Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 720
  • 536
  •   1
Отговори
# 480
Аз имам дни в които не усещам или много по-слабо, обаче съм с предна плацента и знам, че е нормално това. Някой път усещам ритници но някак приглушени, предполагам че рита навътре.
Имате ли тежест в долната част на корема, когато сте изправени? Напоследък доста зачести или не съм обръщала внимание преди. Дали някакви колани биха били от полза за това?

# 481
Здравейте ,мами ние минахме феталната вече във 32 г.с и всичко е наред ,бебчо е добре и тежи 2.300 кг.
Сега съм във 33 г.с обаче от обяд имам болка във гърлото (не са киселини) и се чудя дали да ида утре до болницата при личната или да си взема нещо на своя глава което е за смучене и за деца ..
Пих 2 3 топли чая със мед и лимон ,но продължава да ме боли когато преглъщам

# 482
За по-голямата глава днес точно това обсъждахме с моята лекарка и тя каза, че масово новото поколение бебчета са така. Моята върви също с по-голяма глава и лекарката ми каза, че е виждала и нейни пациентки с напълно здрави бебенца, които главите са с по седмица 2 напред и няма нищо притеснително.

# 483
От коя седмица се правят тонове и колко често?забравила съм

# 484

Ние започнахме да правим всеки път когато ходя от 30 г.с на 2 седмици са ми прегледите

# 485
  • Варна
Аз съм утре, т.е. на 16-ти, а на 17-ти влизам в 33 седмица.

Ще пиша утре да кажа кога пак ще ходя и как е минало.

# 486
При мен тоновете почнаха от 32-ра седмица и ще бъдат също на всеки 2 седмици.

# 487
Колко различно е при всички за тоновете. Grin

На мен пък ми казаха от 34та, аз ще започна от 33+6г.с., че ще ходя от този петък.

# 488
Аз съм утре, т.е. на 16-ти, а на 17-ти влизам в 33 седмица.

Ще пиша утре да кажа кога пак ще ходя и как е минало.
Аз също днес съм на преглед (33+0), но май само моя доктор ме държи в неведение и то за доста неща, спрямо това, което чета за вашите доктори 😅. Досега не сме обсъждали кога ще започнем тонове, нито пък нещо за раждане (освен че бебока се е разположил идеално за  естествено раждане, но знае ли човек)

# 489
Аз ходих в 27+4 дни на тонове. Моята АГ иска да се следят от 28 седмица. Но дори докато бях на тонове в Щерев жената, която ги прави каза, че е много рано и се правят след 30 седмица. Причината е, че преди това е много по-трудно да се доловят тоновете.

Все пак видяхме, че тоновете са наред и не получавам контракции, което си е някакво спокойствие през седмиците до следващия преглед.

# 490

Здравейте, при мен тоновете при единия ми лекар започнаха в 27 г.с., питах дали не е рано, но ми отговори, че зависи от техниката. При другия ми лекар започнахме с тоновете в 32+4 седмица.

# 491
Аз съм 33+3 и още не са ми слушали тонове. 🤷‍♀️
Утре сме на преглед, та може и утре да е деня.

# 492
Здравейте момичета! Във 33 г.с съм и  определено се разболях , имам хрема и болка във гърлото .Моята гинеколожка ми изписа Авирон рапид и Тантум Верде  спрей .
Пия чай, но не облекчава ,някоя от вас да е имала този проблем и дали знае дали тази настинка може да навреди нещо на бебчо

# 493
Ptichka04, миналата седмица бях по същия начин - ужасна хрема, болки в гърлото и областта на синусите. В последствие се появи и доста упорита кашлица. За щастие не съм вдигала температура. Единствено за нея трябва да се внимава заради бебето, иначе на него нищо няма да му има. ❤️ Правете си инхалации с лайка, много облекчават. Бързо оздравяване!

# 494
Сутринта минах феталната, слава Богу всичко е наред ❤, просто сме си по-малки, върви с около седмица назад, като причина докторката каза, че съм била с по-късна овулация. Заради казаното от вчера, имах доста контракции (нетипично), днес по време на прегледа също и си бяха по-сериозни, заради което увеличихме магнезия на 3х2. Забрани ми да спя на дясно, тоест вече официално мога да спя само на ляво, което със сигурност ще ми направи спането още по-забавно. 🥲😂 Промени термина на 19.11 и АГ-то каза, че ще се водим по тази дата вече. В 31+1 съм и ми обясни, че въпреки седалищното разположение има много време да се обърне (казвам го за момичетата, които имаха опасения за това нещо). Общо взето е това, беше много изчерпателна и подробна, за което много се радвам. 😊
Относно темата с тоновете, моята АГ все още не го е коментирала, след 3 седмици ще ходя отново заради 45 дневния болничен и ще съм в 34, таа може би вече тогава ще стане на въпрос.

gadolina, аз лично също не съм много веща в бебешките теми, защото ми е първа бременност. И ние избрахме сгъваема кошара, в описанието пише колко е дълбочината на второто ниво (30см), купихме 10см матрак и пак ще остане достатъчно място до горе. Относно възрастта това също е описано, при различните модели се различават сантиметрите и килограмите, така че погледни какво е написано за твоята. Моят мъж е дори по-висок и каквато и да е височината, все ще му е по-ниско, отколкото на мен, но това са нормални неща. 😃

Общи условия

Активация на акаунт