Автомобил от оторизиран сервиз /представителство на Тойота

• 477
  • 6
  •   1
Отговори
Някой закупувал ли е автомобил /нов или употребяван / от представителството на Тойота Кале Ауто в Сливен или друго представителство на Тойота в друг град ? Какво е мнението ви ,внасят ли автомобили по избрана марка ,модел ,цвят и други и колко време отнема ?

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 18:35 от rali_1234

# 1
Е, отивате на място и питате. Дилърите това им е работата - да ви представят моделите, оборудването, възможностите. Новите коли са три категории - налични в представителството, в етап на транспорт (т.е. могат да ви кажат всички данни за колата, вкл. с доста голяма точност дата на пристигане) и такива в производство.
Имайте предвид, че Тойота се произвеждат (ако нещо не се е променило) в Япония, ЮАР и Турция.
В различните заводи се произвеждат автомобили с различни цветове.
Ние избрахме модела, нивото на оборудване и цвета и чак тогава ни казаха, че тези се произвеждат в Япония. Колата беше на кораб с точна дата на акостиране на пристанището в Солун. Предупредиха ни, че понеже идват от държави извън ЕС се бавят на митницата, но всъщност си пристигна точно на време.
Не разбрах въпроса дали внасят автомобили по поръчка.
Ако имате предвид нови автомобили - ще доставят това, което си изберете от тяхното портфолио.
Ако визирате коли втора употреба - дилърът в моя град продава втора ръка (върнати от лизинг или върнати при покупка на нова) само Тойота и Лексус. В Сливен нямам идея как е.
Разходете се до представителството, нищо не губите. Ние купихме нашата кола на третото посещение.

# 2
Ако е нов автомобил може да избираш от всички налични на склад в цялата страна и те ще ти го доставят в Сливен. Ако искаш ниво на оборудване, цвят, допълнителни екстри или да си го конфигурираш, пак си го поръчваш и чакаш 6-12 месеца , а те ти го доставят. Ценовите листи за нов автомобил, оборудване, екстрии т.н. навсякъде при дилърите са еднакви. Ако искаш втора употреба гледаш техните и си избираш, ако искаш от друго дилърство на Тойота, отиваш там където си избрал или плащаш да ти го доставят. Но това не е автокъща, а официален дилър и не могат да доставят различни от техните марки. Освен ако някой не е оставил автомобил втора употреба при покупка на нов

# 3
От новите сиви ,черни и зелени цветове къде се произвеждат ,ако имате информация ?А за вторите употреби Тойоти ,трябва да разгледам какво имат в цялата страна и да си избера от някое представителство и могат ди ми го доставят и от друг град ? Във Варна предполагам имат представителство ?

# 4
Корола се произвеждат в Турция, тези седаните, които са с най-добрите цени. Мисля че по-скъпите версии на Корола се произвеждат в  Полша или Великобритания. Зависи какъв модел и модификация търсиш. Така е малко общо, защото Ленд Ровър се произвежда в Япония. Но производствата се променят като местоположение  в годините, последно следях Королата преди 2-3 години , но се спрях на друга марка и модел. C-HR също се произвежда в Турция..

# 5
Корола се произвеждат в Турция, тези седаните, които са с най-добрите цени. Мисля че по-скъпите версии на Корола се произвеждат в  Полша или Великобритания. Зависи какъв модел и модификация търсиш. Така е малко общо, защото Ленд Ровър се произвежда в Япония. Но производствата се променят като местоположение  в годините, последно следях Королата преди 2-3 години , но се спрях на друга марка и модел. C-HR също се произвежда в Турция..

Интересува ме Ярис Крос или Хибрид

# 6
Yaris Cross се произвежда в завода на Тойота във Франция. Това е най-продаваният модел на Тойота в Европа за миналата година. Около 50 000-55 000 лева е мисля цената за хиброд, ако няма допълнителни екстри или топ ниво на оборудване. Трябва да попитате дилър, може всеки един. Те ги доставят поръчките като обща бройка и ги разпределят.

Общи условия

Активация на акаунт