Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 69 617
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
ООоo, 90-тарската и 80-тарската вълна са ми любимите! Обожавам парфюмите, които ухаят точно на тези декади! Разпознаваеми, всеки един парфюм си беше сам за себе си, нямаше масовки, а само шедьоври. Дори тези, които не са по мой вкус ги признавам като нещо неповторимо и уникално. При мен го има моментът, че хем харесвам сладички гурменца, хем обаче, в дъното на душата си съм един "класик" - Dior Dolce Vita, Hypnotic Poison, Addict, Trezor Lancome, Organza Givenchy, Thiery Mugler Angel и други такива вечни красоти. Затова се хващам все по-често, че от по-новите аромати залитам към тези с ретро уклон, като Narciso Rodrigez - Narciso, Poudree, L'Absolu, Chanel Coco Madmoiselle, Armani Si също винаги ми е навявал асоциации на "отминалото време". Така че твърдо вече мога да кажа, че "златната ера" в парфюмерията беше тогава! Не мисля, че от тук нататък тази индустрия ще се развие към по-добро, и то не по друга причина, а поради факта, че напълно умишлено се търси (и за съжаление се намира) ефектът "масовка", "уеднаквяване", "безполовост", и основно "печалбарство".

# 706
Голям фен съм на Organza! Харесвам парфюми, които го доближават или напомнят за него.

# 707
Я какво единомислие 😘
от няколко дни съм със Cinema ♥️
обожавам го

# 708
  • на терасата
Разпознаваеми, всеки един парфюм си беше сам за себе си, нямаше масовки, а само шедьоври. Дори тези, които не са по мой вкус ги признавам като нещо неповторимо и уникално.
Абсолютно подкрепям това мнение.

И аз в кюпа с парфюм от 90-те, Spring flower Creed, старият. Нося го от няколко дни и се чувствам добре с него. С колкото повече масовки ни заливат, толкова повече се радвам на тези парфюми, на които само името е достатъчно.

Скоро млади хора ми споделиха как вървели в прекрасна парфюмна диря след една дама. Решили да я попитат кой е парфюмът. "Амариж" бил отговорът и се оказало, че е любим на дамата, която споделила също, че парфюмът, който купува сега, е различен от този, който е бил преди години. За съжаление, с тези реформулации съсипаха всичко, което можеше да се съсипе. "Амариж" не беше от моите и ми ставаше лошо от него, но пък на други дами стоеше божествено. За мое щастие имах "Амариж марияж" и досега си спомням с умиление за прекрасния му аромат.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 22:05 от рак-щрак

# 709
Elizabeth Arden - White Tea Eau Fraiche
тоалетна вода за жени

Свеж, чист аромат. Никаква трайност за жалост. Не притежава нещо уау, не може да ме накара да го имам.

Скрит текст:
глава - бергамот, круша, кървав портокал, мандарина
сърце - морски нотки, водна лилия, махониал, момина сълза
база - дървесни горски нотки, мускус, боб тонка

# 710
  • Mediterraneo
Единственият траен парфюм на ЕА, който имам, е Red door. Много плодове и цветя, харесвам си го и май е време да го понося отново.

# 711
Аз съм влюбена в Miss Dior essence, мисля да го придобия в най-скоро време. Пробвахте ли го вече?

# 712
Върнете се и прочетете темата назад обсъждан е доста.

# 713
По темата за Амариж - това е ароматът, който на моята кожа не мирише на ни- що. Губи се и аз не знам къде. 😀Тествала съм го многократно. Трябва да пробвам отново.

# 714
Amarige ми подариха за 27-мия ми рожден ден и едвам го изпръсках, идваше ми много кисел. Twilight, който нося в момента, изобщо не е Амариж, просто носи духа на онези години с лек полъх от иланг, тубероза и жасмин.
Някой пробвал ли  е парфюмите на Filippo Sorcinelli? С четене на описания и мнения не придобивам никаква идея що за творения са, а в Ботесто няма сет за откриване.

# 715
Здравейте!
Виждам, че в Делириум са добавили нова марка парфюми, с които не съм запозната.
Имам път към София скоро, споделете мнение и трайност за парфюмите на Atelier Des Ors?

# 716
Много трайни са. Имат хубави парфюми, имат няколко икони и някои много тъпи.

# 717
Amarige ми подариха за 27-мия ми рожден ден и едвам го изпръсках, идваше ми много кисел. Twilight, който нося в момента, изобщо не е Амариж, просто носи духа на онези години с лек полъх от иланг, тубероза и жасмин.
Някой пробвал ли  е парфюмите на Filippo Sorcinelli? С четене на описания и мнения не придобивам никаква идея що за творения са, а в Ботесто няма сет за откриване.
А Twilight прилича ли на Memo Marfa, както го сравняват във fragrantica?

# 718
Не познавам Марфа.
Еее, никой ли не е пробвал щуротиите на Sorcinelli? Жалко...

# 719
Аз съм пробвала повечето.
Много са страшни. Много!
Тамяни, църкви, процесии, чекмеджета, погребения, чудесии. Има и неприятни, и невероятни за мен.

Общи условия

Активация на акаунт