Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 23 058
  • 592
  •   2
Отговори
# 240
Моля за мнение за резултата!
Изпратила съм го на лекарката, но бих искала да чуя и друго мнение.
След установяване на нарушена вагинална флора, гинеколожката ми изписа пробиотик Крис пакт.
От него се чувствах ужасно, подуване, газове, пъпки и го спрях след двуседмичен прием.
Мисля, че от него се сдобих с гъбички и по краката и по влагалището.
От няколко месеца имам кондиломи, според гинеколожката са от бременността ( родих преди година), но аз реших да си пусна изследвания за ЧПВ.
Та това са резултатите.
Благодаря предварително!

# 241
Може да си направите изследване за полови предавани болести. Femoflor в Генетика изследва доста бактерии и може да ви насочи към скрита инфекция.

# 242
  • София
Пуснете си и нискорискови и среднорискови  щамове. Щом имате кондиломи, имате ЧПВ. Трябва да вземете мерки. Имате атипични клетки, питайте лекарката не е ли нужна биопсия.

# 243
Благодаря Ви!
Тя само ми написа, че нямам високорискови щамове, което е добре.
Притеснена съм, явно трябва друго мнение.
Тъй като сте по- наясно от мен, какво да направя?

# 244
Здравейте,

Взех си епикризата и резултатите. Имам часове при др. Любомир Христов (Надежда) и др. Иван Крумов (Вита)

От Майчин дом ме съветват да махаме матката, а аз виждам подобрение в резултата, от cin 3, на cin 2.

# 245
  • София
Благодаря Ви!
Тя само ми написа, че нямам високорискови щамове, което е добре.
Притеснена съм, явно трябва друго мнение.
Тъй като сте по- наясно от мен, какво да направя?

Все пак не съм лекар, имайте предвид,  но мисля,  че тези кондиломи трябва да се махнат. Потърсете и друго мнение и поне направете колпоскоп, щом имате атипични клетки.

# 246
Кондиломите се появяват от съвсем различен вид ЧПВ.
Виктория, не се наемам да давам мнение.То само една конизация ли прерърпя?

# 247
Кондиломите се появяват от съвсем различен вид ЧПВ.
Виктория, не се наемам да давам мнение.То само една конизация ли прерърпя?

Това е след 2рата конизация.

# 248
Щом е след втората има логика да искат махане на матката.Sad

# 249
  • София
Аз имам чувството, че в България това е единственото им решение на всичко - махане на матка. Според мен търсете друго мнение.

# 250
Ако не е останала шийка за рязане, а огнището навлиза е граничната зона с матката, не виждам какво друго може да се направи.Те реално са направили реконизация , която не е решила проблема.След нея следва махане на матката.Все пак човешкият живот е по-важен от всичко останало.

# 251
Аз също съм на това мнение.
При мен излезе cin 3 след конизация и въпреки че пише изрязано до здраво, се замислям за премахване на шийка и матка.
Ако не е останала шийка за рязане, а огнището навлиза е граничната зона с матката, не виждам какво друго може да се направи.Те реално са направили реконизация , която не е решила проблема.След нея следва махане на матката.Все пак човешкият живот е по-важен от всичко останало.

# 252
О, не, след Цин3 абсурд.То и да нямаш матка не е безпроблемно.

# 253
Патологът на Майчин дом е добър (Майнхард), според мен няма нужда да носите материал на друго място.
Ако конизациите не са дълбоки, може да се помисли за ампутация на шийката с цел запазване на матката и детеродните способности, и то само, ако си заслужава риска спрямо състоянието. При последваща конизация е добре да се направи и абразио, да се види какво става навътре. Раждала ли сте? Ако рисковете надвишават ползите - не бих се замислила за хистеректомия, въпреки ранната възраст. Евентуално, ако могат да се запазят яйчниците, за да има по-малко последствия откъм хормони и ранната менопауза, която ще настъпи. Ако стигнете до там, изберете добър оператор.

# 254
Патологът на Майчин дом е добър (Майнхард), според мен няма нужда да носите материал на друго място.
Ако конизациите не са дълбоки, може да се помисли за ампутация на шийката с цел запазване на матката и детеродните способности, и то само, ако си заслужава риска спрямо състоянието. При последваща конизация е добре да се направи и абразио, да се види какво става навътре. Раждала ли сте? Ако рисковете надвишават ползите - не бих се замислила за хистеректомия, въпреки ранната възраст. Евентуално, ако могат да се запазят яйчниците, за да има по-малко последствия откъм хормони и ранната менопауза, която ще настъпи. Ако стигнете до там, изберете добър оператор.

Първо мисля за ампутация на шийката, а ако няма шанс, ще махна матката. Имам 1 дете, което трябва да си гледам.
Качих хистологията по- горе, където от cin3 вече е минало на cin2 и то само в най- въшния конус. Отделно патоложката е казала, на лекаря че незаздравялата рана от предната конизация е оказала ефект(1ва на 15.09 и 2ра на 07.10). Това ме кара да искам още мнения.
Сега и без това трябва да заздравее, преди да се предприеме следваща операция, и ще оползотворя времето. Ако трябва/може, ще искам да ампутираме шийката, пък после да изследваме дали матката е засегната. Ако е и има опасност- да я махат.

Общи условия

Активация на акаунт