🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 22 096
  • 396
  •   1
Отговори
# 375
След 2000 та година бих казала че Терминалът със Том Ханкс също не е лош . Грънч също е класика.

# 376
Не са само старите филми хубави, нито пък новите са само със CGI и AI. Всъщност и CGI и AI си имат място  в зависимост от жанра.

Наскоро гледах Trouble с Анжелика Хюстън, Бил Пулман и Дейвид Морс ( знаете го от Зеления път и други работи), който е филм от 2017 и е чудесен,  семейна романтична трагикомедия с тоя блестящ актьорски състав, чудесен диалог, сниман възхитително и на всичкото отгоре с хубава музика.

https://www.imdb.com/title/tt5689632/

# 377
  • Варна / UK
Снощи гледах The Choral на кино - хареса ми. Много топъл и човечен филм, доста тежък, но се понася някак с типичния английски хумор от - до. Действието се развива в английско градче през 1916та година. Местният хор остава без млади мъже - хористи, защото отиват на война. Предстои представление и започват да прослушват момчета, които не са навършили 18, и девойки. Младежите обаче започват да получават повиквателни за армията. От войната пък се връщат осакатени войници, които също бяха поканени в хора... Като цяло, хората се опитват да живеят някакво подобие на нормален живот в ненормална обстановка (войната). Филмът е на BBC и е сниман в Брадфорд и околностите (недалеч от нас), и ММ през цялото време коментираше кое къде мисли, че е снимано (с което искам да кажа, че не заспа нито веднъж Joy).
Ралф Файнс е перфектен както винаги (той кога ли не е бил). Като заснемане и протичане на действието - никакви забележки.
Скрит текст:

# 378
  • София
Току що успях, с няколко прекъсвания, да изгледам Материалисти.
https://www.imdb.com/title/tt30253473/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_materi

Елементарен, предвидим, скучен, захаросан.

# 379
Гледах два интересни филма тези дни:
The Guernsey Literary & Potato Peel Pie Society (половината каст от Downton Abbey е вътре) и
Love, Simon

# 380
Още едно излишно и никому нужно продължение. Нищо лично към актрисата , даже първата част на " Сирак " я харесвам страшно много там открих Вера Фармига и Изабел Фроман направи култова роля , но една и съща роля ли ще играе като вече дори и не прилича на дете . Втората част не беше лоша , но беше излишна както споменах според мен , а за още една вече дори е още по излишно.

# 381
  • Варна
Ех, и аз разочарована от,,Good Fortune"   https://www.imdb.com/title/tt27543578/
Не му отива на Киану роля на глупаче. Съвсем друго си мислех че ще е този филм.  Жалко.

# 382
Все още мисля, че е голямо падение сериозен журналист да започне да се занимава с мода...

# 383
Любимият ми коледен филм: Дядо Коледа е боклук!

https://www.imdb.com/fr/title/tt0084555/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_ … 520UNE%2520ORDURE

Актьорската трупа от театър-кабаре "Сплендид" в Париж - любимите ми актьори, невероятни са!
Ако сте гледали Вечеря за глупци и не ви е харесал/нищо не сте разбрали (заради многото непреводими игри на думи) (( и не само Wink )), пропуснете и този Wink

# 384
  • Бургас
Току-що изгледах новият "Франкенщайн" - след финала не мога да спра да ридая! Много силно ми подейства! Жесток филм! Буквално и преносно. Не мога да спра да се питам, как толкова младата Мери Шели успява да прозре безпогрешно далеч в бъдещето и в най- дълбокото на човешкото несъвършенство и липса на мяра.... Филмът е силен, защото честно проследява възможния генезис на загубената човечност, на манийната амбиция, на пагубността да си повярваш прекалено много и да решиш , че за теб няма граници и етика...
Особена, красива визия. Ярък колорит. Бааавно въведение - в историята, но и в епохата. Разделен на две от разказите на Виктор и на "Чудовището"... Двете части са с доста различна динамика - като действие и като емоции.I-та - динамика, бруталност, цинизъм, арогантност... II-та -  особена нежност, невинност, тъга, самота, копнеж по невъзможното... Изключително лиричен и въздействащ Елорди в ролята на създанието!
Предвид тежкия грим и маската върху лицето, образът е с изненадващо  нежно, печално излъчване. Оскар Айзък и Мия Гот също много, много добри в ролите си.
Тежки въпроси, философски дилеми, които очевидно , за жалост стават с времето все по-актуални.... зададени/разказани майсторски и с голяма човечност.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 23:10 от lady Koup

# 385
  • София
Все още мисля, че е голямо падение сериозен журналист да започне да се занимава с мода...

Ако под "сериозен журналист" визираш героинята на Хатауей Андреа- ами тя и във втората книга не е точно такъв. Притежава списание за булки - което пак е обвързано с мода по един или друг начин - заедно с Емили.
Сега във филма не знам дали няма да го променят, но не вярвам да са превърнали Андреа в криминален репортер примерно, а тя изведнъж да се сети за модата.

# 386
  • България
Записвам си да проверя новия Франкенщайн заради Чарлз Данс и Дейвид Брадли. Един от малкото филми, които съм гледала на кино, е бил Виктор Франкенщайн от 2015 година с Радклийф и Джеймс МакАвой. Тогава ми беше харесал.

# 387
Аз не съм чела книгите, но в края на първия филм тя се премести в сериозен вестник и имаше амбиции да пише по сериозни теми.

# 388
Току-що изгледах новият "Франкенщайн" - след финала не мога да спра да ридая! Много силно ми подейства! Жесток филм! Буквално и преносно. Не мога да спра да се питам, как толкова младата Мери Шели успява да прозре безпогрешно далеч в бъдещето и в най- дълбокото на човешкото несъвършенство и липса на мяра.... Филмът е силен, защото честно проследява възможния генезис на загубената човечност, на манийната амбиция, на пагубността да си повярваш прекалено много и да решиш , че за теб няма граници и етика...
Особена, красива визия. Ярък колорит. Бааавно въведение - в историята, но и в епохата. Разделен на две от разказите на Виктор и на "Чудовището"... Двете части са с доста различна динамика - като действие и като емоции.I-та - динамика, бруталност, цинизъм, арогантност... II-та -  особена нежност, невинност, тъга, самота, копнеж по невъзможното... Изключително лиричен и въздействащ Елорди в ролята на създанието!
Предвид тежкия грим и маската върху лицето, образът е с изненадващо  нежно, печално излъчване. Оскар Айзък и Мия Гот също много, много добри в ролите си.
Тежки въпроси, философски дилеми, които очевидно , за жалост стават с времето все по-актуални.... зададени/разказани майсторски и с голяма човечност.
Ще гледам филма задължително . Страшно много харесвам Джейкъб Елорди още от както го гледах в " Еуфория " си знам че това момче не е само една красива опаковка и че може да играе и да влиза в различни образи.

# 389
  • Бургас
Записвам си да проверя новия Франкенщайн заради Чарлз Данс и Дейвид Брадли. ...

Само да вметна - И двата "стари камъка" си тежат на мястото! Обичам ги и двамата! Purple Heart Персонажите им са пълна противоположност и много определящи , относно изборите и делата на Учения и Съществото...
Чарлз Данс и Дейвид Брадли са като Лед и Пламък - хладният разум с емоционална недостатъчност, срещу мъдрост, съчетана със сгряваща Доброта!

Общи условия

Активация на акаунт