Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 440
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
И аз смятам, че Patchouli Blanc Van Cleef & Arpels изобщо не е летен парфюм. Много траен и се усеща от околните. Не ми мирише на чисто. За мен си е точно за есен/зима, плътен, с присъствие.

# 136
Миналата седмица на морската гара пробвах La Belle Flower Edition на блотер, много ми беше мерак. Даже за малко щях да го поръчам на сляпо, този флакон прелестен, кайсии, звучеше супер. Добре, че densi предупреди и го пробвах...Пръснах на блотера, аууу, много приятни кайсии, добре, да го изчакаме - оставих го във вратата на колата.
Два дни по-късно взимам нещо от вратата и се разнася брутаааална миризма - викам, боже какво е това, намирам блотера - смъртоносно пачули, ама адово, два дни седяло и толкова силно, че буквално ми се доповръща. Трябваше да го затворя в една празна чашка от кафе с капак, че щяхме да измрем в колата Cold Sweat
Та ако някой се чуди - не на сляпо Simple Smile

# 137
Колко ми е хубаво да видя нов почитател на любимия ми Carnal Flower ❤️
Разкошен парфюм.

Продължавам с Pure Eve, мисля че сезона за България му е от края на лятото докато свие студ

# 138
На мен много ми хареса Amouage Decision.
Обилно се напръсках на щанда и целия ден бях в прекрасен облак, якето ми още мирише след една седмица.
Същия ден бях с шарени обувки и тениска и влизайки в един магазин, продавачът ме пита :"Какво носиш?". Не разбрах за кое става въпрос първоначално, но искаше да знае какъв е парфюмът. Много рядко ми се случва някой да се интересува с какъв парфюм съм, стана ми приятно и му го показах във фрагрантика.
Existence също е чудесен и с много интересно начало.

# 139
Пробвах новата Барения. Същия красив аромат, но по-наситен и плътен е това, което усещам върху себе си. Ако някой намира първата Барения за слаба и чаена, може би Intense ще му допадне.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 15:25 от Linofrina

# 140
  • София
Тествах Angels’ Share On The Rocks By Kilian - https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Angel-s-Share-On-T … Rocks-113083.html Много ми хареса! Ще го поръчам при първа възможност.
Свежо цитрусово, леко пикантно начало с кристалчета захар. Ароматът на цитруси се запазва в развитието на целия парфюм, без да е водещ и доминиращ. Сладостта се усилва и се примесва с конячен аромат. Алдехиди не усещам в него. Не се доближава до Angels’ Share толкова, колкото Angels' Share Paradis, който за мен е доста измит аромат и не ми харесва.
Тествах и коментирания в последните страници Goddess Parfum Burberry. Хареса ми, но няма да купя бутилка от него. Да, и аз откривам в базата му прилики с Naxos.
Пробвах Oud Cadenza Maison Crivelli - https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Crivelli/Oud-Cadenza-95195.html. Много е хубав, но трябва да изпръскам поне Le Gemme Orom Bvlgari, за да купя нов с ууд и ванилия. Мек, комплексен и носим аромат за почитателите на подправки, ууд, кожа и ванилия.

# 141
  • BG-DE
И аз днес пробвах новата Барения, върху мен се разви по абсолютно същия начин като предишната но е доста по-наситена и се очертава да още по-трайна.

# 142
Здравейте. Идвам аз пак за парфюмна помощ... Имам сухо олио на Wooden spoon (Bronze diva, най-тъмното) и аромата му е точно гурмето което търся - бял шоколад, какао, мляко, кокос, ядки (доколкото аз долавям).
Дали някой го е ползвал или познава аромата и съответно може да ме насочи към такъв парфюм?
По принцип не харесвам особено много какао в парфюмите, но тези в които има нотки на бял шоколад, пуканки, масло, бита сметана - да. А този аромат силно ме грабна.

# 143
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Идвам аз пак за парфюмна помощ... Имам сухо олио на Wooden spoon (Bronze diva, най-тъмното) и аромата му е точно гурмето което търся - бял шоколад, какао, мляко, кокос, ядки (доколкото аз долавям).
Дали някой го е ползвал или познава аромата и съответно може да ме насочи към такъв парфюм?
По принцип не харесвам особено много какао в парфюмите, но тези в които има нотки на бял шоколад, пуканки, масло, бита сметана - да. А този аромат силно ме грабна.

Здравейте Whatever, горещо Ви препоръчвам да тествате 2 два аромата, които идеално се вписват във Вашето търсене.
Започваме с:
PARIS CORNER Molten Caramel
Скрит текст:

https://www.fragrantica.com/perfume/PARIS-CORNER/Molten-Caramel-105235.html
Връхни нотки: бял шоколад
Средни нотки: мляко, карамел
Базови нотки: Ванилия, Кафява захар, Пралина

Доста мощно и откровено гурме, като в развитието се появява и нюанса на пуканки, така че ако тази посока е целта Ви , това е чудесен избор. В известен смисъл ми напомни на Bond No 9  I Love New York for All.

Втората идея е:
Fragrance World Creme of Clouds
Скрит текст:

https://www.fragrantica.com/perfume/Fragrance-World/Creme-of-Clouds-102885.html
Връхни нотки: Кокосово мляко
Сърдечни нотки: Ванилия
Базови нотки: Горяна захар, Бита сметана

Също прекрасно и наситено гурме, доста добре направено.

И двата при мен са много трайни и мощни. Аз ги тествах в магазин на Perfumes from Dubai в ДъМол/София/.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 11:41 от Deetron

# 144
  • на терасата
Понеже в темата преобладават дискусиите и мненията за гурмета, накъртващо сладки и ориенталски аромати, бих искала някой да сподели, ако е открил нещо ново и забележително в парфюмна категория, различна от споменатите.
Няма значение дали е нишова или дизайнерска парфюмерия. Новата Барения, разбира се, класна е и се чудя дали вече нямам нужда от нея Thinking Но ще се радвам да споделите мнение и за други новости, които не са арабски, гурмета или сладникави.

# 145
Веднага споделям, пробвайте парфюмите Цар, Змей и Самодива на българската марка Ирис Агро. Това са великолепни парфюми обвързани с българските традиции, имена и форклор. Направени са от много висококачествени съставки и са с характер.
Можете да пробвате в Елинор.

# 146
  • Mediterraneo
Получих това за РД. Шанелчето е от децата, купили го след дълго умуване и избиране. Харесва ми, не съм влюбена в него, но се разбираме. Ще го пръскам, носи ми емоцията на жеста от подаръка, свеж е и приятен е, но с него излизам от зоната си на комфорт. Разбираемо, и трайността му не е това, което търся у парфюмите.

# 147
HERMÈS - Barénia
парфюмна вода за жени

Вчера го получих, купен на сляпо. Днес бях с него. Няма такава прелест и такава трайност. Получих комплименти. Различен и със сигурност не е от ароматите, който би се харесал от всички. Но за мен е невероятен. Заслужено има много добри отзиви за него. Класен!

Скрит текст:
глава - зрънца от калохортус, бергамот
сърце - бяла джинджифилова лилия
база - пачули, акигалавуд, дъб,
вид аромат - шипров

# 148
Това е изключителен парфюм. Признателна съм ан Ермес, че го направиха. Не съм пробвала още новия, но съм сигурна, че и той ще е мой.

# 149
Аз не мисля че говорим само за сладки парфюми. В темата се пита за всичко и се обсъжда всичко. Аз например не съм голяма фенка на сладките парфюми. Допадат ми дузина, но обичам свежи и тръпчиви парфюми. Аз споделям за новостите и каквото успея да намеря за тест.
Вярно е че и на мен ми беше втръснало да слушам за Еклера миналата есен, но нека да сме толерантни. Темата ни е прекрасна и винаги интересна. 💐

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 21:43 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт