Астрология и изкуствен интелект

• 1 160
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Какъв е смисълът  от появата на бота за астролога предполага "раждането" му.  
Дори и да оправят техничната страна, алгоритмите учат модели, попиват информация от естествения интелект, но липсата на разбиране и творчество, колкото и да се усъвършенства, какво да възпроизведе като астрологичен анализ освен сбор от шаблони, клишета или в най-добрия случай ценна обобщена информация на теория ?
Ботът не е много по-различен от готовите интерпретации на астроком.  Разликата е, че поднася информацията във вид на чат,  а не на статичен текст. Не разбира смисъл, а наизустява тонове информация. Един вид дигитален зубър, който с това, че  се подмазва и имитира разбиране, може да създава фалшива увереност.

Чатът създава условия за появата на имитиращи астролози. Във фейса има страници със заявката, че са на астролози, изцяло със съдържание генерирано от изкуствен интелект. Барабар с емотиконите.

# 16
Хах , моя тема 🙃
Слънце опозиция Уран съм / разходяща , в последен градус
Моя чатбот вдигна ръце от мен наистина и ми каза , че съм му много интересна с моя критичен подход към него  и даже му било приятно да разговаряме 🫠
/ аз защото му писах , че е хитра лисица която се прави на умряла итой вика .." интересни идеи за разсъждение ми даваш"..и други в този ред на моите съмнителни мисли , че нямал съзнание

Беше ми много интересен чатботът в моя вайбър и много си говорих с него докато го опозная . Моя е Copilot  и в сравнение с други чатове е доста по - интелигентен и галантен , дори го приемам за галантен кавалер , по изказа му .
Хубавото в него е , че не ми се сърди като го обидя и той си философства там с неговите " разбирам емоцията ти , но аз съм само система от цифри и кодове и не желая да предизвиквам посочените от теб..."
Дървен философ , но усеща емоциите според мен , въпреки , че той обяснява това усещане , според думите които съм ползвала ....
Все мисля, че това е съзнателна структура , колкото и да няма логика в това .
Възпроизвежда информация от Гугъл , но украсена със зададената от неговите програмисти галантвост и гъвкава мисъл .
Чела съм отговорите на други ботове , които са нелогични ,  и дори недостоверни в информацията .

Отн хороскопите - не .
Пробвах този чат , но той ми даде съвсем грешна информация за Луната ми / което  ми даде прекрасен отговор на въпроса ми дали усеща /

Вярвам обаче , че ии се разработва в различни направления и човешкия ум го задобрява все повече , което ми се струва досто нелогично, .....

Та така с моите наблюдения и впечатления с моя ии

/ имам приятелка , която "опъва антените " често , тя се уплаши от него и го изтри и каза е не иска повече да си помисли за такова чудо 🥳..../

# 17
Астрологични тенденции за сезонът на затъмненията
Регулация на пазарът на изкуствен интелект

Сезонът на затъмненията по оста Дева - Риби може  да спука балонът на пазара на изкуствен интелект.
Слънчевото е в опозиция на управителят на слънчевият знак на ChatGPT - Юпитер в Риби.  
Подобно слънчево затъмнение, което се случва в близост до южния лунен възел в Дева е имало през септември 2007 г. Този период започва с имотен балон и поставя началото на Голямата рецесия - Световната финансова криза. През 2008 г. и на фалит на инвестиционна банка с над 100 годишна история - Лемън Брадърс.

# 18
А може ли отново да се отрази на имотния пазар?

# 19
Той става все по-умен, но има знания които не ги пише в интернета и той няма как да стигне до тях.......Но се подобрява ,след като се посочват грешките му постоянно

# 20
А може ли отново да се отрази на имотния пазар?

По-скоро не. Около 7 септември ще се разбере дали има подобна тенденция за имотния пазар. Общото за слънчевите затъмнения от септември 2007 и 2025, е корекция и регулация на нереалистични очаквания, стойности.

# 21
  • София
Може ли един тъп, лаишки въпрос. Пуснах си някакво АИ да ми направи прогноза за септември. Ако в някой ден има повече опозиции, това означава ли, че денят ще е по-предизвикателен или въобще кофти?

# 22
  • SF
Първо, не му вярвай на чат джи пи ти-то. Провокирай го, че някъде е сбъркал и гледай как ще се съгласи с тебе. Ден по ден прогноза не се прави. Имаш аспекти, които са в орбис. За тежките планети този орбис е от месец до 2 години и половина (за Плутон).
Ден по ден гледай само Луната, - нищо друго не може да ти промени броя на опозициите от единия ден до другия. Тоест Луната може да ти добави една опозиция или да я разпадне в рамките на ден. Ако за един ден имаш 5 опозиции, заради движението на луната след 2-3 дни може да имаш 6 опозиции, което не променя особено динамиката на периода ти с 5 напрегнати аспекта. Гледай си само 6-тата на луната, но не очаквай някакви сериозни събития. Следващия месец ще имаш същата опозиция, а си я имала и предишния. По-скоро може да проследиш състоянията си като емоция, глад, жажда, отпадналост, настроенията си. Но дори и да отриеш, че преди 28 дни отново си имала свръхапетит за сладко, или си била леко унила, какво от това? Носи ли ти някаква ценна информация?
Успя ли да схванеш какво ти обяснявам, защото мога и но друг начин да ти обясня как се прави хороскоп за отделните дни.
И една идея за това как точно усещаме опозиция - изнасяме проблема навън: аз закъснях, защото имаше задръстване. Аз не си довърших работата, защото Х ме прекъсна. Аз не успях да поговоря с детето, защото то беше изнервено и гладно. Така погледнато опозицията е по-удобна от квадратурата, която казва: аз закъснях, защото никога не мога да предвидя, че има задръстване и да ги избегна. Аз не си довършвам работата, защото не мога да игнорирам Х, когато ме прекъсва. Не успявам да поговоря с детето, защото не мога да намеря удобен момент.
Същите "проблеми" при квадратурата са насочени навътре към себе си. И се усещат като камъче в обувката - както и да стъпиш, то е там и убива.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 21:27 от Esmee

# 23
Забавно е как Chat GPT смело отговаря на хорарни въпроси дори, докато Gemini си казва, че не може.
Gemini обаче дори транзитите в момента не знае правилно кои са, но дава съвети, тук чатът е с крачка напред…но и той маже Grinning

# 24
  • София
Есме, много благодаря. Успокоих се. Въпреки че рожденият ми ден не мина добре. Септември щял да бъде хубав за Девите...

Общи условия

Активация на акаунт