Проблемът не е в наличието на изисквания - всеки от нас ги има, просто не са така формулирани и номерирани. И някои от изискванията ни, може да са супер странни за другите хора, но за нас да са важни. Всякаква дреболия (на пръв поглед) може да се окаже "препъни камък" (щях да напиша deal breaker) и да попречи да дадем шанс на някого. Аз никога не съм давала съвет "свали летвата на изискванията си", защото никоя връзка не трябва да започва с компромис. Човек може да моделира и променя изискванията си с времето, в резултат на вътрешна убеденост и натрупан житейски опит, но не бива да ги "сваля" съзнателно. Това е малко червейче, което с времето може да прояде цялата конструкция.
Когато човек наистина иска да срещне партньор(ка), той е активен - общува с хора, разширява кръга си, включително и в среди, където по презумпция има шанс да са разпространени търсените характеристики. Никой не обича да се проваля, факт, но все пак принципът "проба-грешка" и натрупването на емпиричен опит е единственият, който може да даде резултат. Ако два, три или пет опита обезкуражават, то значи човекът просто не е достатъчно мотивиран, и сегашното му положение го удовлетворява.
Да се стои на издигнат от самия себе си пиедестал, и да се очаква да посочиш някого, и той да се изкачи на висотата на твоите изисквания, не е реалистичен сценарий. И пиша в неутрален род, защото има и доста жени, които живеят в подобна заблуда.
Не съм оптимист за автора по отношение на намиране на партньорка, но поне тази тема ще вентилира за кратко фрустрациите му и ще го преизпълни с още дози от усещането за собствена непогрешимост. Мога да си представя самодоволната му усмивка, докато чете и клати глава колко заблудени са бг-мамите, които - както всички останали жени - изобщо не разбират и оценяват какъв великолепник е и колко справедливи са исканията му към жената, която му се полага...