🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 21 688
  • 386
  •   1
Отговори
# 360
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Ей ги празниците дойдоха и при нас си имаме набор от филми, които се гледат всяка година.
Сам вкъщи 1 и 2 (закъде без него)
Умирай трудно 1 и 2 (вечна класика)
Шрек 1 и 2
Дневниците на принцесата 1 и 2
Коледна ваканция (филмът от 1989)
Красавицата и звярът детското
Сезонът на чудесата (любим филм с Карла Гуджино и Дейвид Конрад)

# 361
Вчера гледахме Код червено - онзи коледен със Скалата от м.г. Не беше лош, типична коледна фантастична глупост за уикенд следобед по кабеларката. Определено бих го предпочела пред Сам ще-ме-гледате-всяка-Коледа-докато-умрете вкъщи.

# 362
  • в сърцето на един мъж...
На тема "Коледни филми" сте, а аз влизам да препоръчам на тези, които също като мен са го пропуснали, филма The Immigrant (2013) - https://www.imdb.com/title/tt1951181/
Историята сама по себе си не е нищо особено, но Марион Котияр прави страхотна роля тук!

Да и Хоакин Финикс още повече, това му е жестока роля.

Един от брутално любимите ми филми. Много е силен, много истински. Гледах го за първи път тук на фестивала, много силно го почувствах, направо ме удари в сърцето. Наскоро пак го засякох по телевизията и го гледах отново!
"Любов наистина" е много сладък и леко нетипичен коледен филм. Историите са много човешки. На мен ми е любима на Лиъм Нийсъм и момченцето му Simple Smile Колко е готино първото влюбване, първите трепети... А колко любими актьори имам в този филм... Имам си моите си сантименти към него.

# 363
Аз пък ще си гледам Сам вкъщи, като го пуснат на самия празник - дори не му обръщам внимание, просто като фон.

В Замунда се е появил Франкенщайн - от една страна се колебая, защото нищо интересно напоследък, от друга - наистина не харесвам книгата...

# 364
  • София
А пък на мен ми е най-любим филм. Хора разни.

Какъв пък му е кринджът?

# 365
  • София
И на мен. Още на интрото на летището , където се прегръщат пристигащи и посрещачи, ме хваща за гърлото. Имам чувството, че гледам няколкоко филма едновременно, толкова отделни и различни истории. Прекрасен филм, любим!

# 366
  • София
Добър старт у нас за Хищникът и Том и Джери Simple Smile

В световен мащаб, новият Хищник е с $80 млн. приход като световен боксофис.
Бюджетът му е $105 млн. Така че няма да са на загуба, а даже мисля, че ще има и малка печалба за Дисни, особено ако публиката го хареса. Ще видим втория и третия уикенд как ще са. Simple Smile

# 367
А спомняте ли си Jingle All The Way с Арни? Някога го фледах на кино и ми беше много забавен. После пуснаха 2, но някак не ме докосна. Simple Smile

# 368
На български е Коледата невъзможна - гледах го когато излезе и наистина го харесвах Simple Smile

# 369
Аз много харесвах и Денис Белята . Жалко че не съм го засичала от много година по коледните празници а филмът е готин и култов . Кристофър Лойд прави готина и страховита роля като злодей .

# 370
  • София
И неусетно изброихме филми от 80-те и 90-те, които нямат тонове CGI и AI. Що ли не съм учуден, че нищо запомнящо се няма последните години Simple Smile

# 371
  • България
Е, какво се хванахте за Хю Грант като там са цяло съзвездие - Алън Рикман, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Кийра Найтли, Ема Томпсън ... Даже любимият ми детектив Хъмфри - Крис Маршъл. Simple Smile
Алън Рикмън, Ема Томпсън и Хю Грант мога да гледам в Sense and sensibility от 1995 и повече ще ми стане коледно.

А защо Love Actually e криндж? - Не си спомням конкретна причина, защото сюжетът ми се губи, цялостното представяне. Сюжетът с Хю Грант и секретарката беше абсурден, фантастичен реализъм. Твърдеше се, че била пълна, той пък отиде при обикновенното семейство на секретарката.

Аз коледно бих гледала гореспоменатия Денис белята, Сърдити старчета 1 и 2, Сам вкъщи.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 13:13 от ferencliszt

# 372
Между другото, не съм съгласна, че актрисата беше пълна. Малко пухкава и не като манекенка, но категорично не с наднормено тегло.

Сърдити старчета го гледах миналата година около празниците - мисля, че дадоха първите два филма (третият може и да съм го пропуснала).

# 373
Love Actually не ми е криндж изобщо.
От къде тръгна това, че бил "криндж"?

Аз към Коледните причислявам и "Дневникът на Бриджит Джоунс" Simple Smile

И неусетно изброихме филми от 80-те и 90-те, които нямат тонове CGI и AI. Що ли не съм учуден, че нищо запомнящо се няма последните години Simple Smile

+ тези от първите 2000-години.

За мен обяснението е, че тези филми ти оставят светло и леко чувство в душата. Някак си подсъзнателно ти внушават вярата, че дори и в момента да си сам/сама, то нещата обезателно ще се оправят и щастието и любовта са буквално зад ъгъла Simple Smile

# 374
При филмите за Бриджит е донякъде нарочно - започват с Коледа и завършват с НГ. Така че виждаме празниците два пъти.
Дори в най-новия е така. (не точно - не започва с Коледа, но пък завърши със сезона на празниците и имаше разчувстващи сцени, свързани с тях)

Не помня дали книгите бяха структурирани по този начин, четох ги преди доста години и не ми се препрочитат.

Общи условия

Активация на акаунт