Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 327
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Semirra, и аз това за Калчев си го мисля, така или иначе нямам какво да губя. За Турция все още ми е далечна идеята, притесняват ме силните симулации и това, че доколкото чета много не ги интересува имунологията.

Sunshine_00, и аз имунолозите в Надежда отдавна съм ги отписала. Най-интересното е, че там ми пускат АNA, които винаги са отрицателни, Михайлова ми пуска в Александровска и винаги излизат леко завишени. Питах имунолозите в Надежда как така се получава и според тях това било, защото техният апарат е по-чувствителен и надежден 🤣🤣🫣🫣 Иначе на мен Михайлова ми каза за АNA, че са съвсем леко завишени и ще разчитаме на терапията за KIR профила. С НК клетки уж нямам проблеми.

Дано скоро всички стигнем до заветния финал ❤️. За сега мисля да се отдам на почивка, грижа за себе си и живот и здраве след нова година ще започна отново, като преди това ще си запиша час за Калчев 🫣🤣 пък да видим дали ще ме свърта да издържа до след нова година. 🤣

# 211
По-рано ще те вземе според мен. Simple Smile Ще ти запишат за януари-февруари час и ще те викнат примерно ноември. Simple Smile

Мен не са ме стимулирали силно в Турция и се съобразиха с желанието ми да си правя вливки по препоръка на Михайлова. Надявам се да не стигаш дотам, но ако стигнеш, има варианти!

# 212
  • Sofia
Това с имунологията и автоимунитета е сложна материя изглежда. Имам правени ANA и ANA профил заедно още през 2023 поради симптоматика развила се след ковид. Още през 2022 започнах да имам болки в коленете, които периодически се появяваха и изчезваха. През 2023 започнаха болки и в лактите. Посетих сума лекари, като и 2ма ревматолози, които ми бяха назначили ANA, ANA профил, а също така и ревматоиден фактор. Всички те бяха отрицателни, поради което и бях игнорирана, че нищо ми нямало. Бяха пуснали и HLA-B27 ген, който беше положителен, ама понеже всичко останало отрицателно, разбираш ли не го зачетоха и казаха, че вероятно е пост-ковид. Отказах се да търся причина след като на ехограф ме диагностицираха с двустранна тендинопатия по лактите (което в последствие се оказа, че е в ентезите на сухожилията). Имаше период на затишие няколко месеца след това, без болки почти, но някак след биохимичната, която имахме по време на една от инсеминациите болките започнаха отново (като вече 6 месеца не са спирали). Бяха ми казали, че въпросните тендинопатии са си хроничен проблем от натоварване и създавали само дискомфорт. След неуспешният опит инвитро и смяната на лекаря - Чапанова ме разпита дали имам автоимунно заболяване, защото от над 10 фоликула да се изкарат само 3 яйцеклетки, като само 1 е годна говорело за някакво системно възпаление в тялото според нея. Разпита ме за симптоми и правени изследвания та й показах всичко, което имах, насочи ме да направя отново консултация с ревматолог и имунологични изследвания. Ами в крайна сметка се установи автоимунно заболяване от ревматоидните със завишено CRP, B12 (без прием на добавки) и ниско желязо. Също така и НК клетките в Надежда уж за тях изглеждаха наред и нямам назначена терапия, макар, че NKT клетките са леко завишени, а Т клетките са 85% (най-горната стойност), а Total NK клетките са в най-долната стойност 7%. Аз също съм на лечение с Плакенил за около 6 месеца на тоя етап, пък ще видим докъде ще го докараме.

Пък за къпак и на всичко останало на ЯМР-то назначено ми от ревматолога да проверим сакроилиачните стави, се видя и някаква киста, която приличала на ендометриома, честно казано малко се изненадах от това, понеже не подозирах. Че имам болезнен цикъл - имам си. Като по-млада и до болница съм стигала да бият обезболяващи инжекции, но последните години нещата бяха по-поносими и кротки в тази насока.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 16:27 от Rouina91

# 213
  • София
Imblue, съжалявам, че чак сега се включвам - момичетата са дали ценни съвети по-горе....това, което мога да ти кажа е - КУРАЖ и ВЯРА, момиче!!! Аз обикновено съм руина в такива дни....а и често в периоди след това се разплаквам ей така, дори без ясна причина...Нормално е, смятам....Успокой си душичката сега, прегръщам те.
Значеш ли, понякога намирам утеха в тази мисъл, че когато ни се случва нещо, което определяме за лошо, не знаем от каква по-голяма злина ни е предпазил Господ...Почини си и след това на свежа глава си изгради "план за действие" - ще се получат нещата, вярвам!!!

# 214
  • София/Севлиево
Здравейте момичета.Помагайте.Моята приятелка,за която ви писах е с положителни тестове -на ден 11 -135,на ден 13-145-както се вижда не е удвоен,но и при моята бременност нямаше удвояване,но от 95 бе станал 135,а след 72 часа (тъй ми каза доктор Станулов) третата стойност беше над 300,после нещата се развиха добре, въпреки че до последно бременността ми бе рискова.Прогествронът ѝ е ок-от 16 е станал 25.Посъветвах я да повтори още два пъти теста (след 48 часа и после пак след 48 часа),но и двете се страхуваме да не е пак биохимична бременност (аз не ѝ го казах,и се моля нещата да се развият добре,но не знам ако е такава какво да ѝ кажа).Според вас какви са шансовете за успех?

# 215
Елислава, шансове винаги има! Стискам палци всичко да бъде наред ❤️🙏

# 216
Елислава, много е ниско покачването на приятелката ти. Винаги има шанс за наваксване, но по-скоро няма да я бъде тази бременност. За два дни се е покачило само с 10 единици.
По-добре да се готви психически, че е биохимична.

# 217
  • в сърцето на държавата
Какво означава биохимична бременност ?

# 218

Много ранен аборт - оплождането е станало, ембрионът се е имплантирал в матката и започва да се отделя хормона hCG, въпреки това ембрионът спира развитието си.

# 219

Бременност която приключва преди да може да се установи на ултразвук, т.е. знае се за нея само заради наличието на бета ЧХГ хормона. От там и био химична.

# 220
Елисавета, моя приятелка с такова БЧХ се развива чудесна бременност!
Не се притеснявайте , а просто изчакайте да се види точката на УЗД!

# 221
  • Sofia
Елислава, не се знае какво ще стане и двата варианта са възможни. Моят опит не беше положителен с подобно покачване, но и стартовите нива бяха доста по-ниски. Стискам палци, нещата да се развият положително.

# 222
Здравейте! Идвам с една дилема пред себе си. На 09.09 ми беше третият трансфер на едно 5 дневно замразено ембрионче. Моят лекар ми каза след 10 дни да пускам тест. Но ако 9-ти го броим за нулев ден, то следва, че на 20.09 е 10-ят ден, но се пада събота. Аз живея в гр. Кюстендил и тук няма лаборатория, която да работи в събота. Мислех като вариант да пусна на 19.09, но пък след това трябва чак на 23-ти, защото 22.09 е почивен ден и също ме съмнява да работят лабораториите. Кажете какво да направя и как е най-добре да постъпя! Благодаря предварително на всички включили се и желая от все сърце само положителни резултати и най-важното финалът да е успешен! 🫶🫶🫶

# 223
Пуснете на 7ми ден в сряда, на 9ти в петък и ако е положителен и докторът поиска още едно изследване на 12ти в понеделник. Пак може да се направи сметка и на 72ч. Успех!

# 224
И аз предния път бях така, пуснах в петък на 9ти ден, беше много + и доктора каза, че няма смисъл да повтарям, викна ме направо за преглед 🍀

Здравейте! Идвам с една дилема пред себе си. На 09.09 ми беше третият трансфер на едно 5 дневно замразено ембрионче. Моят лекар ми каза след 10 дни да пускам тест. Но ако 9-ти го броим за нулев ден, то следва, че на 20.09 е 10-ят ден, но се пада събота. Аз живея в гр. Кюстендил и тук няма лаборатория, която да работи в събота. Мислех като вариант да пусна на 19.09, но пък след това трябва чак на 23-ти, защото 22.09 е почивен ден и също ме съмнява да работят лабораториите. Кажете какво да направя и как е най-добре да постъпя! Благодаря предварително на всички включили се и желая от все сърце само положителни резултати и най-важното финалът да е успешен! 🫶🫶🫶

Общи условия

Активация на акаунт