Гадния период в годината

• 7 386
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
  • България
Може би искам просто да се оплача. А не точно, че трябва да е някаква тема.
Имате ли месец, сезон или да речем ден от седмицата, когато очаквате, че ще се случи нещо шибано. Просто защото в продължение на доста време забелязвате някаква повторяемост на неприятностти, които живота ви сервира по едно и също време винаги.
И понеже искам да се оплача - за мен това е септември. Винаги ми е свит корема на топка влезем ли в този месец, и винаги нямам търпение да свърши. Не знам дали аз със шибаното си очакване го предизвиквам, или просто живота е решил, че трябва да има период, в който да ми изсипва по една голяма гадория, за да мога през останалото време да се чувствам добре.
Август.
Любимата ми прабаба си отиде август, на същата дата след години и брат ми.
Опитвам се да не мисля за това, но тази година през август почина и леля ми.

# 31
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
При мен известно време Юни беше такъв скапан месец, дето все нещо се прецаква главоломно - месецът, в който съм родена...

Уви, не съм позитивен човек с поглед към смешната страна на живота. Точно обратното, драма куин съм и животът с мен е труден. Всичко преживявам дълбоко и все някакви гадни стари рани се отварят и пръскат болка и гадост ...

И работя върху себе си, вече 6та година, с терапевт, но все не успявам да преборя тия катранени води, в които ми тече живота. А обективно не е зле. Имам си мъж, деца, чудесна работа, в която съм успешна. Ама ей на. Кривотия...

От няколко години мразя, ама истински декември - зарада изкуствено създадената "празнична атмосфера" - писахте вече, 15 коледни партита, тържества, концерти в училище, тържества в градината, пък благотворителни базари, пък парти с колегите, таен дядо коледа и какво-ли-още-не.... И на края, щастливата сбирка с роднините, която винаги е някаква отделна драма.

И Май го мразя - много почвни дни и
пак същите концерти, хепънинги и тържественост за НИЩО.

В момента искам наистина никакви сътресения и живот в едно спокойно и уравновесено русло, но май май и аз ще си търся друга планета.

Извинете за чаршафа. Trollface

# 32
  • София
Единствения гаден период е ако завали и натрупа много сняг, а после се заледи. Ограничава ми се движението, страхувам се от травми. Добре, че последните години в София няма такъв период.
Иначе за мене няма лош период, не го мисля - ден минава, друг идва и се будя жива. Приятелки не обичат късна есен и зима, мърморят. А аз им обяснявам, че с всеки изминал мрачен ден се приближаваме към пролетта, към слънцето, към смяната на времето и светлината.

# 33
Зимата и зимното часово време ми са много неприятен период. Но то е неизбежно. Чакам да отмине.

# 34
  • Телиш/Плевен
Не се бях замисляла, но след като загубих баща си, си дадох сметка, че ми се случват лоши неща (и най-вече тежки загуби) през точно десет години... 2002, 2012, 2022...
Иначе като месец - през март починаха баба ми и доведеният ми брат. Години наред нямах настроение и желание да празнувам рождения си ден, който е през същия месец. И 8 март също, защото точно тогава ни съобщиха за брат ми...

# 35
И при мен в години, завършващи на 4, все някакви операции се налагаха. На мен, на майка, на татко. Обаче 2024 нямаше, явно се счупи каръка.

# 36
При мен този месец е октомври. Няма да казвам защо, че звучи смахнато, но не мога да се отърва от тази натрапчива представа. Наближава тази година и ще гледам максимално тихо да премина през него.

# 37
Всяка година от пубертета насам ме хваща сезонна депресия есен и пролет от около две седмици. Добре, преувеличавам, може би меланхолия, апатия, необяснима тъга и умора. Докато се сетя, че ми липсват витамини и движение бая време мина. Сега се усещам навреме и взимам мерки.
Въпреки, че темата май е за някаква времева предопределеност и лоша карма. Нямам такива периоди и не вярвам в такива неща. По тоя повод винаги познати и роднини са ме определяли като скептик, песимист, неверник, прагматик. А всъщност неверието само ми е помагало и ме е запазвало психически. Това е моят защитен механизъм. Има хора, които са отворени към такива мисли, може би е генетично заложено, те търсят смисъл и в хубавото, и в лошото, и го намират. Аз смятам, че нищо няма смисъл, животът е низ от случайности, няма шаблон или график, няма период или фаза и живея спокойно с тази мисъл.

# 38
  • София
При мен като се почне от септември (началото на учебната година), та до юни.. шегувам се, де

# 39
  • София
Хубавото е, че е период и отминава!

# 40
  • София
При нас е на вълни. Или ще се струпа всичкото в рамките на 1-2 седмици, или ще има затишие. Нямам предусещане кога ще е и не съм забелязала да е по едно и също време. Но то от септември до края на учебната година при нас е тотален хаос и все някой е нанякъде, нямаме и 10мин да седнем да си чуем мислите, все нещо има. Сега с двете деца ще е по 2 тази година.

Ако говорим за някаква тип меланхолия, то сега около началото на учебната година ми е така. Тази година нещо не ми стигна лятото, а нямам право да се оплаквам. Ходихме няколко пъти до морето, имахме и планина за 2 дни без деца, сега пак имаме планове за края на септември за уикенд. Някак знам, че имаме да се справим с няколко медицински неща до края на годината и тази година целият този сезон ще ни е такъв.

# 41
  • Out of the Mix
cVeteMoe, типично меланхолично Близначе си, познах ли? Rolling EyesSmirkSunglasses

Я си живей живота, че ей го, лети.
Създавай си приятни мигове и емоции.

Пренастрой си главицата, не знам руса ли е, каква, греби с шепи и се ощастливявай по-честичко.

Аз с едно въпросче в моето си русло, разбира се провокиран от аватара ти, като не мога да се сдържа:

Често заемаш ли позата на Феята, облегнала се на дракона? JoyRelieved

Шегувам се, но да те разсея малко. Wink

Възможно е да има някакви закономерности за случвания около и след Рождения ден на човек.
Лично гледам да не мисля за нищо, освен да си следвам пътя, акъла и да ми е интересен и приятен животът, както аз си го направя.

Иначе зимата не е моето време да се разбира от ноември до април.
Тогава си се сгушвам във вълните, мериното и кашмира, и като типичен котарак до кюмбето. Joy

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 09:33 от Revoker

# 42
Абуто, ти точно септември ли си избра за гаден период? Imp Най-любимия ми може би месец.

Аз гадни периоди в годината иначе нямам. Може би края на февруари, ако февруари е твърде студен и мрачен, но без сняг и ми е залипсвало вече топлото време и пролетта.

Намери си някой като мен, който да обича много септември, за да ти натъкми усещанията Flowers Maple Leaf

# 43
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
cVeteMoe, типично меланхолично Близначе си, познах ли? Rolling EyesSmirkSunglasses

Я си живей живота, че ей го, лети.
Създавай си приятни мигове и емоции.

Пренастрой си главицата, не знам руса ли е, каква, греби с шепи и се ощастливявай по-честичко.

Аз с едно въпросче в моето си русло, разбира се провокиран от аватара ти, като не мога да се сдържа:

Често заемаш ли позата на Феята, облегнала се на дракона? JoyRelieved

Шегувам се, но да те разсея малко. Wink

Възможно е да има някакви закономерности за случвания около и след Рождения ден на човек.
Лично гледам да не мисля за нищо, освен да си следвам пътя, акъла и да ми е интересен и приятен животът, както аз си го направя.

Иначе зимата не е моето време да се разбира от ноември до април.
Тогава си се сгушвам във вълните, мериното и кашмира, и като типичен котарак до кюмбето. Joy
Ха, Revoker, почти позна. Смотана Рачка съм..
Харесва ми философията ти, но още работя върху себе си за да мога да я сбъдна.
Благодаря за личното внимание Blush

Търся си Дракон да му се опра. Мъжа сработва понякога, но аз съм основният стълб за себе си и това понякога натежава.
Ще се оправя. Винаги се оправям Kissing Heart

# 44
При мен този месец е октомври. Няма да казвам защо, че звучи смахнато, но не мога да се отърва от тази натрапчива представа. Наближава тази година и ще гледам максимално тихо да премина през него.

И мен последните няколко години октомври. И септември са ми се случвали гадости. Не знам, не искам да съм фаталист.

Общи условия

Активация на акаунт