(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 10 127
  • 366
  •   1
Отговори
# 360
избираме сега. ще пиша.
Ябълките стават за прехрана. Есента всичко ми е с ябълка. Домочадието попривикна.

# 361
  • Berlin
И аз за първи път чувам за такова бране на ябълки.😮

# 362
Около нас се произвежда ябълково вино и ябълките са поминък тук, та знам, че може да се бере от фермите. Аз такива желания нямам, та не съм пробвала. Децата в началното училище ходиха в ябълкова ферма, да видят как се прави ябълков мус и си набраха за училище ябълки.

# 363
  • Немция
Abs, с търсачката намирам доста възможности за Äpfel selber pflücken  около и в Берлин, трябва да се провери кога е отворено за бране.

Дени, ние на първо място заради децата сме ходели да берем ябълки, но взе, че и на нас ни хареса.
Хем си правим разходка сред есенна природа, хем на децата им хареса да събират ябълки, а то бързо се бере- не е като дребен плод; хем хапваме после различни сортове.
Не е задължително да се берат големи количества.

# 364
Бибит,
Това е чудесно за вас. Но нас не ни влече.

# 365
Ягоди ходим да берем ние 🤣
И аз не бях чувала за ябълки, но съвсем е разбираемо след щандовете с тикви, които не са охранявани от никого и брането на цветя.

# 366
Аз събирам паднали ябълки под разни безпризорни дръвчета наоколо (не Obststreuwiesen). Blush Преди малко спретнах сладкиш с такива. Все са някакви стари сортове, някои са възкисели, но много ароматни и чудни за сладкиш. От корите става страхотен чипс, който изненадващо е сладък, а не кисел.

Общи условия

Активация на акаунт