Великденски яйца ще боядиса мама за МАЙските деца!

• 12 727
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Честит Празник/на патерица/ на всички мами и бебета. Бъдете живи и здрави.  bouquet
Олче страхотна страница   bouquet
Като чета всичко тук и някакси ми става по-спокойно,че моето дете се развива нормално.Понякога се чудя дали всичко е така, но като гледам вашите дечица,виждам същите неща които прави моя син.
Случих на много спокойно бебе, но както казват старите хора, спокойно бебе-палаво дете. А ние вече ставаме палави. Падания, ставания,хвърляне на играчки, тръшкане,викане Grinning, е това вече ни е ежедневието. Мисля че и аз ще вкарвам скоро потупването в употреба. Незнам какво ме чака занапред. Peace
Честито на всички празнуващи бебета и майки newsm51

# 91
Христос воскресе
Войстино воскресе
Ние молко се позагубихме, ама ще влизаме в час. Изгледах всички снимки, а др. молко по диагонол. Маги продължава да се сополи, но без никакви др. симптоми. Два дена покашляше и дадох 4 пъти сиропче и край. Аз си мисля, че е някаква хрема  или зъбите дета са тръгнали (3 на брой). Но не ми се води тук но доки че много бързо изписват антибиотик. А ние в др. понеделник ще си идваме и ще сме на педи. Може да си спретним една среща на открито.
Честито на всички настоящи и пропуснати месечинки  bouquet
Честит рожден ден на Духи Пухи. Много любов и топлота в семейството smile3525
честито и на всички който тези дни са имали имен ден beer
eunos03, зощо Нурофена е по вреден, че на Маги само той и действа.
Виждам се с Пепив и бебе Цвети, те са си на Берк. Много поздрави и от тях на всички мами и бебоци Laughing Hug
Дано всички болнички бързо да оздравяват Praynig
Надявам се тези дни да имам повече време за компа. Маги прави опити(когато я държа здраво) да ходи. Бута една от тези малките колички и е голям кеф. Иначе, пакости безчет, но само да и е здраве. Сега сме в пълен състав, че баща ми е с бронхит и при нас е весело. продължавам мазането. Боядисах парапета на терасата(която все пак е 20кв.) и ще продължа с пътната врата. Надявах се да заразя и някой съсед, че да ни стане хубаво, но неби.
Танче, как е Никола. Дано да е само с уплах, че не ми се мисли как си се притеснила. Hug Hug Hug от Маги.
Честито на кръстените ни бебчовци(те стават все повече)
Лека и неревлива

# 92
ВИФ -стискам палци да оздравяваш,а на макси да му минат последствията от антибиотика,ЕВка също  Praynig
Това с Нурофена и мен учуди,че на нас ни действа и педиатърката ми го изписа..Даже при зъбоникненето го давам и помага..Вибуркола вече не действа.
Ива,подкрепям Олчето-тая температура е много обезпокоителна и не прилича само от зъби да е..Дано е това,ама ти бъди нащрек.
Ирка,къде си?Гуен,Таня 79,Риен отдавна не е писала??

# 93
"Майчета, ако сте ползвали ваксината Пентаксим, сега (след 12 месеца) какво ще използвате?"
Привет. Моя син е с такава ваксина и сега на година и половина я повтаряме. По принцип знам,че на година и три месеца се прави полиомелит. Аз говорих с нашия падиатър/и не само с него/ и всички ми казаха щом сме с Пентаксим, пропускаме тази на година и три месеца, и направо правим Пентаксима на година и половина. Peace

Много благодаря за инфото   bouquet. А за морбили, паротит, рубеола, които по БГ календар са на 13 месечна възраст?  А паротит = заушка, нали? Ох....айде пак да се поровя в по-европейската литература.....

А за Нурофена - да и при мен педиатърката го изписа в началото, но след това над 10 лекари от 3 болници определено го отрекоха. Може би заради основното вещество вътре Ibuprofen - "Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да давате Нурофен за деца, ако вашето дете: има астма

има бъбречни, чернодробни или сърдечни проблеми е алергично към ацетилсалицилова киселина има хронична хрема, полипоза и синузит има наследствена непоносимост към фруктоза (плодова захар), тъй като организма може да произвежда малки количества фруктоза от съставката - малцов сироп....", абе ето линк към инфото
http://pramed.com/drugi/listovka_nurofen.htm

а тук - по-надолу по страничктата , че е доста дълга има повече инфо за старничните ефекти
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-steroidal_anti-inflammatory_drug

# 94
Добро утро!

Честит рожден ден на Духи_Пухи на патерица! Желая ти много здраве, щастие и любов!

Ние се завърнахме още в понеделник, но не можах да пиша от задачки. Прекарахме много хубаво, правихме си разходки, излежавахме се на верандата, абе с една дума - починах си.
Ето снимки: http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050185.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050193.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050194.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050237.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050240.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050244.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050246.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050196.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050197.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050263.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1050256.jpg

Разгледах всички снимки. Дечицата са толкова сладки и толкова пораснали  Heart Eyes Heart Eyes, а и всички сте боядисали много красиви яйца.

После ще си допиша, че има тук една маймунка, която се катери по мене  Crazy.

# 95
  • София
Добро утро!
Ободряващи и освежаващи напитки от мен тази сутрин:

Тази нощ горе долу спахме, САМО  Laughing 3 пъти се будехме с рев, но с малко гуш се оправяше положението.
Днес много гадно времето, а така се бях настроила да се разхождаме с Вели, вчера цял ден сме на слънце, дори са ми поизгорели бузите... Embarassed

Юносче, много се кефя, че Ники е добре, пу пуу, окажи ни го на някоя снимка сладура дееее! Praynig

Кате, страхотни снимки. Всичките ти мъже са страхотни! Flutter Нацелувай детската част - баткото и голяямата усмивка Килиан! Heart Eyes

Само да ви покажа, моят бандит как заспа СКАПАН Mr. Green вчера от емоции на столчето, докато се хранехме...  hahaha
http://s93.photobucket.com/albums/l48/ol4eto/Velizar_pic/?action … nt=Velizar585.jpg
http://s93.photobucket.com/albums/l48/ol4eto/Velizar_pic/?action … nt=Velizar586.jpg

Хубав ден от нас, болните бебоци да се включват вече с добри новини! Praynig

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 09:38 от ol4eto

# 96
Хубав ден от нас, болните бебоци да се включват вече с добри новини! Praynig
Ето една добра новина-Ави е добре,снощи започна пак да вдига Т,но й натъпках гъзинката с ефералган и спа спокойно,даже температурата й спадна и сега няма въобще.А педиатърката вчера й направи обстоен и внимателен преглед,но все пак внимавам,че че вече изкарахме 1 бронхит с АБ и куп още лекарства...Хм,в момента чувам,че кашля...

# 97
Кате, Килиян голям бонбон!!!!!!!!!!!! Направо ще го изям Simple Smile

# 98
  • София
Майчета, мерси за стиснатите палци. Особено на Олчето, че те минаха преди нас по тоя път. И аз мисля, че темепратура по-висока от 38 градуса не може да е от зъби. И как бързо стигат до бронхити тези мъници. Понякога забравям колко са мънички.
Иначе честито кръщене на нашето приятелче Велизар, той поне е имал коса да му отреше попа, че с нас доста се поозори. hahaha
Честит рожден ден на патерица и на Духи-пухи!
Честито на всички месечковци!
Аз успях да намеря място за РД на Мони и съм много доволна. Laughing
А за Килиан нямам какво да кажа, той ми е лична слабост. Embarassed

# 99
  • Русе
   Здравейте, мамита!
   Днес нещо не ми е ден Sad Налегнали са ме едни тревожни мисли за Дарито-за това, че от 2 месеца не наддава, нито расте на сантиметри и сме само с 2 зъба от Коледа насам... Утре сме на консултация и ще питам докторката какво да правим вече. Много се тревожа дали от тези бактерии може да получи увреждане, което да спре физическото й развитите? А иначе интелектуално и двигателно сме доста добре, вече върви сама из стаята и отдавна трябваше да направим прощъпулник, но нямам никакво желание, така ми се е свило сърцето от тревога Cry И за рожденния ден не мисля, изобщо напълно съм се отчаяла.
   За капак на всичко тази сутрин Дарито събори клавиатурата на главата си, после тръгна да "бяга"(доколкото може), спъна се в нея и падна по очи. Сега има една дълга червена линия на бузата Sad На обяд изплю почти всичката храна, която се опитах да й дам. Сега спинка и аз ще трябва да се изкъпя и да пусна пералнята, че повечето от пюрето отиде по мен.
   Извинявайте, че ви натоварвам с моите тревоги, знам, че на никоя от вас не е лесно!
   Това е за всички смели и всеотдайни майски майчета Hug Hug

# 100
здравейте
Катето пак се прояви с изумителни снимки. Красота, красота!

Да ви кажа много се дразня на мъжа ми когато защитава родителите си. Може и да не съм права ,ама един път не ме защити бе! Вчера майка му реши че тя ще ми избира тортата за РД. И аз само я оставих да видим до къде ще стигне. Вика ми хайде да я поръчаме от Неделя, аз ще се обадя на еди коя си да я поръча от Варна. И аз и казвам,че искам детска торта. И тя, ами добре де ще и кажа детска да избере. и аз и отговорих , че искам аз да си я избера. И тя ми каза, че много съм искала. И аз тогава и казах че ще си поръчам тортата от където си реша. И тя ми заяви че нямало да е вкусна и щяла да поръча още една от Неделя. Така ме издразни. Сякаш само в Неделя правят хубави торти. И го споделям това с Дидо и той, знаете ли какво ми отговори!!!! ЕЕЕ, то пък никой нямало да я види, какво значение имало каква ще е! Просто нямам думи. Много добре знае,че тортите не седят скрити, но нали да защити майка си! И на мен ми се иска така след време Иван да е винаги на моя стана, но сега се дразня!  Wink

Днес голям сън спи. Тази сутрин се събуди в 10.20ч и преди един час пак заспа и сега си спи. Така като е лошо времето голям сън му удря.

Миме сега ти прочетох поста. Много тъжно ми стана. Не се отчайвай. Дано с Дари всичко да е наред. Защо не я заведете при специалист. Нашите педиатри само ни претупват. Така ще си по спокойна.

# 101
Миме, сподели по-подробно какъв е проблемът. Ако искаш ми пиши лично. Понеже водихме Мия по какви ли не лекари, мога да помогна с някои координати евентуално. Иначе децата растат много индивидуално, не се притеснявай, че не е наддала. Нашата частна педиатърка ми е разказвала за едно нейно пациентче, което до третата си година въобще не влизало в норми и го пращали на всякакви специалисти и нищо не открили, пък после само си се оправило и си тръгнало в норма.
Кате, снимките са страхотни. С какъв фотоапарат снимате?

# 102
  • София
Здравейте и от нас  Laughing
Честит Великден!
Честит рожден ден на Духи Пухи на патерица! Много щастие ти желаем!
Ние нещо се позагубихме, но половинката беше забравила да плати нета и точно по празниците останахме на сухо  Confused А сега и снимка.бг е в профилактика, та нямам достъп до снимките от Дубай  Sad а исках и яйцата да си покажа   Blush
А за съжаление утре сутринта влизаме в болница...  Cry А не сме болни!!! Всичко е заради тъпата бюрокращина  smile3514 Понеже пуснах на бебо документите за РЕЛК /детското ТЕЛК/ заради очичките и ми искат поставена диагноза от очен лекар по здравната каса........ обаче трябвало да бъде от очна клиника, единствената в София е в Александровска болница, но там за да ми дадат документа трябва да му направят изследвания, за които обаче трябва да влезем в болницата  #Cussing out  Е дано да е за добро - може и да ми кажат нещо хубаво.... И сега нямам никаква представа там какви са условията - дали ще има детски креватчета /дали да мъкна и кошарата/, как става номера с къпането, дали има столчета за хранене или да му взема кошницата .... Моля ви помагате, ако някоя мама има представа как е в Александровска? И стискайте палци да ни изпишат в петък  Praynig А на всичкото отгоре нашите се местят при нас събота и неделя и трябваше да преподредя гардеробите за да им освободя място, а с тези простотии и за това няма да имам време... И лекарката го казва в последния момент - днес към 12, че влизаме утре в 8,30ч.  Banghead
Но пък си купихме апартамент!!! Подписах сделката точно деня преди полета за Дубай  Grinning Апартамента е страхотен - две самостоятелни стаи, третата е хол с кухненски бокс, но е доста голяма /32кв.м./ с югозападно изложение и само една уличка и един блок ме делят от алеите на северния парк  Grinning Sunglasses Единственото неудобство е, че ще е готов края на догодина и ще се живеем с наште дотогава, но мисля, че пак ще ни е добре.
Иначе Марти дивее като за двама и за това си остава едно доста финно гадже - 8800кг. и 77см. Още нямаме кьорав зъб - има ли и други беззъби като нас? Ходи само ако някой го държи за ръчичките и то само в къщи - навън го е страх предполагам защото не вижда добре и му е непознато. Купихме му уолкър от Дубай и от него го е страх  hahaha Като го държа пред него прав си дърпа ръчичките сакън да не го пипне  hahaha Joy А иначе уолкъра е страхотен - много свежи цветове и се разглобява и се сглобява на колело /2 в 1/ с ремарке.
Миме не се тревожи - и Марти близо два месеца не беше качил нито грам и сантиметър и после за третия месец качи 400гр и 3см. Винаги има спадове в растежа - не всеки месец качват - особенно ако изразходват много енергия. А нашето педи въобще не се притесни - даже каза че обича бебета които не качват, защото това показвало, че много се движат и вървят напред, придобиват нови умения...
Но поне успях малко да понаваксам с четенето /малко по диагонал/ и да разгледам всичко снимки - голямо удоволствие ми достави - всички бебоци са толкова сладки - иде ми да ги намачкам и нацелувам всичките! Четох, че обсъждате една от количките на Мимозата - тази розовата - на mothercare и да ви кажа, че нашата е същата само, че в момчешкия вариант - тъмно и светло синьо. Тази количка наистина е страхотна - направо се родихме с нея! И нищо че се води лятна и е с малки гуми - доста е проходима - ходихме на Витоша на снега с нея, а тежи само 4,5кг.! Купих я за 155лв количката със сенник от магазина на Леге.
След този пост и аз май ще трябва да раздавам медали "герой"  Embarassed
Лек ден от нас и много  Hug и  Heart Eyes

# 103
  • София
Миме не се тревожи толкова. Това, че няма зъби не е признак, че изостава, а щом е била болна няма как да натдава много. Направи и един весел прощъпулник, после и РД и ще видиш как хем ти ще се поуспокоиш, хем на детенцето ще му е забавно. Иначе стискам палци вече да ви минават тези бактерии и отсега нататък да сте много здрави.
Стискам палци и на Надето и Марти, да са му здрави очичките.
Ани, ама твойта свекърва голем дзвер. Не и се давай, ти трябва да си избереш тортата. А има и по-вкусни торти от на Неделя. Как така никой няма да я види, разрязана ли ще я поръчате. Joy

# 104
Здравейте  Hug

Днес благополучно се прибрахме в София Simple Smile
Багажът още не е разопакован, ама аз бързам да седна да се разпиша... луда работа  Mr. Green
Ники не може да се набеснее сега у дома! Откакто сме се върнали търчи нагоре надолу и си прави гимнастиката, че тези дни беше само в седящо и лежащо положение...
Вчера цял ден бяхме в Мелник. Времето беше повече от страхотно. Също така и настроението беше такова, особено след чаша вино с обяда  Crazy
Снимки ще пусна довечера или утре, че сега мъжа ми е взел фотоапарата... нали се състезаваме кой колко снимки ще качи и покаже на близки и познати  Mr. Green

Иначе снощи като решихме да къпем Ники и като го вкарахме в банята на течащата вода и като ревнааааа.... само му измих дупето и с това приключихме! Хич и не е забравил попарването  Cry
Довечера ще си го къпем у дома в коритото, дано не плаче от страх от къпане  Praynig

Нещо се разцвили... май му се доспа! Хайде до после...

Общи условия

Активация на акаунт