудеса веднага, дай време да подейства и ако утре до края на деня не се постегне тогава да я водя, сега вика недей.
Кардю Heart, Djaky Heart, благодаря момичета мили.
Пп Паниката Джаста, ако не я познавате, ей ви я на. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 62
  • Между гори и планини
Аз съм давала смекта и глюкоза против обезводняване. Дано ама ефект само с пробиотик!

# 63
Доня, давам, давам пробиотик, от днес. И да я похваля - сварих оризче, бял бисерен с повечко нишесте да е, стана хубава гъста водичка, охладих добре, сложих я в плитката и паничка, те всички са и плитички да и е удобно, Джастев я курдиса Joy над паничката и тая ми ти Джулка какво цокане направи все едно е захранена с оризова вода. Joy Та, доволна съм. Ще и добавя и оризче, но исках да видя дали ще се спогоди с оризовата вода, засега отговора е твърдо да. Инак играе, та се къса. "Убива" Джастев по всички възможни начини. Joy И съм почти сигурна, че вече си разпознава името.

# 64
Момичета,
Моят Томи /апартаментна котка/ го забелязах следобед с обелен нос /охлузен.
Той е много щур, не знам каква я е свършил, но ми дожаля.  😞ь да премия ли с риванол или кислородна вода?

И още нещо - като ни го донесоха, от лявата страна нямаше мустаци.  Но той е живял суров селски живот и кой знае колко борба е видял. За 20 дни още не са му поникнали.  Гледам последните дни и от другата страна отпадат. Сменят ли се мустаците? Знам, че са мн важни и се чудя дали да се притеснявам.

# 65
  • Между гори и планини
Браво на Джулката! Умно момиче ❤️
На последния въпрос - да сменят мустаци, не съм засичала обаче за колко време поникват отново.
С кислородна вода няма ли да щипе много? По добре само с вода. Каквото и да е ще бъде облизано, а не е желателно.

# 66
Дейзи сред дрехите на кака си.

Мисля че открих едно от скришните ѝ места.
Не я бяхме виждали почти цял ден. Виках я няколко пъти. Влизам в стаята, поглеждам, шкафа отворен, някакъв ръкав стърчи навън. Рекох да затворя, прибирам ръкава и мяркам нещо жълто вътре Joy
Дъщеря ми не знаеше а това скришно място Simple Smile

Всички дружно я посрещнаха като се прибра от морето. Обърнаха ѝ за малко внимание и я забравиха Simple Smile

За мустаците... сменят се. От време на време намирам паднали мустаци.

За раната... йод. Ветеринарите използват някакъв йоден разтвор, но така и не му запомних името.

# 67
  • София
Мади също беше с ожулен нос преди няколко седмици, изключително странно за мен, тъй като не е някоя лудетина, да се вре в рискови места. Нищо не мазах, хвана коричка и след време се оправи.

# 68
Момичета,
Моят Томи /апартаментна котка/ го забелязах следобед с обелен нос /охлузен.
Той е много щур, не знам каква я е свършил, но ми дожаля.  😞ь да премия ли с риванол или кислородна вода?

И още нещо - като ни го донесоха, от лявата страна нямаше мустаци.  Но той е живял суров селски живот и кой знае колко борба е видял. За 20 дни още не са му поникнали.  Гледам последните дни и от другата страна отпадат. Сменят ли се мустаците? Знам, че са мн важни и се чудя дали да се притеснявам.
На нос, очи и уста кислородна вода - НИКОГА! Ще му изгориш лигавицата. Промивай с физиологичен разтвор само.
Въпросът за мустаците е интересен. Досега не ми се е случвало подобно нещо, а що котки гледам... Принципно мустаките падат, но нацяло да падне и да остане без не съм виждала. И като падне мустак, наистина бавно излиза нов.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 02:54 от amy_nka

# 69
Най-добрата промивка за всички рани е вода !
При хората също. Вода и сапунче

# 70
  • Между гори и планини
Е, да ви кажа... Направо нямам думи...
От спалнята чух мяукане , излизам на двора - пис, пис - отговаря. Мислех, че в Точка, защото Чери и Лео ги видях.
По едно време пробяга едно таласъмче в тъмнината. Светвам с телефона - бебе!
Не дава да го хванем, бяга, после се връща при Чери. Оставих на едно място храна, Лео я нападна. Не мога да го хвана. Но си личи, че иска тук. До Чери мърка. На възраст около месец и половина - два . Лео и Чери го приеха.
Само не може да се хване диването. И няма опашка, какъв знак от съдбата в това 🙄

тук дори поигра с Лео и мъркаше

Много бързо бяга таласъма, тримата с мъжа ми и сина не можем да го хванем. Или е под храстите или прескача ниската ми ограда. После пак се връща.

# 71
Доня, метни му едно одеяло, чаршаф отгоре и го хвани

# 72

Разучаваме новата придобивка. Да видим дали ще  се одобри тези дни.

# 73
  • Между гори и планини
Добра идея, не се бях сетила. Прибрах се вътре вече, ще видим сутринта. Глада е по силен от страха, ще го примамя и ще го хванем. Иска котешка компания. И нали Чери е най-добрият котарак, много спокоен и го прие. Лео повече е любопитен, докато Чери е скала. Та ги оставих двамата на двора.

# 74
Така ловяхме папагала като деца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт