Петокласници 2025/2026

• 7 956
  • 204
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Првз активен Revolut акаунт може да създаде детски акаунт. След това има опция да се поръча пластика.

# 181
  • София
Да, двамата големи имат револют. Единият е към мен, другият - към мъжа. Може по едно дете да закачиш към акаунт без допълнителни такси.

Заявяваш през твоя акаунт. На тел на детето качваш револют <18. И там може детето да гледа наличност.
Но трябва пластика за детето. Не може картата да е на тел, ако е под 16. Е, ако са въведени коректни данни/години де.
Сега синът брои месеците до 16ти рд - да може и той да добави картата в телефона. Все едно нещо ще се промени - така или иначе родител зарежда картата.

# 182
Револют няма ли ограничение до 90 лева на месец?

# 183
Револют няма ли ограничение до 90 лева на месец?

Като наличност или за харчене?
Не че предвиждам  да харчи толкова пари.
До сега седмично и давам 10 лв., като приготвям сандвич от в къщи. Ако нещо се успя и не успея да направя на следващия ден давам още малко, че една закуска е около 3 лв.

# 184
  • София
Как 10 лева на седмица ? Значи трябва да я орежа Joy

# 185
На тяхната лафка се плаща само кеш, иначе и аз мислех да давам карта Револют, обаче при това положение няма смисъл. Закуска се продава за 4,60, с айран сметката става на 6,10, това в лева, в евро още не съм се интересувала как са, но сигурно закръглени нагоре. И аз правя сандвич всеки ден, но тя не закусва вкъщи и все по-често не стига.

# 186
  • Sofia
Моят има рево (детска жълта карта към родителския акаунт), която почти не се сеща да ползва и отделно джобни (5 евро на седмица). Само боклуци си купува и полудявам, защото хич не се отразява добре специално на коремната му операция… Влиянето на колектива е сериозно, нашите сандвичи си ги връщ пак вкъщи.
А утре съм на родителска…

# 187
Давам по 30 лева на седмица за закуска. Сега по 20€. Моят е капризен, готвеното често си го ям аз. Той си купува от вън и за обед/ след обед, че излиза понякога с приятелче за 2 часа. Сандвичи започна да носи след Нова година и то, само защото го посъветвах да не ходи междучасието по лавки, че с левове и евро ще им объркат сметките като знам каква лудница е и как се бутат и пререждат. Има карта ДСК старт за деца на 10-14 години. Вкарва си понякога от парите в нея и си прави покупки в игрите, предимно роблокс.

# 188
За дете, което не излиза по кафета и да обикаля само мисля че са достатъчни 10 лв. Понякога даже не харчи нищо и си ги събира. Сега заради уроците след балета и се удължава деня и гледам да има храна или пари за да не гладува. Затова и мисля да направя карта. В училище рядко купува от лавата, че не могат да се доредят и междучасията не стигат. А и вече са големи и ги пускат извън училище, та има от къде да пазарува с карта.
Лимита на джобните ще се промени, но засега се справя така и се научи да си прави сметката. Че в началото ги изхарчваше за 1 ден и то в повечето случаи не за нея.

# 189
  • София
Не съм слагала лимити, но може месечен да се зададе.
Моите като виждат какво харчат и някак им става по-ясно какво се случва. И не са такива прахосници, както се опасявах, че ще са.

Наборката е заплес и доста често тръгва без пари. А се случва понякога, рядко де, но се случва, да изяде храната от кутията и да е още гладна. И при хубаво време и малко домашни се мотаят навън с приятелки и си купуват по нещо.
Та от тази гледна точка, ще е добре да има и карта. Но ще изчакам малко, не е толкова спешно да има карта.

# 190
  • София
Висока стана, над 160см и супер слаба вече, чак ме тревожи.. никога не е била дебела, ама сега се издължи, корема сякаш хлътнал и залепен за гърба. А яде

# 191
  • Пловдив/София
Как се справят вашите деца с дробите?
Моят уж ги разбра, но ммого бързо взимат всичко и знанията нямат време да се наместят. Тъкмо вечерта преди класното си припомни как става делението и пак е объркал нещо, изкара 4. Вече има три четворки след две шестици, а на НВО изкара 97 точки.
Мисълта ми е, че по мат се справяше прилично, само дето е разсеян и пише грозно.
И сега това падане на успеха, не знам…

Нормално ли е за пети клас?

Уикедните решавам с него, не искам уроци отсега…

# 192
  • Пловдив
Моят уж ги разбра, но ммого бързо взимат всичко и знанията нямат време да се наместят. Тъкмо вечерта преди класното си припомни как става делението и пак е объркал нещо, изкара 4. Вече има три четворки след две шестици, а на НВО изкара 97 точки.
Мисълта ми е, че по мат се справяше прилично, само дето е разсеян и пише грозно.

Да, нормално е!
Математиката след 4-ти клас е значително по-сложна.
На по-голямото дете помагах системно докато не стигнахме до задачите от работа и движение.
Ето това е нещо с което въображението ми не може да се справи и с ужас установих, че такива вече се рещават още в 5ти чрез дробите.
По-нататък започват сериозно геометрията, а нагоре нещата стават още по-дълбоки.

# 193
И моят на класната по МАТ изкара 4, първа 4-ка му е и е шокиран. Не стига времето със сигурност, препуска се през материала : ((((

# 194

Упражнения, упражнения и пак упражнения.
Ние ползваме един сборник на Архимед и там решава допълнително. При нас проблема са текстовите задачи с част от цяло - например дадени са 5 бр. шарени яйца и 1/5 бели и 2/3 червени. Да се намерят колко са общо яйцата, и колко броя са белите и червените.  Оплита се като се смесят брой и дробна част. Трябва да сядаме да упражняваме, то е ясно, но....

Общи условия

Активация на акаунт