Петокласници 2025/2026

• 7 890
  • 202
  •   2
Отговори
# 195
  • София
Наборката се справя, било лесно. Но има достатъчно часове в училище.  Тя е с профил мат и имат 2 часа мат повече в програмата - дотук 7. Освен това учителката им води допълнителни часове (2) след редовните  един път седмично - може би по някаква програма, не съм питала за подробности.
Реално след толкова часове и задачи - поне моята е ок.

Вече при кака й е ад. Тя е в езикова паралелка. 8-10 клас - 3 часа мат седмично. 11 клас - 2 часа мат. Само тук тя иска помощ.

За мен е много недомислена програмата - не може да пляскат такъв материал на децата без да има време за упражнение. Ако наборката нямаше толкова часове, щеше да е много интересно.

# 196
Как се справят вашите деца с дробите?
Моят уж ги разбра, но ммого бързо взимат всичко и знанията нямат време да се наместят. Тъкмо вечерта преди класното си припомни как става делението и пак е объркал нещо, изкара 4. Вече има три четворки след две шестици, а на НВО изкара 97 точки.
Мисълта ми е, че по мат се справяше прилично, само дето е разсеян и пише грозно.
И сега това падане на успеха, не знам…

Нормално ли е за пети клас?

Уикедните решавам с него, не искам уроци отсега…
Каквото можа се омаза с обикновените дроби. Изкара даже една двойка. Смее се, че оценките му са като коледна елха. На десетичните му е много лесно. За мен, проблемът е в преподаването. Имат 6 часа седмично математика, в обикновена паралелка и не се отделя никакво време за упражнения. Първата част на математиката я минаха пред 2 седмици. Вземат нов урок и на другия ден, контролна. Без да решават текстови задачи, дава такива на писмено изпитване. В сравнение с ПМГ, в което имаме деца на приятели, са напред с 6 урока, което хич не е нормално. Не искам да си причинявам стрес в 7 клас и затова тръгна на уроци. Да си изяснява неясното, да обясняват индивидуално.

# 197
  • Пловдив/София
При нас е целодневно обучение всеки ден от 8.30 до 17ч и затова имаме само уикендите за упражнение- правим каквото има като домашни- 2,3 страници от редовния сборник и тов е.  Явно не е достатъчно, ще купя нов и ще говоря с госпожата.

# 198
Петица има на класното, както и на контролно/ тест преди това, и на входното. Само след входното един тест направи за три и сега тази тройка ми бърка в здравето, защото е просто издънка. Не е с шестици, защото не внимава и от там допуска грешки в сметките или не разписва както трябва задача, която има разписване. Математиката му е лесна, езиците са му на четворка тази година.

# 199
Моята за щастие се справя. Добре че е баща и да помага с обикновените дроби. Така и не успях да ги разбера. Не ходи на уроци и няма време да решава допълнителни задачи. Но госпожата я пусна на общинския кръг на олимпиадата по математика където изкара 11 точки без да се е подготвила предварително.
 Миналата седмица беше и на някаква олимпиада за преразказ по български. Не знам как се казва. Каза че минава на следващия кръг каквото и да значи това.
Доволна съм, че се организира да учи дори да е късно. От време на време търси помощ. Чакаме вече да ги оформят и се ослушваме дали ще обявят грипна епидемия в Пловдив.  В техния клас има 1-2 отсъстващи деца, но като цяло болните в града се увеличиха.

# 200
Явно се оправя с математиката, има само шестици, 7 на брой. В самото начало нещо не беше разбрала по събирането, но го изчистихме, после не е питала. Географията продължава да ни мори нас, по това учи най-усилено, а оценките най-ниски.

# 201
  • Пловдив
Моята с математиката няма особени проблеми, няма само шестици, но се справя. Има проблем с историята и географията, където има по няколко тройки. И аз навремето имах проблем с тях, че трябваше да се учи, но поне тройки нямах, а гледам, и досега друг начин не са измислили. Е, освен "Уча се", ама и него не го ползва и направо обмислям да я затворя в една стая и да слушаме уроците двете по няколко пъти. За съжаление човек е способен включително и да стои на пуснат запис и пак да не чуе нищо.
От шаха се отказа категорично, за мое огромно съжаление.
Колкото до парите, кара с левове. Не поиска да и ги заменя с еврА. След края на месеца ще видим. Те ги ползват за купуване на шоколадчета и глеьотийки от магазините около училището, иначе са до обяд и обядва вкъщи.

# 202
  • София
При нас е целодневно обучение всеки ден от 8.30 до 17ч и затова имаме само уикендите за упражнение- правим каквото има като домашни- 2,3 страници от редовния сборник и тов е.  Явно не е достатъчно, ще купя нов и ще говоря с госпожата.
Цял ден учат и не е достатъчно за децата? Нещо не е наред наистина... Пък и събота и неделя да учите не е Ок...

Общи условия

Активация на акаунт