Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 419
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • The Evergreen State
Нищо не ме привлича от новите фланкъри освен Shalimar Essence. Уморих се от розовите Мис Диор които стават все по-розови на цвят всяка година. Шишенцето на новия им MD Essence е много красиво, но ми се искаше течността да е в класическото жълто или прасковено. Имам Барения, харесвам я но я пръскам рядко, една ми стига, не бих добавила друг фланкър поне засега. Бърбъри не е моята марка.
По-горе споменахте за душ гел и ми напомни, отдавна искам да споделя колко много обичам аромата на Bioderma Atoderm Shower Oil - нежен аромат на липа, такава каквато си я спомням от България. Едва ли ще сменя този душ гел с друг, тази миризма е толкова мила и свидна за мен.
Вчера и днес нося Shalimar Philtre, определено съм на вълна Шалимар.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 22:32 от Athena

# 91
Все още съм в търсене на отговор на въпроса - колко парфюма са ми достатъчни и кои точно парфюми. Има ли някой постигнал вътрешно парфюмно равновесие и хармония със себе си?

Аз Blush Чета ви по навик и защото темата е приятна, но съм напълно задоволена с парфюмите, които имам.
Но това не е непременно хубаво - много се ядосах се онзи ден, че тооолкова отлагах да си купя Mancera Pink Prestigium, че вече е спрян. А знаех, че го искам, просто отлагах Confused
Може би това ще ме накара да си купя някой друг, който съм сигурна, че искам.

# 92
  • Варна
Реших, че август ще е месецът на Miss Dior Rose N'Roses. Миналото лято го прескочих, предните лета  го разходих на Тасос и бях влюбена в аромата. Описвах го като звънлива, искряща роза (обичам рози, в 80 % от парфюмите ми я има, заедно с пачули). Едва го изтърпях 2 дни. Съвсем различно го усетих във варненски климат+офис.
И реших да си разнося Барения, която си подарих в началото на лятото, заедно с Мис Диор Парфюм.
За първи път от много време получих комплименти, че много ми отива,  а най-странното е, че нося този парфюм над 14 дни и аз продължавам да го усещам като си легна.  Обикновено на 4-5 ден спирам да си усещам парфюма , или съвсем леко.
Та така. Купих Барения по-скоро от любопитство и за разнообразие, а ще се окаже истинска любов. Любопитна съм към новата:)

# 93
Аз се пръсках преди дни в очакване на юбиления Шалимар с Колон, отрови ме. Толкова да ми е хубав и така да ме подразни в този ден. Прибрах ги по- навътре и нямам намаренше въобще да ги вадя скоро.

# 94
  • Mediterraneo
stenly, ти за коя Барения говориш в случая, за ЕДП?

# 95
Сега ако кажете и че новата Барения е по-трайна от старата, ще се подредя да я чакам...
Още ми е мъчно като си спомня колко я харесвам тази Барения и колко безобразно нетрайна беше при мен....

# 96
Барения ми е много любима и трайна върху мен, но вече виждам дъното на флакона. С нетърпение чакам да подуша и пробвам новата.

# 97
  • Варна
stenly, ти за коя Барения говориш в случая, за ЕДП?
Да, за ЕДП. В началото на лятото не се беше чуло за новата.

# 98
Имам молба към форумните парфюмни ценители. Вярвам, че питам на точното място. Търся хубав и силен парфюм за половинката ми. Едно време си обичаше Armani Code през 2010, но след реформулиране вече е слаб и аромата не е същия. Като цяло парфюмите не са каквото бяха.
В момента тестваме какво ли не и му допадат тези двата:

GIVENCHY society gentleman ambree
YsL myslf parfum - черното плътно шише

Тествахме и Mancera intense cedrat boise, black goldm red tobacco, но реакцията беше много отрицателна. Може би само първия му допадна, но не колкото ysl/givenchy.

Иска нещо по прътно с ванилия трайно ва хладното време и като пръсне да не се валага да пръска по 5 пъти през деня за да ухае около него.

Мисията невъзможна ли е?

# 99
  • Sofia
Имам молба към форумните парфюмни ценители. Вярвам, че питам на точното място. Търся хубав и силен парфюм за половинката ми.

Погледнете и този: Bottled Absolu Hugo Boss https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Bottled-Absolu-96246.html

# 100
Тествахме. Хубав но слаб. Предните които посочих са малко по силни

# 101
  • София
Скрит текст:
Имам молба към форумните парфюмни ценители. Вярвам, че питам на точното място. Търся хубав и силен парфюм за половинката ми. Едно време си обичаше Armani Code през 2010, но след реформулиране вече е слаб и аромата не е същия. Като цяло парфюмите не са каквото бяха.
В момента тестваме какво ли не и му допадат тези двата:

GIVENCHY society gentleman ambree
YsL myslf parfum - черното плътно шише

Тествахме и Mancera intense cedrat boise, black goldm red tobacco, но реакцията беше много отрицателна. Може би само първия му допадна, но не колкото ysl/givenchy.

Иска нещо по прътно с ванилия трайно ва хладното време и като пръсне да не се валага да пръска по 5 пъти през деня за да ухае около него.

Мисията невъзможна ли е?

Frozzie - Привет, мисията е напълно осъществима. Моето горещо предложение е:
Swiss Arabian Shaghaf Vanilla Toffee

https://www.fragrantica.com/news/Shaghaf-Vanilla-Toffee-New-Swis … erfume-21565.html

Има го за тест в Дъгласите. За моя вкус, това е превъзходно и отлично балансирано гурме, с амброво-дървесна подложка. Вкусен, удобен, изкусителен, сложен, сладък, доста плътен, наситен, със сигурност много траен и мощен шлейф. Вярвам, че Shaghaf Vanilla Toffee перефктно се вписва във Вашето търсене. Великолепен есенно-зимен аромат, който в моите представи е един от най-добрите, които можете да намерите в магазини като Дъглас. Препоръчвам го не само защото ми е харесал, а и аз самия със сигурност ще го взема преди идващите студени месеци Heart Exl Hands Ok Hand

Докато съм по темата Swiss Arabian и линията им Shaghaf, ако тествате в Дъгласите, преслушайте и  друго съкровище от същата линия:
Swiss Arabian Shaghaf Oud Tonka

https://www.fragrantica.com/perfume/Swiss-Arabian/Shaghaf-Oud-Tonka-87744.html

За любителите на мощни и плътни бадемови аромати, с подкрепата на нотки като тонка, ванилия и красиви флорални мотиви. Много траен и мощен, като си мисля, че може би феновете на аромати от рода на Guerlain Shalimar Millésime Tonka, ще  останат доволни от запознаството с Shaghaf Oud Tonka Animal Heart Eyes Cat

# 102
.. Уморих се от розовите Мис Диор които стават все по-розови на цвят всяка година. Шишенцето на новия им MD Essence е много красиво, но ми се искаше течността да е в класическото жълто или прасковено.
Харесвам Мис Диор, още повече в новото издание се появяват цветове от бъз и чакам с нетърпение да разбера как са пресъздадени. С Miss Cherie и L'Eau Диор ме спечелиха, защо красиви парфюми се спират. Оттогава следвам Миските и харесвам почти всички, на Miss Dior EdP 2021 не трябваше да му слагат ирис и каквото са му добавили, защото е странен. Barenia  не можах да възприема още от пирамидата, само подходих и това не е за мен, мн дървесен.

# 103
Наскоро гледах хубаво интервю с Лука Турин за Luckyscent, а освен това зачетох The Emperor of Scent и започнах да следвам неговия Substack.

Покрай това разбрах, че изобщо не харесва Xerjoff, а последния му пост показва, че това важи и за Parfums de Marly.

Цитат
I remember smelling the first Parfums de Marly fifteen years ago and thinking: never again. They were the French Xerjoff, i.e. a pileup of vulgarity, ugliness and pretension.

They smell cheap. They also smell powerful.

# 104
Имам една от книгите на Лука Тюрин с прелюбопитната му класация. Интересни коментари прави, за някои парфюми, които познавам, съм съгласна, за други не. Въпрос на нос Simple Smile
Много марки са пуснали версии 2025 на стари парфюми и нови фланкъри. Либре са цели 3, шишенцата - много кокетни. Дали ще пристигнат в България не се знае.
Barenia при първи тест ми хареса, но на втория отвори противна бръснарска нотка и покупката отпадна. Мис Диор не са моите, харесвам ги като аромати до извращението 2024-та на Кюркджиян, не ги нося - не ми подхождат нито на годините, нито на стила.
За РД си поръчах отново непопулярен парфюм - Love Deluxe Derek Lam 10 Crosby, след като успях да разчистя 7 бройки от сандъчето.

Общи условия

Активация на акаунт