Къде да срещна?

• 12 671
  • 379
  •   1
Отговори
# 195
Темата не е смешна, и някак не мога да се забавлявам на гърба на един дълбоко нещастен човек, който очевидно няма никакви социални умения за общуване и не познава основни житейски аксиоми.  Списъкът е просто начин да се рационализира по някакъв начин неумението да се осъществи връзка с друго човешко същество - по всяка вероятност авторът няма и приятели-мъже, а може би не е и близък с родителите си.

Проблемът не е в наличието на изисквания - всеки от нас ги има, просто не са така формулирани и номерирани. И някои от изискванията ни, може да са супер странни за другите хора, но за нас да са важни. Всякаква дреболия (на пръв поглед) може да се окаже "препъни камък" (щях да напиша deal breaker) и да попречи да дадем шанс на някого. Аз никога не съм давала съвет "свали летвата на изискванията си", защото никоя връзка не трябва да започва с компромис. Човек може да моделира и променя изискванията си с времето, в резултат на вътрешна убеденост и натрупан житейски опит, но не бива да ги "сваля" съзнателно. Това е малко червейче, което с времето може да прояде цялата конструкция.

Когато човек наистина иска да срещне партньор(ка), той е активен - общува с хора, разширява кръга си, включително и в среди, където по презумпция има шанс да са разпространени търсените характеристики. Никой не обича да се проваля, факт, но все пак принципът "проба-грешка" и натрупването на емпиричен опит е единственият, който може да даде резултат.  Ако два, три или пет опита обезкуражават,  то значи човекът просто не е достатъчно мотивиран, и сегашното му положение го удовлетворява.

Да се стои на издигнат от самия себе си пиедестал, и да се очаква да посочиш някого, и той да се изкачи на висотата на твоите изисквания, не е реалистичен сценарий. И пиша в неутрален род, защото има и доста жени, които живеят в подобна заблуда.

Не съм оптимист за автора по отношение на намиране на партньорка, но поне тази тема ще вентилира за кратко фрустрациите му и ще го преизпълни с още дози от усещането за собствена непогрешимост. Мога да си представя самодоволната му усмивка, докато чете и клати глава колко заблудени са бг-мамите, които - както всички останали жени - изобщо не разбират и оценяват какъв великолепник е и колко справедливи са исканията му към жената, която му се полага...Smiley

# 196
  • София
Мен на самосаботаж ми прилича цялата работа.

Досега опит трупал с каквото не иска, извадил си изводи и на 40 цъфнал да предявява претенции. Не изтъкна нито едно добро развитие/ спомен/ качество на бивша партньорка. От списъка - греда след греда.

Аз също съм на мнение, че човек трябва да търси и намира своето си, да не се примирява  по никакъв начин.
Но и твърдя, че любовта не е математическа формула.

# 197
  • Out of the Mix
Хаха, Таня, така, така.
Все едно мен описа.
От първите минути и среща се усеща химията и си скъсявате дистанцията, докосвания, ръчички, прегръдки.

С мойта дори можехме да си легнем веднага, защото я изпратих до тях, но не се чувствахме физически адекватно, че беше много дълга вечер, тя беше след това на работа, и искахме поне малко и да се наспи. На следващия ден пихме кафе, изпратих я, а аз трябваше да пътувам също.

След което след седмица се видяхме пак и всичко си се нареди. 5 часа не мръднахме от креватчето, което реално ни показа кое какво.

Неслучайно се казва, че трябва да се скъсява дистанция, то така се показва интерес, емоция, привличане, както и да се говори за секс свободно.

# 198
  • Обран бостан ;)
Мен на самосаботаж ми прилича цялата работа.

Досега опит трупал с каквото не иска, извадил си изводи и на 40 цъфнал да предявява претенции. Не изтъкна нито едно добро развитие/ спомен/ качество на бивша партньорка. От списъка - греда след греда.

Аз също съм на мнение, че човек трябва да търси и намира своето си, да не се примирява  по никакъв начин.
Но и твърдя, че любовта не е математическа формула.

Еманципат, бе. Няма само жените на 40 да имат претенции, я. Wink

# 199
  • Out of the Mix
Друго се сещам да добавя, друг го добави мисля, но пропуснах в първите си постове.

Дори да е бот, това остава в архива, та допринасяме и надграждаме с наблюдения, разсъждения и мъдрост. Grinning

За мъж ранни 30, което е 30-34, искащ твърдо дете, жена на 40 му е възрастна, а специално авторчето да не мъчи такива жени тепърва, малка част от които биха могли изобщо да имат дете, процедурите са почти сигурни.

Основен таргет трябва да са му 21-29 годишни.

В допълнение, здравният картон, като цяло е зле, и на мъже, и на жени.

# 200
  • София
Аз като се влюбя, съм голяма шматка - струва ми се, че човекът изпълва всички списъци. За пиенето и пушенето общо взето, ми е все тая. Освен ако не в някой трагичен алкохолик, тогава ми секват всички чувства като го разбера.

# 201
Revoker, в грешка си.
Жени между 20-29 години имат съвсем други цели вместо да се заробят за някакъв такъв и да сменят памперси.
Вместо да пътува да учи и да се развива да стане робиня на един такъв.
И на 40 много жени раждат и без процедури - много ми харесва как мъже категорично се изказват по такива теми.

# 202
  • София
Просто си представям княгинчето, как пристава на тоя чичко.

Малките са пълни с живот, учат, пътуват, излизат, работят. Не им се седи до печката и не им се слушат приказки за бебета, ванила лов и неопределени музикални вкусове.
Скука.

Каквато я иска зряла и разумна, да търси над 30.

# 203
  • Обран бостан ;)
Каквато я иска зряла и разумна, да търси над 30.

Рзумна мома над 30 ? Сериозно ? Trollface

# 204
  • София
Бънди, времево погледнато, на 30 една жена би следвало да се е сблъскала с това - онова и да е изградила, подобно автора, някаква вътрешна система на критичност и да е достигнала някаква емоционална зрялост.

Не е задължително, разбира се.

Но при 20 годишните, това никой не го очаква.

# 205
  • Out of the Mix
Ами, повече от нормално е на 32 да се хване с 22 или 26 годишна.

Имат много време да се опознаят, поживеят, походят.

Пример имам около мен за чудесна двойка. Като се запознаха той беше на 32, тя на 23. Няма амбиции за кариера. Сега 3 г. по-късно са с 2 деца и са си много хепи.

Ариел, позволи да имам наблюдение за здравословното състояние на българина, не съм лекар, не чета форума в здравните отдели, но и професионално дълги години имам поглед.

Аз лично, ако искам перспектива деца, далеч ще са ми жени 38-39+.

Гаджета съм имал, дори и на 43 една, проекто още една на 44.

Изводите не са ми само от моя опит, а и на всички около мен.

Ти си в Германия, в БГ е друго.

И понеже ти е любопитно, с 34 годишна съм в момента.

Всичко сме си изказали, и ще си поживеем поне година, после ще видим.

# 206
  • София
Неамбициозна старлетка не му е в таргета.
Амбициозна такава - много скъпо, много Laughing

# 207
Честно казано винаги са ми били странни мъже които умишлено търсят доста по-малки жени от тях, имам предвид +10 години разлика. Просто ми се струва доста манипулативно. /не слагам всичко под общ знаменател, разбира се/ но какво толкова общо биха могли да имат 23 годишно момиче и 32 годишен мъж?
Главната разлика е, че единият има много малко опит и тепърва навлиза в живота /и връзките/, а другият доста по-голям и вероятно ще има голям дисбаланс между силите.
Не ангажирам никой да се съгласява с моето мнение.

# 208
Неамбициозна старлетка не му е в таргета.
Амбициозна такава - много скъпо, много Laughing

Неамбициозна и по възможност необразована, за да е напълно зависима от него. Рай ли бе да го опишеш?

# 209
  • Обран бостан ;)
Честно казано винаги са ми били странни мъже които умишлено търсят доста по-малки жени от тях, имам предвид +10 години разлика. Просто ми се струва доста манипулативно. /не слагам всичко под общ знаменател, разбира се/ но какво толкова общо биха могли да имат 23 годишно момиче и 32 годишен мъж?
Главната разлика е, че единият има много малко опит и тепърва навлиза в живота /и връзките/, а другият доста по-голям и вероятно ще има голям дисбаланс между силите.
Не ангажирам никой да се съгласява с моето мнение.

Банкова сметка например. Wink

Общи условия

Активация на акаунт