УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 9 450
  • 203
  •   1
Отговори
# 90
Горещо препоръчвам ето това:
https://visvitalis.bg/product/bella-elastichni-gashti-mamma-2-br
Разтегателно, не спарва, не дразни, не дращи. 2та броя вътре ми стигнаха после минах на нормално памучно каквото носех през бременността.
И категорично НЕ препоръчвам на Canpol и най големите ми бяха тесни и изглежда като найлон на усещане все едно си си сложил от ония шапки които вървят към домашната боя за коса със смотаните ластици. Момичето до мен беше с такива и никак не й бяха удобни даже пита моите от къде са.

Потвърждавам. Аз си взех от тези на canpool размер М и размер Л. Предвид, че като цяло съм слаба и не бях качила много кг и пак не ми станаха дори размер Л!

# 91
Момичета, гледам че обсъждате гащи, аз да попитам за чорапи 😅. Ще раждам декември, а краката ми винаги са лед и треперя от студ в операционна разрешено ли е чорапки по време на секцио? И топла връхна дреха какво си носихте - халат, жилетка?
Също ме интересува как минава деня, след като ти донесат бебето - хранене, повиване, смяна на пелени, къпане?
Питах за чорапи, но се махат. В операционната влизаш с ношница, без бельо и тя се маха в хода на операцията. Като мина секциото, помолих да ми ги обуят и срещнах разбиране, акушерката се посмя с мен, защото август месец аз бях с хавлиени дебели чорапи. Та смятам, че вече съм ги подготвила 😅

# 92
Да, в него се слага превръзка за родилки. Те са огромни и ги дават в изобилие от болницата. Аз си носех, но напразно.
Не се залепят, но някак си си стоят на мястото. Веднага след секцио ти слагат даже без бельо. Но понеже не мърдаш много и тя не мърда а и на тях им е по лесно така да следят лохиите. А и под теб има еднократно чаршафче. После ти правят тоалет и питат носиш ли си еднократно бельо. Слагат ти пак такава превръзка и ти помагат да го облечеш. Много добре придържа превръзката.
Горещо препоръчвам ето това:
https://visvitalis.bg/product/bella-elastichni-gashti-mamma-2-br
Разтегателно, не спарва, не дразни, не дращи. 2та броя вътре ми стигнаха после минах на нормално памучно каквото носех през бременността.
И категорично НЕ препоръчвам на Canpol и най големите ми бяха тесни и изглежда като найлон на усещане все едно си си сложил от ония шапки които вървят към домашната боя за коса със смотаните ластици. Момичето до мен беше с такива и никак не й бяха удобни даже пита моите от къде са.
това е такова бельо на което се слага превръзка нали?

# 93
Каква е цената за тонове?

# 94
Вчера платих 50лв.

# 95
Здравейте! Днес имах гинекологичен преглед в Селената. Взехме проби за Геника и малко против волята ми ме насилиха да ги пусна през тях. Аз исках да си ги занеса, защото буквално живея до лабораторията, но отказаха да ми ги дадат. Уж ме увериха, че ще ги закарат на същия ден, след като изрично попитах, но като влязох в профила си в Геника, изследване не е регистрирано. Да не говорим, че изобщо нямам идея какво точно ми пуснаха, след като ме разубеждаваха от теста, който аз исках, със сумати безсмислени приказки, и накрая платих една цена, дето не е много ясно кое за какво, но да кажем, че тук аз съм си виновна, че им се връзвам. Някой имал ли е подобен казус и знае ли за какъв времеви диапазон става въпрос? Притеснението ми е, че едно забавяне би повлияло на автентичността на резултата, но явно те не знаят.

# 96
3lena, веднъж имах изследвания за геника и нямам такъв опит. Заплатих си там, регистрираха ме и почти веднага излезе информацията в интернет, а резултатите 2-3 дни по-късно. Не помня с точност, защото беше в началото на годината. Много странно.. Когато са ми взимали кръв в Селена, също бяха много любезни и нещата се случиха много бързо.

# 97
Здравейте! Днес имах гинекологичен преглед в Селената. Взехме проби за Геника и малко против волята ми ме насилиха да ги пусна през тях. Аз исках да си ги занеса, защото буквално живея до лабораторията, но отказаха да ми ги дадат. Уж ме увериха, че ще ги закарат на същия ден, след като изрично попитах, но като влязох в профила си в Геника, изследване не е регистрирано. Да не говорим, че изобщо нямам идея какво точно ми пуснаха, след като ме разубеждаваха от теста, който аз исках, със сумати безсмислени приказки, и накрая платих една цена, дето не е много ясно кое за какво, но да кажем, че тук аз съм си виновна, че им се връзвам. Някой имал ли е подобен казус и знае ли за какъв времеви диапазон става въпрос? Притеснението ми е, че едно забавяне би повлияло на автентичността на резултата, но явно те не знаят.
Биопсия от маточна тъкан ли изследвахте ?
Не съм пускала такова изследване. До сега съм тествала само менструална тъкан, но ако са Ви взимали биопсия от матката, бихте ли споделили дали е болезнено, колко време отне, дали има дискомфорт след това, при кой лекар сте?
Нямам коментар защо не са Ви разрешили да пуснете изследването, което искате - все пак вие си ги плащате.

# 98
Здравейт, амбулаторен лист и фактура от регистратура ли се взимат?

# 99
Амбулаторен лист от лекаря, а фактура от регистратурата.

# 100
Момичета, след секцио колко пъти идват да ви натискат по корема и колко дни?

# 101
Бях писала и преди, но не получих отговор. Има ли някоя от вас, която е раждала при д-р Константинова, в частност секцио? Ако да - с какви впечатления останахте, доволни ли сте, как премина раждането и т.н. Ще ми бъде много полезно, благодаря предварително!

И аз се интересувам, ще се радвам ако някоя мама остави мнение като цяло за раждането при нея, няма значение нормално или секцио.

# 102
Веднага след операцията докато си в реанимация още, може би през 40 мин - час. Някъде 3-4 пъти По преценка на израждащия АГ могат да ти сложат и торба с лед, а може и да не. Аз и момичето до мен бяхме при Ставрев, на нея й сложиха, на мен не. На другия ден вече съвсем лекичко натискат, както и следващите 2 дни, за да проверят как се свива матката.

# 103
Веднага след операцията докато си в реанимация още, може би през 40 мин - час. Някъде 3-4 пъти По преценка на израждащия АГ могат да ти сложат и торба с лед, а може и да не. Аз и момичето до мен бяхме при Ставрев, на нея й сложиха, на мен не. На другия ден вече съвсем лекичко натискат, както и следващите 2 дни, за да проверят как се свива матката.
Благодаря, това е успокояващо! Доста ме боля първи ден и торба ми сложиха. Дано днес е по-леко.

# 104
Да, първия ден натискането е ужас, тъкмо си се унесла от ефекта от упойката и обезболяващите, и идва пак гинекологът и от болката хууубаво се будиш🙈 при нас беше един млад и мил специализант, усмихнат и тихичък, кръстихме го че прилича на от психотрилър щото както се усмихва и като те натисне...🫢😅😅😅
Също не се притеснявай да си искаш обезболяващи колкото ти е нужно. Първите дни ги слагат на система така или иначе 🤗 вече последния ден дават хапчета парацетамол.

Общи условия

Активация на акаунт