Гадния период в годината

• 7 389
  • 146
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз съм имала някои години, даже периоди от няколко години, в които се самосугестирам и успявам за забравя за юли. И после пак ми се изсипва на главата, ей така, от нищото.

# 16
Не обичам късната есен, края на ноември и първата половина на декември, но е заради тъмнината, рано се мръква, късно съмва и става така, че излизам по тъмно и се връщам по нощите. Не е свързано с някви лоши неща, единствено липсата на светлина и обичайните влаги и мъгли за този сезон, които напоследък обаче почнаха да изчезват. С идването на празниците и малкото почивни дни покрай тях ми идва кефът, така че се изкарва този период.

# 17
  • Paris, France
Периодът от началото на септември до края на декември ми е тегав в сеяерната част на северното полукълбо. Мразя застудяването и намаляването на продължителността на деня. Като се сетя да пия витамин Д прекарвам периода доста по-леко.

Ненавиждам Коледа в семейна среда. Свързвам я с непотребната, огромна елха в хола, която можеше да продължи да живее в някоя гора, вместо да мре и съхне в тъпия хол, с тичане по магазини, огромно охарчване за тъпи подаръци, чиято цена пада наполовина 2 дни след Коледа, украсяване, тъпи Коледни партита с колеги, колеги на мъжа ми, с децата и съучениците им, със съседски деца. Поне вече не пращаме тонове физически картички и кашони с подаръци. Добре, че са amazon и Interflora! На 15.12 почва да ми призлява от опашките в магазините и пазаруването за алкохол, храна. На 24.12 съм почти припаднала в супермаркета, където ММ държи да идем за пресни лангусти, че им е традиция. Поне ги готви той. Следколедното сглобяване на разни подаръци, свързване на електроника, изхвърляне на кашони също си го бива.

Коледа е единственият рожден ден, в който всички, освен рожденика, получават тонове подаръци.

Преди да се събера с ММ и децата на Коледа ходех да танцувам с приятели или организирах танцувално парти в къщи. Приятелите заедно купувахме храната и пиенето и заедно приготвяхме всичко. Тогава Коледа не ми тежеше.

Януари ми е много хубав месец и направо живвам.

# 18
  • София
Коледа и Нова година също са ми много особен период. Там влизат и рождените дни на децата и годишнина. БМ се изнервяше особено много покрай тези празници, аз се чувствах длъжна да поддържам мира и доброто настроение у дома, да има трапеза, подаръци, събиране и прочие. Добре, че се свърши тая мъка!

# 19
  • София
Аз обожавам Коледа и Нова година, но истерията в последните години и на мен започва да ми идва в повече.
Празнуваме у дома и всяка година около 1 декември майка ми започва трескаво да мисли какво ще се яде, а накрая всички сме брутално преяли.
Тази Нова година поне ми се искаше да я посрещнем в хотел, но пък цените са като за почивка в Дубай...

# 20
  • София
Нямам месец за гадости. Те могат да се случат по всяко време, във всеки един момент.

# 21
При мен не е свързано с времето или сезона. Нито с рожденни дни, следващият ми е чак догодина. Просто някой от семейството ми решава, че точно сега е момента за някаква емоционална драма, не знае какво иска, не може да се води някакъв разговор, защото всеки подобен опит води до още по-голямо дълбане в емоционалната дупка и единственото, което трябва да правиш е да стъпваш на пръсти и да чакаш да мине с по-малко демиджи.
Аз съм доста позитивен човек, търся хубавото и дори смешното във всякакви ситуации,  прагматичен тип съм и винаги търся логиката в нещата, защото трябва да има логика. А то няма. Само някакви шибани емоции, които аха да се кротнат и точно в този период решават, че са в точката си на кипене. Направо ми идва да си хвана шапката и да се шибна на някоя друга планета за един два месеца. По възможност извън Слънчевата система.

# 22
При мен не е свързано с времето или сезона. Нито с рожденни дни, следващият ми е чак догодина. Просто някой от семейството ми решава, че точно сега е момента за някаква емоционална драма, не знае какво иска, не може да се води някакъв разговор, защото всеки подобен опит води до още по-голямо дълбане в емоционалната дупка и единственото, което трябва да правиш е да стъпваш на пръсти и да чакаш да мине с по-малко демиджи.
Аз съм доста позитивен човек, търся хубавото и дори смешното във всякакви ситуации,  прагматичен тип съм и винаги търся логиката в нещата, защото трябва да има логика. А то няма. Само някакви шибани емоции, които аха да се кротнат и точно в този период решават, че са в точката си на кипене. Направо ми идва да си хвана шапката и да се шибна на някоя друга планета за един два месеца. По възможност извън Слънчевата система.

Е, така написано, има логика Simple Smile Какво е септември - месец след лятото. Хората са били по отпуски, отпуснали са, празнували са, гледали са си кефа, кажи речи всеки е позитивен (образно казано), и какво се случва след това? Връщане на работа - кофти колеги, шефове и т.н. за родителите - айде училище, айде домашни, айде това, айде онова. Да не казвам, че дните намаляват - по-малко слънце, по-малко мелатонин. Идват дъждове, мрачно е и т.н. Както се казва, позитивното настроние много бързо може да изчезне. Хората се изнервят и на кой да си го изкарат? На най-близките и семейството.

# 23
Много мрачно гледате на нещата, естествено че всичко е в главата. Не, нямам такива конкретни периоди. Някои хора, като настъпи есента, започват да се потискат, забелязала съм го. Имах един приятел, който така го налягаше депресията, когато дойдеше есента, а след като есента приключи и дойде зимата, казваше че се чувства превъзходно. Не разбирам как зимата се чувстваш по-хубаво отколкото есента. Всеки си е различен и си разбира нещата по негов си начин.

# 24
Не е всичко в главата.
Има такива енергийни периоди с изострена емоционалност.
Просто се оставяш да отминат.

# 25
  • Сф
Декември. Даже правя нещо като курбан на 6 ти. И ако пак ми се случват гадории си казвам" добре, че направих курбан ,че не дойде още по- голяма гадория". Т.е. приемам и лошото като добро, само и само да мине тоя скапан за мен месец.

# 26
"Фиксиране" му казват психолозите на това - примерно, че проблемите се случвали в определен период, т.е. не е вярно, но е толкова вече вменено от човека, че става вярно.

# 27
Нямам пвриоди, есента ми е любим сезон, особено септември, гадната лятна жега е отминала, времето е прекрасно за разходки навън, а не за висене само вкъщи заради жегите. Вечер е хладно и се спи, денем е топло, но не е жега. И на 20 градуса ходим по потници и къси гащи, не е като пролетта да сме навлечени още с дънки и суитчъри.
За гадостите и напреженията - случват се по всяко време на годината, сигурно си имат причинно - следствена връзка, но определено не я свързвам с период от годината.
И аз си мисля, че по скоро фиксирането води негативите.

# 28
Не е всичко в главата.
Има такива енергийни периоди с изострена емоционалност.
Просто се оставяш да отминат.
Ок, но очевидно не при всеки е така. Който вярва да си вярва.

# 29
Нямам такъв сезон, месец, период.

Общи условия

Активация на акаунт