Избор на грамофон

• 494
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да закупя грамофон за ММ, но изобщо не знам към какво да се ориентирам.
Знам, че много харесва и съседите ни като ни канят на гости и го пуснат и той страшно много се наслаждава. Плочи знам какви, но грамофон?

Не искам да давам бюджет, защото не знам как вървят качествените.
Виждам, че има и по-бюджетни, но не знам дали са ок.
Видях, че има и комбинирани, освен с плочи и с блутут и юсб, но май така се губи тръпката.
Също не трябва да заема огромно пространство. И по възможност да е класически стил.
Бихте ли ми дали идеи, съвети, към какъв модел да се насоча?

# 1
  • над кукувичето гнездо
https://perfectvolume.in/products/marantz-tt-5005-turntable?srsl … GbYIYTk2xvMgtjFzU

Това е нелош опит като за начинаещи. Към него ще е нужно да се добавят минимум колони, оптимум и усилвател. Аз с моя такъв все още използвам едни jbl колонки, но така не се извлича максимума от записа. Кефът ми е в ритуала, но определено осакатявам звука.

# 2
Ох, то се вижда, че хал хабер си нямам.. изобщо не обмислих и частта с усилвател и колони. В такъв случай едва ли ще взимам грамофон. Нямаме такова пространство 🥲
Освен ако няма такива, които нямат нужда от тези две допълнения?

# 3
  • над кукувичето гнездо
Ако сте в софия, идете в безистена срещу съдебната палата. Там, в дъното вдясно, имаше един магазин (дано все още да го има), продават и втора употреба. Ще ви посъвсетват кое-как за бюджета, който може да отделите. Имайте предвид, че плочите също са си перо, а никак не са евтини. И е голяма зарибявка. Особено в началото на човек му се иска да купи всичко, което се изпречи пред очите му и му е носило някаква емоция някога...

# 4
  • Варна
https://www.muziker.bg/denver-vpr-190
Някой по - запознат може ли да обясни това какво се води точно. Синът ми е на 6 г и е голям меломан и също искам да му купя нещо подобно, но бюджетно, без допълнително колони, усилватели и т.н

# 5
  • над кукувичето гнездо
Като за 6 г. вероятно ще е добре, макар малко да се съмнявам на тези вградени колонки да има добро звукоизвличане. Може по марката и модела да потърсите ревюта от клиенти.

# 6
Ако сте в софия, идете в безистена срещу съдебната палата. Там, в дъното вдясно, имаше един магазин (дано все още да го има), продават и втора употреба. Ще ви посъвсетват кое-как за бюджета, който може да отделите. Имайте предвид, че плочите също са си перо, а никак не са евтини. И е голяма зарибявка. Особено в началото на човек му се иска да купи всичко, което се изпречи пред очите му и му е носило някаква емоция някога...
Направо осъзнавам колко съм зле😆
Изобщо не разбирам.
Не мога и да ида за съжаление сама..
имате ли възможност да се сетите кой е магазина, ако успея да открия координати да се свържа с тях?

# 7
  • над кукувичето гнездо
Vintage stereo

https://maps.app.goo.gl/iuxnFcg6iz9UbGiCA

Пишете им в месинджър.

# 8
Благодарско. 🥰
Иначе в озон ми предложиха този

# 9
  • София
Аз по едно време се бях запалила за грамофон. Тъй като и аз нямам много място, гледах да е всичко в едно - грамофон, усилвател, колко ли, освен това да има изходи за включване на допълнителни колони, а и блутут.

# 10
Да, това гледам и аз, ама дали за феновете не е глупост?
Иначе за колона да речем, че може и да няма нужда да е вградена, тъй като имаме сравнително силна, не че тук може и да слушаме силна музика, де.
Роки, твоят какъв е?
Какви плочи ползваш, те имат ли някакви разлики, значение. Или просто си харесвам някоя и се пуска и това е. 😐 въобще не съм наясно.

# 11
Смисълът на грамофона е в качеството на звука, който се извлича от плоча. Един меломан не би харесал какво да е качество.
Имам опит с ММ в къщи, как се разтапя и коментира добрия звук.
Аз бих се доверила на магазина в Търговския дом. Ходят и плочи да си купуват от там.

Общи условия

Активация на акаунт