Болка в кръста и гърба след Гастроскопия

• 375
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте.
В понеделник ми правиха гастроскопия с упойка.Диагнозата ми е ерозивен-гастрит.
От вчера сутринта почнаха болки в кръста и гърба.Нормално ли е да ме боли след гастроскопия гърба и кръста.
На някой друг случвало ли се е.

# 1
  • София
Според мен е възможно да е заради упойката.

# 2
Глупости на търкалета. Как от упойка за гастроскопия ще я бори гърба? Упойката е венозна и няма причина да води до такава болка в гърба. Още по-малко в кръста.

# 3
  • София
От самото вещество в упойката, не. От това да има продължително лежане в една и съща поза по време или след процедурата, мускулно напрежение и обездвижване за някакво време - ДА!

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 16:46 от I.R.

# 4
Една гастроскопия не води до всичко това. Няма да правят сърдечна операция за да е с часове в удна поза и да се обездвижи. Още повече всичко това да приписваш на упойката.

# 5
  • София
Споделям моето мнение. До тук не виждам да споделяш своето обаче Simple Smile

# 6
Споделям моето мнение. До тук не виждам да споделяш своето обаче Simple Smile
Не, не споделям твоето мнение, напротив, опровергавам го, защото не е вярно.
Иначе причината за болката не зная каква е, щом е и към кръста няма причина да е свързана с гастроскопията. Може да се консултира с лекаря провел манипулацията.

# 7
Каква венозна упойка? Само маска ми сложиха, а имам и без упойка.
Гърлото ме болеше първия път, от сондата. Втория път нищо. В комплект с колоноскопия беше.
Според мен няма връзка.

# 8
Аз получих Лихен планус в устната кухина от гастроскопията.

# 9
Ходите ли нормално до тоалетна по голяма нужда? Има ли кръв, слуз или нещо притеснително?

Да не е нещо с бъбреците да имате проблем?
Защо не минете през ЛЛ утре?

# 10
Имам 8 гастроскопии през последните години и е абсурд да те боли кръста или гърба от това. Упойката е за 15 мин. и е лека. Няма как да е от нея.
Аз имам 100 проблема и с гърба, дискови хернии и невралгии, даже един път отидох едвам вървяща от сецване на гастроскопия и о, чудо, прибрах се ходеща нормално. От кортикостероида, който ми слагат винаги преди упойка заради алергии към лекарства.
Единственият страничен ефект, който съм имала е прехапване в устата, но вече им го казвам предварително и се стараят много анестезиолозите да не става така.
Възможно е, Ивелина, да те е надухал климатик в болницата, особено в залата за скопии, то надуват яко и студено. От това вече може да те боли кръст, гръб, врат.

# 11
Наскоро ми правиха гастроскопия. Според мен също не е от самата процедура, а от нещо друго - неудобна поза, легло, климатик.
Дано отмине бързо!

Общи условия

Активация на акаунт