Петокласници 2025/2026

• 2 998
  • 82
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Сутринта аз носих раницата, направо ми откъсна раменете и то при положение, че нямаше тетрадки и помагала в нея /поръчах ги онлайн и още не са пристигнали/. Като ги добавим и тях, няма да се вдига този самар. Имат шкафчета в класната стая, та дано да могат да оставят повечето учебници там.

Вчера не беше успяла да се запознае с децата от класа, дано днес вече като са повече време заедно да започнат да се опознават.

Програмата е натоварена - 2 дни по 8 часа и 3 дни по 7.

# 76
  • София
Часовете са на блокове при моята. Което е добре. Падат се по 3 предмета на ден. Учителите изрично подчертаха, че заради тежките учебници искат по една тетрадка на предмет.
Но пак се събират доста неща. Почти по всичко има учебна тетрадка. Ще се наложи да носи гуменки като застудее. Ще им искат разни материали по ИИ и ТП. И като се сложи и малко храна и вода и става повече от прилична тежест.

# 77
И нашата раница днес беше ужасно тежка.Заболя ме рамото,а дете 28-29 кг не знам как би я носило,че са и на 3 етаж.Казах му в шкафчето всичко без терадките.Ще учи от дигиталната раница,само когато ще правят тестове ще носи съответния учебник

# 78
Малко над 7кг беше раницата сутринта, и то след като редуцирахме част от тетрадките. Сутрин я караме, но ще си я носи сама на връщане. Ходенето ѝ е отчасти пеш и малко с автобус. На кабинетна система са, като имат редовно 1-4-1-4 етаж. Предполагам сама ще си организира нещата да я олекоти, когато стане ясно кой учител какво иска, но като за първи ден взе всичко. Големи са децата вече, ще се справят.

# 79
Днес не беше много тежка раницата, но са им казали вчера да носят сало тетрадки без учебници. Във вторник май е най лека програмата. Математика, български, музика и рисуване. На кабинета система са, обикалят всеки час различен кабинет- 4 ет., 3 ет., 1-ви, става лудница. Шкафчета имат в стаята, което ги обезсмисля, защото няма кога да отиде до стаята да смени учебниците и да се върне до следващата стая в другия край на училището. 
Тази седмица е опознавателна. Днес баща и я заведе пеша да види маршрута. В 14 ч. аз ще я взема да се приберем с автобуса за да се ориентира. Общо взето ще ходи с баща си, че му е по път към работа, но ще се прибира сама. В старото училище бяха без телефони, сега ще си го носи и дано не го забравя.

# 80
  • Пловдив
Нашите май няма да са на кабинетна система, а учителите ще идват при тях. Ще попитам, но ми се стори, че това се каза на родителската.

# 81
  • Варна
Заради раницата, която ще си носи сам и на отиване, и на връщане, обмислям дали да не купя резервен комплект учебници - едните ще стоят вкъщи, другите - в шкафчето.  Учебниците по час на класа, технологии и предприемачество, изобразително, според мен, но може и да греша, могат да стоят само в шкафа и да няма нужда от тях вкъщи.

# 82
При нас класната предложи да има по един учебник на чин, т.е учебниците им намаляват на половина. Винаги може да се намери решение за олекотяване на раницата. Лошото е, че почват вече да пишат на голям формат тетрадки, с по много листи, но децата растат, растат и раниците.

Общи условия

Активация на акаунт