Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 424
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Край морета северни и южни
Здравейте, наскоро с ММ ще имаме 5 годишнина от началото на връзката ни и от там ми хрумна идеята за подарък-парфюм за него от тези, които са пуснати или са били нашумяли преди 5 години, тоест около лятото на 2020-та. Тогава беше пандемична година и изобщо не следях новостите и тенденциите.

Според вас кои са мъжките парфюми, дефиниращи 2020-та година?  А дамските? Той може и да ме изненада с парфюм, но ми се иска аз да си купя нещо, което е било доста хитово тогава. Интересуват ме и препоръки за нашумели парфюми от времето на най-хубавата ни досега екскурзия заедно - пролетта на 2022 година.

Дали класациите на Fragrantica са достоверни?:

https://www.fragrantica.com/awards2020/
https://www.fragrantica.com/news/Best-Fragrances-2022-FRAGRANTIC … Choice-17384.html
https://www.fragrantica.com/news/FRAGRANTICA-READERS-AWARDS-2022 … INNERS-17561.html

Благодаря предварително!

# 106
Достоверни са.
най-хубавият парфюм за 2020 година, че и мнозина мислят и до днес, е Angels' Share By Kilian.
За съжаление 2022 г. не е белязана от шедьовър.
Ванила Диорама е такъв, но е от 2021 г.
А Babycat Yves Saint Laurent е от 22 г.

# 107
  • Mediterraneo
Имам молба към форумните парфюмни ценители. Вярвам, че питам на точното място. Търся хубав и силен парфюм за половинката ми. Едно време си обичаше Armani Code през 2010, но след реформулиране вече е слаб и аромата не е същия. Като цяло парфюмите не са каквото бяха...

От няколко месеца ММ е с Invictus на Пако Рабан. Абсолютно великолепие е, така да му залепна! Като се напръска сутрин, вечер си го връща почти непроменен, а често се къпе по време на работа.
Другият, в който и двамата сме влюбени и го ползва от години, е Boss в шишето- топка.

Аз пробвах Барения ЕДП днес. Не усетих много общо с интенза. ЕДП ми хареса повече, но май е по- нетраен, след 3 часа на китката ми има само лек полъх от пробата.

# 108
Най-накрая се сетих на какво ми напомня и прилича новата ми любов! Осветли ме просвещение свише - Naxos! Na-xos! Дори по сила и интензитет.
Божкее! 🤦🏼‍♀️😁
Тъна в блаженство, упоена... 😏

Малее,  Deetron, с тези снимки и описания, ще се удавя слюноотделяйки. Имай милост! 😀

# 109
Все още съм в търсене на отговор на въпроса - колко парфюма са ми достатъчни и кои точно парфюми. Има ли някой постигнал вътрешно парфюмно равновесие и хармония със себе си?

Аз Blush Чета ви по навик и защото темата е приятна, но съм напълно задоволена с парфюмите, които имам.
Но това не е непременно хубаво - много се ядосах се онзи ден, че тооолкова отлагах да си купя Mancera Pink Prestigium, че вече е спрян. А знаех, че го искам, просто отлагах Confused
Може би това ще ме накара да си купя някой друг, който съм сигурна, че искам.

Тука го има, Pink prestigium.

# 110
Въобще не усещам малини. Нито ми е сексуален.
Ванилия с кожа и нещо сладникаво тип ликьорче.

Не е моят аромат определено,но е доволно траен и има присъстие на кожата.

Намерих го най-накрая. Аз пък само малини усещам. Лека ванилия..ще видя как ще е по-късно.

Едит-вам се: върнах се да си напръскам доволно китката, много е пристрастяващ. Има някакво супер гурме  пристрастяващо усещане, много е изненадващ.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 17:59 от beach_please

# 111
MissChanandlerBong, много благодаря Flowers Hibiscus тези не ги знаех.

За мен периодът около 2020 е Gris Charnel. Точно заради пандемията се появиха нови хобита и интереси. Стоях си вкъщи и тествах парфюми, които да нося вкъщи Rolling Eyes

# 112
  • София
Привет, включвам се да споделя, че в Дъглас вече е зареден новия Montblanc Signature Elixir

https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Signature-Elixir-114008.html

Много е приятен, удобен, лесен за носене и харесване. Не бих казал, че носи нещо хипер ново и уникално, но е чудесно съчетан, носи нещо от първообраза Signature, като тук е по-ванилово сметанов, с по-вечерен уклон, но без да е тежък или сладък. Интересното е, че на блотер не се разкри така добре, както на кожа. Препоръчвам, ако наистина искате да се запознаете с него, дайте му шанс на кожа. Поне за моя вкус, цялостното му излъчване  е меко, а амбъра е предаден нежно и изкусително. Звучи вкусен без да е гурме и мисля, че е отлично ново попадение, и не разочарова след страхотния успех на белия Signature. Hands Ok Hand

Сетих се нещо за Frozzie, ако евентулано бих могъл да съм в помощ. Първата идея я има за тест в Дъгласите и е една силна ванилова любов:
Mercedes Benz Club Black Eau de Toilette

https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … ilette-46797.html

Не се притеснявайте от имиджа на марката, изпълнението е великолепно, с приказна топла, зряла и леко опушена ванилия, разтопена в кремест и омаен жасмин. Не го пропускайте това предложение.

Ако имате време и желание, може да преслушате още две стархотни идеи:

Maison Martin Margiela By the Fireplace
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/By-th … eplace-31623.html
Скрит текст:
Мощен, траен, страхотна опушена ваниля с дървесна подложка.

Следващия също е много добро предложение: Boucheron Ambre D'Alexandrie
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Ambre-D-Alexandrie-44718.html
Скрит текст:
Този е по-сиропен и амбров, но все така изкусително ванилов, с приказна нотка на ром в него. Поне аз така го усещам.

Накрая на тези ванилени идеи, искам да споделя и едно непопулярно арабско предложение, което на 500000% съм убеден, че би било скъровище за всеки любител на ванилията.
French Avenue X Xandal Aromatix X

Модерен, секси, плътен, сладък, ванилията е невероятно добре представена и го препоръчвам на всички, които обичат вкусни, кремести, обли, меки аромати, които имат мигновен уау ефект. Той е от тези ванилови чудесии, в които искаш да плуваш и да не спираш да го усещаш. Heart Exl Полиран до съвършенство, това е една от най-изумителните и хубави ванилии, на които съм попадал. Cupid

Може да опитате и новия Emporio Armani Stronger With You Parfum, който си е чудесен, но не знам дали ще ви удовлетвори, като трайност и проекция.
По-скоро вижте Jean Paul Gaultier в двете прекрасни издания Le Male Elixir и Le Male Elixir Absolu
Скрит текст:

Сега ми хрумна, че чудесно супер мощно и атомно, ванилено-амброво предложение е French Avenue Liquid Brun
https://www.fragrantica.com/perfume/French-Avenue/Liquid-Brun-94713.html

Мисля, че той също се вписва идеално в търсенето в посока извянена ванилия. Има го в Дъгласите за тест.

По-дълго се получи, но здраве да е Smiley

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 13:55 от Deetron

# 113
Вчера ходих до Free Shop-а на морската гара в Бургас. Много го обичам, защото там винаги има най-новите аромати далеч преди да ги пуснат в Дъглас, а и навсякъде другаде. Пробвах новото Версаче, Рабан, Готие и доста други, но сега ще споделя само за няколко, защото ми е трудно да пиша дълги постове от телефона.

Започвам с новото Versace Pour Femme Dylan Blush Pink.
Приятен, тръпчив, усещам машмелото на моята кожа. По точно муска с машмелото. Нежен, леко нежно се усеща ванилия, усещам още една суха тръпчива нотка която аз много обичам в парфюм. Не е особено траен за съжаление. В началото излъчва силно, но бързо утихва. За разлика от версията Тюркоаз, която също пробвах и тя издържа 12! Часа върху мен! Може би му трябва малко време на сока да мерсерира за да достигне добра трайност. Знам ли...
Бързах да го пробвам и въобще не му погледнах цената. Ще се върна съвсем скоро да го пробвам отново и да преценя дали ще се вземем.

Пробвах и новия Million Gold For Her Parfum Rabanne, който ме изненада изключително много. Въобще не очаквах да ми хареса, особено след последния фланкър с жасмин, който ме отблъсна, но за изненада този много ми хареса. Усетих го класен, луксозен, без да е вулгарен. Ще го пробвам отново, да не би да съм се объркала нещо. Впечатли ме много!

Пробвах и новия Gaultier Divine Elixir Jean Paul Gaultier, но ме отрови. Намирам го за свръх концентриран. Мнението ми не е особено меродавно, защото не ми допадат и другите от линията, но този го намирам за свръх концентриран. А пирамидата му е страхотна. Представях си го по различен начин. Но това ми е пример как на сляпо не трябва да се вярва само по пирамида.

Пробвах и новия L’Interdit Le Parfum Givenchy. Може би тайната се крие в трайността му. Аз го пробвах на листче и не останах впечатлена от нещо като нотки, но и тази серия не ми е любима и няма да мога да го оценя по достойнствата му. Флакона е красив на живо.

Пробвах за пореден път и мисля че ще навия да купя Valentina 2025 Valentino. Не е нещо невиждано, шампоанест, приятен, но на мен ми харесва. А бутилката ме побърква. Бяла, кристална леко розов сок, сребърна капачка. Не мога, трябва да го имам!
Мисля че може да съм изпуснала още няколко нови, които ги има там, защото видях налична любимата ми пяна на Rituals, по която тъжа неутешимо вече няколко години и забравих за какво съм отишла въобще.
Хахах взех бройки и ще ходя да взема още хахах. Трябва да се запася. 4 години я мисля.
Хубав уикенд на всички!

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 20:33 от Lale_Lili

# 114
Днес пръснах на ръка Eilish на B.Eilish, много ми хареса! Сладък и като проверих има тонка, което ме спечели. Взех си 50 мл., тъй като цената беше прилична. Силно се надявам да не ме разочарова откъм трайност, положителните отзиви за него в интернет са доста, но докато не се уверя сама в трайността му няма как да се получи връзката ни.

# 115
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Million Gold For Her Parfum Rabanne го имам от месеци и нямаше да му обърна никакво внимание ако не бях се напръскала случайно,в бързината объркала малките виалчета.
Останах очарована колко сладкишен и "щастлив" парфюм е. Помирисваш го и настроението ти се покачва. Летен,свежарски,подходящ за жени с младежки mindset.

# 116
Днес пръснах на ръка Eilish на B.Eilish, много ми хареса! Сладък и като проверих има тонка, което ме спечели. Взех си 50 мл., тъй като цената беше прилична. Силно се надявам да не ме разочарова откъм трайност, положителните отзиви за него в интернет са доста, но докато не се уверя сама в трайността му няма как да се получи връзката ни.
Много е хубав. 😊 Уютен, гушлив, мекичък, пухкав... на мен ми е парфюмът за сън, толкова ми е приятно да се сгуша в него вечер, и да го усетя от чаршафите сутрин. 😊
Комбинира се чудесно и с други парфюми, като им придава съвсем лека плътност, без да тежи.
Много харесвам и флакона; стои страхотно като украса навсякъде.
Трайност при мен, при положение, че самостоятелно съм го носила не повече от 2-3 пъти (не броим часовете, преди да захъркам), около 3-4 часа.
Не знам какво очакваш, но се надявам  да не те разочарова. 😊

# 117
Здравейте,
Ще бъда благодарна ако някой може да ми помогне в търсенето на един парфюм.
Всъщност се отнася за аромат на съвсем различен продукт, но който би трябвало да е копие на известен и скъп парфюм. Става въпрос за маската за коса (предполагам и цялата серия) на Лореал - absolut repair molecular.

Доколкото разбирам, последните серии на марката копират парфюми. Така например за серията Curl expression се смята, че ароматът е на Baccarat rouge.
Та ще съм много признателна ако някой успее да ме насочи кой би могъл да е парфюма вдъхновил по-горе спомената маска. Трябва да кажа, че за мен това е един много красив аромат; усещам уд, но изискан и “хладен”. Не лепкав като в арабските парфюми. Усещам също нещо зелено, може би хвойна 🤔. Направо е пленяващ, два дни го усещах как се носи от косата ми; при все последващите продукти, които бях ползвала.
Благодаря и хубава неделя на всички ☺

# 118
Ооо колко нови аромати има.
Записвам за проба Signature, million gold for her parfum и l’interdit.
Deetron, много обичам да ти чета постовете.
Ambre d’alexandrie го имам на отливка от 10мл и честно казано ми е най-обикновен от всички от тази серия на Boucheron. Иначе ми е зимен и гушлив.
Нацелих аmbre samar на много добра цена, и код има и поръчах цяла бутилка. Страхотен е 🌹

# 119
Здравейте, поръчах на сляпо за подарък Invictus Elixir. Нали не съм сгрешила? Избрах го заради символиката на флакона, но все пак ми се иска ароматът да се хареса. Тоест надявам се да не е някакъв труден за харесване или "противоречив" парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт