Студент - бакалавър в Каролинска, Швеция

• 598
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, има ли някой, който да е кандидатствал и да е успял с приема в бакалавърската специалност в Каролинска, Швеция? Чета правилата за приема и виждам, че децата, които завършват в годината на стартиране на бакалавър нямат опция на първи кръг от приема/заради лиспата на диплома към съответния момент/. А колко е  реалистично за успех през втория кръг, особен предвид допълнителните точки от изпита на шведски, от които се ползват самите кандидати-шведи? Има ли някой успял? А някой, който е опитал - какво не му е достигнало?
Всеки опит за кандидатстване за бакалавър в Швеция ще ми бъде полезен и моля да го споделите. Благодаря предварително.

# 1
Здравейте,
Синът ми е приет тази година в друг университет в Швеция. Имаше доста особености по време на кандидатстудентската кампания през годината и кандидатства конкретно там на късен прием, без проблем. Темата за дипломата - във всяка скандинавска страна имат различни срокове, но обикновено се подават академични справки към датата на кандидатване и приемът е условен. Оригиналната диплома се прилага едва когато излезе от МОН.
В някоя от държавите взимаха оценките от 10, 11 клас, на друго място 11, 12ти, 1ви срок.
Горещо препоръчвам да се свържете с агенция Данбул стъди.

# 2
Благодаря за обратната връзка, аз се интересувам основно за Швеция, останалите скандинавски държави са извън целите ни към този момент.
Бихте ли споделили повече детайли от вашия процес на кандидатсване - оставам с впечатление, че за Швеция е централизирано кандидатстването за повечето университети.

# 3
Централизирано е и доколкото аз разбрах. За първите етапи лично не съм се занимавала с документи, защото от агенцията поемат подаване, следене на дати, информиране какво предстои. През годината изцяло синът ми движеше всичко, докато следваще техните съвети.
Аз се включих буквално в етапа след като беше приет и за останалите части - да проверим какво предстои административно, документално, намиране на мястото за живеене и плащане и т.н.
За някоя от специалностите се искаше мотивационно писмо в конкретен формат. При друга пък се искаше мотивационно видео, пак доста специфичен формат. Имаше и интервюта в даден момент. Когато обаче и как пристига тази информация, не знам.
Сайтът, който ползвахме за да получим финалното писмо за прием е universityadmissions.se. Дали само там е подавано първоначално, не знам. На финала в този сайт стоят изброени и останалите кандидатури за следващите му желания, него го приеха на първо.
Много особености и подробности има, това разбрах от цялото кандидатстване.

# 4
За тази агенция, коато препоръчвате /"агенция Данбул стъди"/- гледам, че се занимава основно с Дания. Правилно ли разбирам, че са ви съдействали и за Швеция?

# 5
Да, точно така.
Работят с всички скандинавски държави (Финландия, Норвегия.. ) и с Китай.
В нашия случай и от личен опит - приеха го и във Финландия.

# 6
Аз също се интересувам за всички скандинавски страни,изключителен фен съм им и са известни с доброто образование,ще се радвам да чуя всякакви мнения.Относно Каролинска също следя и чета много ,изключителен университет с много специалности.Надявам се да разпространи и повече хора да оставят мнение.

# 7
Да, точно така.

Здравейте!
  Понеже повечето агенции работят само с “партньорски университети “ ми казаха,че искат 1000 лева за университет избран от детето,който не присъства при тях.Конкретно за агенцията ,която казвате,ако не искате да го запазите ,ще се радвам да ми даде информация,те ли предложиха университети или и вие,кой от пакетите им препоръчвате и помагат ли с общежитията (особено в Швеция).Желая приятен ден!Благодаря предварително за отделеното време

# 8
Да, точно така.

Здравейте!
  Понеже повечето агенции работят само с “партньорски университети “ ми казаха,че искат 1000 лева за университет избран от детето,който не присъства при тях.Конкретно за агенцията ,която казвате,ако не искате да го запазите ,ще се радвам да ми даде информация,те ли предложиха университети или и вие,кой от пакетите им препоръчвате и помагат ли с общежитията (особено в Швеция).Желая приятен ден!Благодаря предварително за отделеното време

Здравейте, както казах по-горе, изключително отзивчиви са и имат безплатна консултация, на която могат доста подробно да ви насочат към това, което би било подходящо за вашето дете. Индивидуални са желанията и възможностите спрямо профилите на детето в училище и оценките в последните две/три години. Предлагат всякакви варианти, питат за вашето мнение, ако детето иска конкретна специалност, ви ориентират дали би се получило и какви са шансовете.
Не съм запозната да препоръчват партньорски университети.
Плащането към агенцията е на части, поетапно. Аз се ориентирах към пълния пакет.
Помагане за общежитие е до това да ви насочат къде, какво се подава, кога и какви са възможностите. Да движат всички документи след приема, не. Не виждам и особен смисъл, защото има доста различни варианти спрямо град, университет и т.н.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт