Колко антрални фоликули имате?

• 343
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте дами,

Следя няколко от темите за проблемно забременяване и ми хрумна идеята да проследим бройката антрални фоликули при различните жени. Смятам, че това може да бъде от полза на други жени за ориентир спрямо тяхната възраст. Ето моя брой:

35-36г - 11-12 фоликула всеки месец
37г - 9-10 фоликула на месец

Ако желаете, споделете и вие, за да съберем някакви основни данни и да послужат за груб ориентир. Разбира се, много важни са и хормоните, и качеството на яйцеклетките, но самият AFC е доста добър измерител поне за резерва на жената.

# 1
И на мен ми е било винаги интересно. Така лато ми ги говорят нищо не означава за мен, малко ли са много ли са (е в последствие разбрах че са доста)
25г - по 20 (понякога повече, понякога по-малко) във всеки яйчник.
Имам поликистоза ако е от значение

# 2
На 33г. при първата процедура имах 2 АФ в ляво и 4 в дясно.
На 34г. при втората инвитро процедура имах 4-5 в ляво и 7 в дясно.
Разликата е, че 3 месеца приемах добавките от книгата на Ребека Фет Всичко започва с яйцето, изключихме максимално пластмасата от живота си, спряхме дори слабо алкохолна бира.
Смятам, че това оказа влияние, защото няколко месеца наблюдавахме броя на фоликулите и всеки месец нарастваха.

# 3
38-39 год - около 10 общо, но при пунцкия 5-6
Бих добавила, че това колко фоликули имаме зависи и от други фактори, не само възрастта.
При мен - имам нормален за възрастта ми яйчников резерв, но се водя low respondent, т.е. при моя показател на АМХ се очакват повече фоликули.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 15:23 от dragon.fly

Общи условия

Активация на акаунт