Забременяване с една тръба по естествен път? Споделете опит.🙏🏻

• 351
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
пиша тук, защото в момента съм в доста объркан и труден за мен период и имам нужда от малко споделен опит и надежда.

Премахнаха ми едната тръба поради извънматочна бременност  и оттогава в главата ми се въртят безброй въпроси. Най-много се чудя дали е ще се получи да забременея по естествен път и ако да – колко време е отнело на други жени в подобна ситуация.

Чувствам се леко изгубена – не знам дали да опитваме всеки месец или да пробваме само когато овулацията е десния ми яйчник.  Лекарите ми казват, че всичко е наред и да пробвам някакво време и ако не стане да направим инсеминация, но   в мен остава несигурност и страх как ще се развият нещата. Всички изследвания са ни перфектни и няма видима причина за извънматочната бременност, което още повече ме притеснява да не се повтори пак.

Ще съм безкрайно благодарна, ако някоя от вас сподели своята история – дали сте успели да забременеете след премахната тръба, по какъв начин сте следили овулацията си и как се справяхте емоционално в този период на чакане. Всяка ваша дума ще ми бъде от огромна полза и подкрепа. ❤

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да отговорят!

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 19:50 от Elenas7

# 1
Съветвам Ви да си направите цветна снимка (ако не сте), за да видите какво е състоянието на другата тръба и ако има проблеми с нея, то първо да направите лапароскопия и тогава да опитвате за бебе.
Аз изкарах две извънматочни бременности и така загубих и двете си тръби. Сега вече само инвитро. Хич не Ви го препоръчвам. Успех 🍀

# 2
  • Стара Загора
“ Чувствам се леко изгубена – не знам дали да опитваме всеки месец или да пробваме само когато овулацията е десния ми яйчник.”

И аз на това се чудя, тъй като съм в същата ситуация…

# 3
“ Чувствам се леко изгубена – не знам дали да опитваме всеки месец или да пробваме само когато овулацията е десния ми яйчник.”

И аз на това се чудя, тъй като съм в същата ситуация…
Не е нужно да се дебне овулацията с яйчника с тръба, защото другия яйчник също може да бъде прихванат, по -трудно, но не невъзможно. Четох някъде, че е около 30% възможността да се забременее с ляв яйчник в дясна тръба, ако ме разбирате 🙂

# 4
Аз съм от жените,забременели естествено с една тръба,и аз след извънматочна бременност. След премахването на тръбата си спомням,че пиех някакви добавки,някакви билки също съм пила,но вече не помня какви.Снимка с контрастна течност съм правила(най-болезненото нещо на света).След 10-15 месеца забременях (2008 г.август).
Март се роди детето,а забременях отново естествено ноември 2009.Децата са вече големи и всичко е в миналото,но и аз си задавах тогава същите въпроси.
Ето,че.може с една тръба да се случат най-големите чудеса🥰

# 5
  • София
Много близка приятелка мина през това. Няколко месеца  след операцията забременя естествено и роди момченце. Когато малкият беше на 6 месеца, почнаха опити пак, защото мислеха, че ще отнеме време. Никакво време не им отне, много бързо се сдобиха с още едно момченце и двамата са с разлика година и три месеца.
На теб кураж и спокойно, ще се наредят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт