(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 16 200
  • 598
  •   1
Отговори
# 300
Любимият ми десерт с ябълки е супер лесен и доста вкусен. https://nosugar.bg/obarnat-sladkish-s-dyuli/ - в рецептата е с дюли, но аз съм го правила само с ябълки.
Ябълките и те ли са 200гр? Колко излиза като количество? С тези грамажи ми се струва мини кухен.

# 301
  • Berlin
Не съм мерила, колкото да покрият дъното на съда за печене и отгоре се покриват със сместа.

# 302
А колко е голяма формата за печене?

# 303
Моят най-любим ябълков сладкиш е този https://evelinacooking.com/2020/04/03/%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b5%d … 0%ba%d0%b8%d1%88/
Предупреждавам! Освен безумно вкусен, е и мноооого калоричен.

# 304
Много подобен е и нашият любим сладкиш с ябълки:
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B0%D0%B1%D0%B8

# 305
И двата ще ги пробвам. Аз тъй или иначе намалям захарта винаги на 30-40гр. Имам 2 кг ябълки.

# 306
  • Deutschland/HE
Вчера правих този на Мьос, но без заливката. В рецептата, която ползвах я нямаше. Може с топка сладолед да се сервира. Ползвах кисели ябълки и стана супер.

# 307
О, не! Днес май всички ще правим ябълкови сладкиши. Grinning
Подобен на този последния съм правила, хубав е... мляс.

Аз и шоколадови бисквитки ще си направя. Ако някой някога някъде види сушени cranberries без слънчогледово олио, моля да ми каже. Поръчвах си чак от БГ, но вече ги няма.

# 308
  • Berlin
А колко е голяма формата за печене?

Наистина не е много голям, но може да се увеличи количеството за по-широка тава. Аз ползвам една около 22см (толкова ми показва метъра 😀).

# 309
Снощи правихме. Днес е на продажба на събитието. Малко по-сложна рецепта от тази, която ползвах за нас.
Сника мога да пратя.
За нас обаче запазвам другата рецепта. В нея няма масло и е по-лек и не толкова сладък сладкиша.

И отс нощи друг бисер. Той бърка а аз го питам ще трябат ли още малко ябълки - ами чакай сега бъркам и ще вървя на ранда . Т.е. не беше разбъркал още в дъното на купата по края.

# 310
Направих кухена с орехите, ще си запазя рецептата, че е лесен.
Другите един по един също ще направя, макар че с пудинг съм правила само кезекухен и ми идва тежък.
Синьо защо без слънчогледово олио да са cranberry-то? Гледах, че вкъщи имам със.

# 311
С орехите е много лек. Обаче за деня на кончетата в конюшната правихме един друг пак с ябълки и орехи , но по-маслен и сладък и по-за продажби. Т.е. и той се оказа добър за продажбите. Ние лекия си изядохме . Ще пусна и другия.

# 312
Аз правих този от линка на colibri. Показах всички от темата на мъжете и този си избраха. Свърши вече. Харесаха го.

За мен исках да си направя този от линка на bella-ciao, но не сколасах. В събота/неделя ще се поправя, дават го потоп при нас, друго няма да може да се прави.

Рейна, 'щото ми мирише на гранясало, не мога да ги слагам във водния кефир, не ми залепват хубаво в бисквитките... Бе абсолютно излишно е. В стафидите също. Стафиди съм си намерила едни без и се моля да не ги махнат и тях.

# 313
Момичета, благодаря ви за информацията с ферайните и школите. Ще търсим на място и лично. Ние нямаме мераци да сме в топ фврайни, но локацията ни е такава, че сме до най-добрия ферайн за плуване в цял Хамбург и също за лека атлетика. Аз работя на пълен работен, но хоум офис. Та мога да ги водя, но когато пътувам, таткото ще се побърка...та основно сме разглеждали тези до нас. Но сега реших с плуването ако не ни вземат в този топ ферайн, да запиша цялото семейство в реттунгс ферайн, който е в същия басейн. Баткото е бронзов ниво и ми се иска да почне по-сериозно с плуването, са оправи стиловете и тн. В частната школа хем е скъпо, хем е веднъж седмично и много яваш...ако беше поне 2 пъти седмично, щях да съм ок...
Пътувах с Дойче бан и отново съм на ръба на нервна криза. Почти 2 часа закъснение-хем да ми е гадно, хем да не получа 50 проц. обезщетение...
И, естествено, когато единият пътува, винаги някое дете болно...
Само да кажа, че ние отиваме към любимото бодензе утре, но другия уикенд и ние ще берем ябълки Simple Smile

# 314
Ние пък сме потеглили насевер . Ще се разминем утре по пътя.
Днес следобеда и вечерта при нас беше ужас по пътищата и то по Б шосетата по посока изход към А  . Аз пътувам между 2 изхода на 2 различни Аутобана и от далече разпознавам кога и къде има задръстване.

Общи условия

Активация на акаунт