Магията на изтока - тема 76

• 19 145
  • 639
  •   2
Отговори
# 630
Не съм ви споменавала, но преди седмица започнаха да излизат епизодите от сезон 2 на Drops of God (2026).

Съвсем са разводнили мангата Kami no Shizuka, дори и заради Ямапи трудно се гледа. Говори се на японски, френски, английски, че и испански (и до там стигна Ямапи). Рьо Касе също трябва да се появи в тези нови осем епизода, но поне в първи го нямаше. Прехвърлих първи епизод, но с досада, само колкото да видя Пи-чан.
Освен главната актриса, французойката, има и още една цялата в лунички бозава другарка. Трудно ги гледам.
Когато актьорския състав не е хомогенен, а е сбирщайн от цял свят и един Ямапи в средата, не мога да се съсредоточа и да погледна сериозно на историята, макар да знам, че е екранизация по популярна японска манга.

Ще си остана само с хубавите спомени от екразнизацията на мангата от 2009 г. с Каме.

# 631
  • пустинен пъпеш
Погледах до част от 2 еп. на Кимбап и онигири,може би ще го продължа.

# 632
Detchiage: Satsujin Kyoshi to Yobareta Otoko - японски филм

Страхотен филм режисиран от Такаши Миике (да не повярваш) и много силна роля за Го Аяно.
Историята е по действителен случай на японски учител обвинен във физическо насилие над свой ученик. Този човек премина през Ада, но на финал получи своето опрощение. Прекрасен Го Аяно. Големият актьор заслужава всяка похвала за играта си тук. Какви ли не емоции изпитах, докато гледах сцените с него - погледите му, жестовете му, всичко, което преживя. Браво и на Фумино Кимура.
Каме е описан като трети главен герой, след Го Аяно и Ко Шибасаки, а реално имаше 5-6 минути общо екранно време.
Да похваля и детето, Кира Миура. Отличен актьорски състав, с все качествени японски актьори - Го Аяно, Ко Шибасаки, Казуки Китамура, Фумино Кимура, Каору Кобаяши и Коджи Окура.
Този филм бих номинирала за Оскар за чуждоезичен филм, а не Kokuho.

Героят на Каме - противен журналист.

# 633
  • MJF
Ой , ако не пишеше че това е Каме въобще даже нямаше леко да заподозра че е той. Blush

# 634
А това е Сота Фукуши, който гледам в епизодите на новия сериал Tokyo P.D.

Миличкият Сота, той е полицай-идеалист (душица златна ненагледна). Непримирим млад мъж, който мечтае да стане детектив в Първа Разследваща Дивизия, в която се занимават с тежки криминални престъпления. За него истината винаги трябва да бъде казана ясно и гласно, да не се крие от обществото.
Сега, в работата му в отдел за връзки с обществеността към Токийската полиция, се бори с много демони. Това е звено от детективи, които са връзката между криминалните репортери и самата Токийска полиция. Целта им е да реагират/ разкрият престъпленията преди те да са достигнали до медиите, но работата им се усложнява, ако в престъплението е замесен полицай.
Интересно, че и тук гледам Мицуру Фукикоши, който е началник в Токийската полиция и подозирам, че работата не му е много чиста. Той вече усети, че не трябва да подценява младия детектив Ринтаро Имайзуми (Сота).

Жената зад Сота е бившата госпожа Голяма Мацуда - Рина Ота (първата съпруга на Рюхей и майка на дъщеря му).

Теруноске Такезай е в ролята на колега на Сота, който се закача с репортерките на смяна, хехе, но не им издава какво и как разследват, преди детективите първи да разберат истината.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 20:19 от rossonera

# 635
Гледах Kokuho и съм развълнувана и възхитена! Съпреживях го и към края вече буквално ми беше трудно да дишам. Филмът носи онази мрачна красота, която аз много харесвам. Мисля, че му подхожда определението "ода за кабуки". Винаги са ме привличали истории за трагичната съдба на хора, посветени на изкуството. Възниква въпросът какво печелиш и най-вече какво губиш, когато се отдадеш и обичаш нещо, което не може да отвърне на обичта ти. Струва ли си всъщност? Дали си намерил смисъла на живота, или си го изгубил?

# 636
Кон'ничива от ледения Изток. Внимаваме като вървим, че стават големи бели. Ще се оправим, но след сряда.

Снощи гледах само началото на Toyotomi Kyodai епизод 5, довечера целия епизод, но видях, че годината вече е 1562 г., а Нобунага Ода посрещна Иеясу Токугава, като се обърна към него с рожденото му име - Такечийо.
След два часа започва и епизод 4 на Kimbap to Onigiri, та ще има какво да се гледа довечера.

bb6, цяла седмица все ще ти казвам нещо и все пропускам, но днес една статия в японските медии ме подсети.

На 25 януари, миналата неделя, в префектура Фукуи имаха избори за нов губернатор (управител на префектурата). Местните жители си избраха 35-годишния Такато Ишида, независим кандидат, който стана най-младия губернатор в японската история.
Ишида-сан е работил десет години в Министерство на външните работи на Япония, бил е и вицеконсул в Мелбърн, но решава да се върне на островите и да се кандидатира за губернатор на родната си префектура. Преди няколко дни беше и официалното му назначение на поста.
Голяма симпатяга. Има харизма за актьор, а не политик, особено с тази лъчезарна усмивка на лицето. И под сакото си личи, че има доста качествен материал. Не е женен, нито има приятелка. Японките са луднали по него.
Направи ми впечатление с тези 90-градусови поклони, както и начина, по който говори (има и профил в IG). Уважителен, дисциплиниран, работата за него е всичко - класически японец със сериозна и отговорна професия в служба на обществото. След три дни, на 5 февруари, ще навърши 36 години.

# 637
  • вятърничава
Бива си го,има данни за актьор, но добре,че е избрал друго поприще и  не си е губил времето с актьостване. Не само под сакото, още от вратлето му личи, че спортува, сигурно е тренирал нещо т малък.
В лице намирам прилика с Dex.

Каме го познах, но нямам желание да гледам Го Аяно в тази роля, ужасно изглежда. Сигурна съм,че е дал всичко от себе си в тази роля,той е много талантлив. Радвам се за него.

# 638
Нас пак ни продмина "големият" сняг. Има някакви мижави 4-5 см, но снегорините още вчера изчистиха до асфалт пътищата в града.

Вчера изгедах Can This Love Be Translated? и взе, че ми допадна. След прочетените коментари нямах никакви очаквания, та може би затова не се разочаровах. А и кастът беше доволно симпатичен, за да не е тегаво гледането. Е, последните два епизода ми бяха леко излишни, но съм им свикнала на любовта към добавените излишни драми.

# 639
bb6, този твой Декс ми излиза с пианистката, като предложение в Нетфликс със сезоните на Нещо си Inferno Сезон Не-знам-си-кой. Като я видя пианистката на постерите се сещам, че мъжът до нея трябва да е прочутия Декс.

Да, наистина е добре, че Такато Ишида не се е захванал със сеирджийския бизнес. Сериозен мъж е. Ще го следя и като губернатор какви ги върши.

Kimbap to Onigiri - епизод 4

Хубав епизод и днес. Какъв късметлия е Тайга, щом има човек като Шиге-сан (героят на Мицуру Фукикоши) до себе си. И ценни съвети му дава, не се натрапва и го напътства бащински в правилната посока. Тайга е умно момче, а сега, след дадения му шанс - съм сигурна, че ще успее.
Разкриха ни цялата история на героя му - останал без баща преди 13 години, с много мила и всеотдайна майка, но пък с брат, който единствено го упреква. Не му е било лесно на героя да тръгне от Нагано в огромния Токио.
Много сладка двойка са с корейката. Тя експресивна и емоционална (типичната корейка), той по-сдържан и сериозен (типичния японец). Отиват си и са меча, меча кавайй.
Мицуру Фукикоши днес го гледах като скромен собственик на изакая, а утре ми предстои да го гледам в епизод 4 на Tokyo P.D., като строгия шеф на Токийската полиция, който следи действията на Сота Фукуши.
Два напълно различни образа за Фукикоши-сан.

И да ви покажа още нещо от японския обмен днес.
Волейболистът Юджи Нишида влезе в световните новини с извинението, което направи към една девойка, която удари без да иска при сервис.
Това е истинския японец, хаха, той винаги се извинява по всякакъв начин.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 21:02 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт