Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 571
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Енислав, Евтима, Евдоким, Алексиа, Вая, Елиса, Ава, Златин, Жизел, Ира, Йоалита, Джеорджина
От списък на учениците в едно училище
Преди имаше една БГ поп певица Ира. Не знам цялото й име ли е, или е съкратено.?

Ира може да е от Ирина.

# 301
  • Пловдив
Ирра - съкратено или, да кажем, псевдоним беше името на певицата, иначе се казваше Ирина. Но аз имам роднина (съпруга на братовчед на баща ми), която си е Ира. Около 70-годишна плюс-минус.

# 302
Енислав, Евтима, Евдоким, Алексиа, Вая, Елиса, Ава, Златин, Жизел, Ира, Йоалита, Джеорджина
От списък на учениците в едно училище
Преди имаше една БГ поп певица Ира. Не знам цялото й име ли е, или е съкратено.?

Тя беше Ирра, псевдоним, истинското ѝ име е Ирина Русева според Гугъл.

Познавам един Славейко.

# 303
Рали е герой от филм, явно някога се е срещало името
Рали (филм) – Уикипедия https://share.google/6UqBKEcKhiQoFJR63
Имаше треньор по бокс - Палми Ранчев, също странно име - Палми.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 15:04 от Mama Ru

# 304
Ниделина
Кристалия
Денита
Марилена
Айя-Мария
Темида
Женета
Юлиания
Миляна (кръстена на баща си Милиян)
Христозар
Ромелия
Звездомила
Атина Скандалова
Лалита
Иления

# 305
Лазарита, Софиян (мъж).

# 306
Имената, завършващи на -ко,-ка, -чо обикновено са на по-малки я внук/чка кръстени на дядо/баба. Ако първородната внучка е Румяна, другата кръстена на същата баба е Румянка.
Неделина съм срещала. Това име го свързвам с Неделчо.

# 307
НИделина не бях срещала. Сещам се и за певицата Неделяна, която в едно интервю сподели, че е кръстена на баба си Неделя.

# 308
# 309
  • Телиш/Плевен
Йоан - Константин и Рали. За Рали - един познат , когато се запознавахме го питах - не си Ралин , а просто Рали и той : да, така се казвам . Thinking
Рали Пенков се казваше един от концесионерите на плажа в Обзор, преди години чух за пръв път името и също ми беше много странно.

# 310
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Тези на паричната единица ли са го кръстили това детенце... Потресох се...

Относно умалителните имена - има една тенденция хората родени 50-60г. да носят такива умалителни имена - Илийчо, Калинка, Петранка, Митко, Руми и т.н.
И те са в момента едни мастити хора на по 60г., питаш го как се казва - Илийчо...

# 311
И аз имах учител Миладинчо, а беше един дебеличък и нисичък, плешив. Малко карикатура. Иначе добър, точно като умалителното му име.
А за жена имахме учителка Венеция, много красива жена беше, и като излъчване и като маниери, всички много й се възхищавахме, но мисля, че сме го обсъждали вече това име.

# 312
Аз предложих името Йоан-Константин на една мама от форума. Търсеше второ име към името Йоан, и аз предложих Константин. Тя и други съфорумци го харесаха. Първото й дете също е с двойно име, искаше такова и за второто.

# 313
На мен ми харесва Йоан-Константин като съчетание. За свое дете не бих го ползвала, но не е смешно има странно.

# 314
Йорданка Къскетийска (!)

Общи условия

Активация на акаунт