Гадния период в годината

• 7 383
  • 146
  •   1
Отговори
Може би искам просто да се оплача. А не точно, че трябва да е някаква тема.
Имате ли месец, сезон или да речем ден от седмицата, когато очаквате, че ще се случи нещо шибано. Просто защото в продължение на доста време забелязвате някаква повторяемост на неприятностти, които живота ви сервира по едно и също време винаги.
И понеже искам да се оплача - за мен това е септември. Винаги ми е свит корема на топка влезем ли в този месец, и винаги нямам търпение да свърши. Не знам дали аз със шибаното си очакване го предизвиквам, или просто живота е решил, че трябва да има период, в който да ми изсипва по една голяма гадория, за да мога през останалото време да се чувствам добре.

# 1
Всичко е в главата.
Решил си ,че е гаден и си предубеден.
Мисли позитивно.
Иначе за гадости сезон нямам-идват неочаквано и това си е.

# 2
  • София
Не съм фаталистка, не обръщам особено внимание на закономерности, дори и да има такива. Направо съм си сляпа за тях.

Не обичам декември, "тежи" ми. И е зима, мрън.

Пожелавам ти един много успешен и усмихнат септември, Абуто.
Нека предчувствието ти се разбие на пух и прах!

# 3
Има такива периоди. Енергийно ги усещаш тревожно и обикновено се случват разни гадорийки - да.
За мен такъв месец е април.

# 4
Абуто, а ти кой месец си роден, да не е точно септември? Дай да търсим някаква закономерност.
На мен също декември ми е гаден, но не защото лоши неща ми се случват, напротив - тогава съм родена, а защото денят е къс, идва студ и като цяло ми е изпълнен с гадни очаквания. Но от рождения ми ден нататък се обнадеждавам, че все някога зимата ще свърши, макар че едва е започнала. Wink

# 5
Някъде някога бях чел, че има някаква си Сатурнова дупка - дето си се случват разни неприятности.... било месец преди рождения ти ден (ако си спомням правилно), но при мен се дели на 2 периода - 6 месеца преди и 6 месеца след рд )))

# 6
  • София
За мен такъв месец е юли. Много тегав, още повече когато децата бяха малки, нищо не мога да правя, нищо не върви , нищо не мога да захвана. Често през юли сме имали големи, кардинални конфликти с БМ.
Два пъти проблеми със стъпалото, започнали юли и въобще разни счупени крайници и травми при различни членове на семейството.
Като общо - безпаричие, невървеж и карък.

Сатурновата дупка е 40 дни преди и след РД. Но при мен лично, около РД /септември/ нещата започват да се отпушват и вървят.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 14:07 от Rockstar

# 7
  • София
Преходните сезони традиционно носят тревожност. Дълбоко в себе си човек не обича промените и ги гледа със съмнение, затова пролет и есен са рай за тревожността и депресиите.
И аз не обичам есента.

# 8
За мен са януари, февруари и март. Чакам тъпата зима да свърши и тя все не свършва. Мразя я.

# 9
40 дни е Сатурновата, би важало, ако Абуто е роден октомври-ноември.
Аз съм класика: края на октомври скуката и Blue day/ края на януари, когато нищо не се случва са ми смотани периоди.

# 10
Чисто статистически април ми е такъв месец. Големи гадости от типа грешна диагноза на мм за рак в последен стадий (оказа се нещо съвсем безобидно), на следващата година лл (която не признава съществуването на ковид, но тогава не знаехме) на майка ми 11 дни я мота и беше на косъм, и други от този порядък.
И много по-дребни каръщини през юни, когато по принцип тръгваме към морето и почти винаги нещо води до леко отлагане.

# 11
Не съм забелязала такова нещо. Всички месеци обичам. Преди време ноември ми беше нещо мрачен, но откакто си вземам отпуска тогава и пътувам го харесвам и него. Декември с коледните базари и хубававите празници ми е любим.

# 12
Нямам такъв.
Но преди години ненавиждах април. Нищо лошо не ми се беше случвало през този месец, просто изпитвах необясним дискомфорт. И тогава от къща се преместих в апартамент, на среден етаж, сравнително висок. Дойде април, дискомфорт няма. Викам си, нещо не ми е наред Trollface предполагам усещането идва от температурните колебания. Навън топло, вътре все още къщата излъчва хлад. Ако пусна отопление, става ми неприятно топло. Никак не става.
И досега като съм в родната ми къща през април го усещам, нищо че е с всякакви съвременни изолации и т.н.

# 13
Не викай мецо, да не дойде, но факт, понякога някои хора имат такива усещания. Наречете го тръпки под кожата, настръхване на космите, сърбене на палеца и т.н. и т.н. Може би пък това е знак да се напрегнеш и да си по-внимателен, да си по-концентриран, да се подготвиш ментално?

# 14
  • у дома...
Февруари е такъв месец за мен. И колкото и да не искам да съм фаталист, от 20 години нищо хубаво не ми се е случило през февруари месец. Всяка година със страх го чакам.

Общи условия

Активация на акаунт