Любители на котки - Тема 208

• 29 444
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
ДМ-ските гранули разстроиха положението още. Махнах ги, върнах NP-то. Днес ще се консултирам с вета и ще купя РК-гастро. Ох, ще се побъркам значи. Аман с тая храна. Инак Джу Джу - то е игриво и гласовито. Като я взех беше хранена с пауч Кошида(Лидл) за големи котки и акото и беше твърдо. На Мая обаче Кошидата не и понасяше и пръцкаше от нея. Дребното и то пръцкаше, затова смених с NP, но пък продължи да пръцка и акото се втечни. От ДМ-ските спря да пръцка, но разстройството си е налице. Направо не знам какво да правя. Ще ходя до вета, добре, че е до офиса ми.
Пп Дупето не е зачервено. И не ака постоянно. Просто като и дойде да ака изхожда мекичко или течно ако. Храни се, пие водичка.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 08:10 от Джаста Праста

# 46
Вече имаме категорична диагноза за състоянието на Пуфи. Милото коте има доказана калицивироза. Опитахме лечение с Джи Ес, но не се повлия за съжаление. Ще продължим с това, което правехме до сега, през 4-5 дни кортикостероид. Така се надявах да се повлияе от Джи Еса, въпреки че е скъпо щяхме да се справим някак си, но уви. Вчера Пуфи направи такова възпаление в устата, че нямам думи просто. И толкова ме е яд на онези уж "докторки", които не успяха да поставят правилната диагноза и я оставихме без лечение толкова дълго време. И на мен ме е яд, че не потърсих по-рано второ мнение.

Джаста Праста за малки котета аз съм изключително доволна от прахчето пробиотик на Пурина. Ръсех на малките котета в храната, по веднъж на ден, и нямахме продрисквания.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 08:18 от Mila💗

# 47
Мила, откъде мога да го купя това прахче.
Ох, работата стана: какво ми трябваше лозе на баир. Много съм изнервена.

# 48
Има ги във всяка вет клиника, а също и в зоомагазините.
Ето и линк

# 49
  • Враца
На мен също ветеринаря ми даде този пробиотик, когато беше повърнала 2 пъти още в началото, и каза да спра рибата, защото пък точно тогава яде пауч риба. Не пречи да пробваш и с пробиотик, но най-добре ще каже ветеринаря.

# 50
Вече имаме категорична диагноза за състоянието на Пуфи. Милото коте има доказана калицивироза. Опитахме лечение с Джи Ес, но не се повлия за съжаление. Ще продължим с това, което правехме до сега, през 4-5 дни кортикостероид. Така се надявах да се повлияе от Джи Еса, въпреки че е скъпо щяхме да се справим някак си, но уви. Вчера Пуфи направи такова възпаление в устата, че нямам думи просто. И толкова ме е яд на онези уж "докторки", които не успяха да поставят правилната диагноза и я оставихме без лечение толкова дълго време. И на мен ме е яд, че не потърсих по-рано второ мнение.

Джаста Праста за малки котета аз съм изключително доволна от прахчето пробиотик на Пурина. Ръсех на малките котета в храната, по веднъж на ден, и нямахме продрисквания.

Какво стана с диагнозата "еозинофилов гранулом"? Хроничното възпаление на венците (гингивит, ако включва и езика - стоматит) обикновено е в следствие на прекарана калицивироза. Вирусът остава латентен и се реактивира при спад в имунитета. Всеки вет би заложил на тази диагноза. Затова, би ли споделила, как се потвърждава категорично новата диагноза?
ГС и молнупиравир (лекарства за ФИП) абсолютно никакъв ефект нямат върху калицивируса. Тествала съм го и аз. Обаче руснака има едни други лекарства, които в Русия прилагат при калицивироза. Ако искаш да ти пратя на лична "портфолиото" му, защото не е само едно лекрството, ами се комбинират няколко. Аз не успях да стигна до тях, щях да пробвам с Интерферон при Съни, когато ѝ падна имунитета, преди да почине, но просто не стигнах до там.
Една калицивироза (или спад в имунитета) също може да събуди и други латентни вируси, като коронавируса, например. При Джери така стана. Всичко започна с възпаление в устата и аз го пратих на почистване на зъби и там установиха, че коремчето е с асцит и никакво почистване на зъби, ами сериозен ФИП.
С кортикостероидите се подтиска имунната реакция, т.е., възпалението, но всъщност се получава нещо като обратен ефект. Имунитета трябва да се подсилва, за да се справи срещу вируса, а те го подтискат, заради възпалението, което е реакция от защитата на организма.
Аз бих питала няма ли да е по-добре възпалението, тъй-като е локално, да се подтисне с локални противовъзпалителни, вместо с кортикостероиди, а пък да се пробва да се укрепи имунитета, за да се справи организма срещу патогена. Т.е., противовирусно е тук, според мен, това, което трябва, и витамини, минерали - всичко, което би допринесло за укрепване на имунитета. С кортикостероидите реално само се подтиска симптома възпаление. Не се лекува.

Джаста, само и единствено РК гастроинтестинал, ако яде (имаш гранули, пауч, мус). Никакви други храни. Стрикна диета, за да се оправи сега, да не се дехидратира. Пробиотик можеш спокойно да даваш, без значение дали е на Пурина. Има и други марки. На Пурина е супер овкусен, затова го препоръчват.
Ако с РК гастроинтестинал не се оправя положението, другата диета е месната - или сурово свинско само или варено пилешко (зависи котето какво приема да яде).

# 51
Скрит текст:

Какво стана с диагнозата "еозинофилов гранулом"? Хроничното възпаление на венците (гингивит, ако включва и езика - стоматит) обикновено е в следствие на прекарана калицивироза. Вирусът остава латентен и се реактивира при спад в имунитета. Всеки вет би заложил на тази диагноза. Затова, би ли споделила, как се потвърждава категорично новата диагноза?
ГС и молнупиравир (лекарства за ФИП) абсолютно никакъв ефект нямат върху калицивируса. Тествала съм го и аз. Обаче руснака има едни други лекарства, които в Русия прилагат при калицивироза. Ако искаш да ти пратя на лична "портфолиото" му, защото не е само едно лекрството, ами се комбинират няколко. Аз не успях да стигна до тях, щях да пробвам с Интерферон при Съни, когато ѝ падна имунитета, преди да почине, но просто не стигнах до там.
Една калицивироза (или спад в имунитета) също може да събуди и други латентни вируси, като коронавируса, например. При Джери така стана. Всичко започна с възпаление в устата и аз го пратих на почистване на зъби и там установиха, че коремчето е с асцит и никакво почистване на зъби, ами сериозен ФИП.
С кортикостероидите се подтиска имунната реакция, т.е., възпалението, но всъщност се получава нещо като обратен ефект. Имунитета трябва да се подсилва, за да се справи срещу вируса, а те го подтискат, заради възпалението, което е реакция от защитата на организма.
Аз бих питала няма ли да е по-добре възпалението, тъй-като е локално, да се подтисне с локални противовъзпалителни, вместо с кортикостероиди, а пък да се пробва да се укрепи имунитета, за да се справи организма срещу патогена. Т.е., противовирусно е тук, според мен, това, което трябва, и витамини, минерали - всичко, което би допринесло за укрепване на имунитета. С кортикостероидите реално само се подтиска симптома възпаление. Не се лекува.

Джаста, само и единствено РК гастроинтестинал, ако яде (имаш гранули, пауч, мус). Никакви други храни. Стрикна диета, за да се оправи сега, да не се дехидратира. Пробиотик можеш спокойно да даваш, без значение дали е на Пурина. Има и други марки. На Пурина е супер овкусен, затова го препоръчват.
Ако с РК гастроинтестинал не се оправя положението, другата диета е месната - или сурово свинско само или варено пилешко (зависи котето какво приема да яде).
Пиша на лични, за да не досаждам тук.

# 52
  • София
Нещо напоследък Чита не пие много вода. Чудя се какво да направя да пие повече. Не и е до храната, на отделно място е и преди пиеше, но от известно време намали много.

# 53
  • Между гори и планини
Здравейте и благодаря за новата тема 🌹
Изтървала съм ви мъничко
Аминка, съжалявам за загубата на още една душица, дано поне третото е добре и пораснали здраво!
Наш Лео е все по- добре, вече вдига хоризонтално опашката, с лека гърбица в основата. И отново играе, ловува и превръща предният двор в гробище за улов, което в тези жеги хич не е приятно и в храсти и треви с мъжът ми гледаме и разчистваме, че се носи аромат...
Слагам ви и данък

# 54
Давам отчет: купих пробиотика и гранули за "стягане", вече дадох, спрях мократа храна, да видим.
Дребното вече ме посреща като се върна от работа. Толкова е хубаво. Сега играе.
И момичета, благодаря ви за полезните съвети.
Ще пробвам да и дам сварено пилешко също.

Доня, много, много се радвам за Лео.

Всички котенца в темата са прекрасни, мамите им още по прекрасни. Благодаря, че ви има. Heart

# 55
Джасте, голяма красавица туй дребното Heart Eyes И ти звучиш различно, вече е включила лечителската енергия Джулси Heart

# 56
  • До хладилника, който обичам
Благодаря за темата, бързо ми свършиха лайковете!

Аминка, съжалявам за второто мъниче. Нищо не можеш да направиш 😞

.
Вкъщи имаме муха, но само едната котка е достатъчно развълнувана, че да скача. Цура ще я добавя следващия път. Тя още ръмжи, като усети Мара и ги държим разделени.

# 57
Този червен нашийник направо ѝ е заспал. Много красиво коте! Heart Eyes

# 58
  • До хладилника, който обичам
Благодаря 🧡 Много е сладка. Големите носят противоблъхни антирефлексни нашийници, защото излизат навън и поне малко да ги пази в тъмното, като са къси дните, но за Марчето няма такива бебешки, та сложихме този, да свиква, докато й стане вратлето достатъчно дебело.

# 59
Момичета, дадох пробиотика, половинката, и гранулите, но тя продължава с разстройството. Знам, трябва време, за да подействат, но се притеснявам да не се дехидратира. Вече взех да се тревожа. Тя пие водичка, но все пак. Не знам какво да правя, да я водя ли в клиника или да чакам. Говорих с вета и той каза - пробиотик. Да де, ама тя зачести изхожданията. Страхувам се. Мисля да я заведа тази вечер в клиниката.

Общи условия

Активация на акаунт