Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 232
  • 681
  •   1
Отговори
# 510
Acid_Burn скоро мислех за теб, че отдавна не си писала...радвам се, че всичко вече е минало. Бързо възстановяване! Иначе да, всичко е в стомашно-чревния тракт. Аз последно време като се засилих по-редовно с пробиотици и хр.ензими и аз забелязвам, че сякаш кожата ми е по-добре.

ioni_666 ТСХ не отговаря на щитовидните, показва хипер, а щитовидните не са високи, т.е. нещо друго го кара да стои така нисък. Иначе ТАТ ти е повишен, т.е. има започнал автоимунен процес или т.нар. Хашимото

# 511
Благодаря ви, момичета! Няма да лъжа, възстановителният период е изключително тежък. Но въпреки болките и неудобствата се чувствам толкова по-добре, че съжалявам, че не направих операцията по-рано.

# 512
Много моля за помощ тук, ендокринолози не ми обръщат внимание.
Имам пролактином, пролактин между 31 и 95 се движи, TSH 2.97, FT4 между 10.3 и 15.6 pmoll, FT3 2.94 pg/ml, Лечение за пролактина не ми понася добре, спрях го, Самоназначих си Еутирокс 12.5 мкг, обаче вечер имам доста ускорен пулс и не мога да спя, също се потя обилно, а по принцип почти не се потя, даже лятото.
Мога ли да го спра изведнъж?

# 513
От колко време взимаш еутирокс?

# 514
От колко време взимаш еутирокс?
3 дни. И оплакванията ми са от тогава. Иначе си бях стабилна, без ускорен пулс, пък изпотяване изобщо.
Странно ми е защо така реагирам на микро доза, но може би фт3 и фт4 не са толкова ниски, и колкото и да не ми понася Достинекс, май пак ще трябва да опитам да бутна пролактина да падне.

# 515
Започнала си с по-висока доза и имаш симптоми на хиперфункция. Ще отминат след още няколко дни.

# 516
Започнала си с по-висока доза и имаш симптоми на хиперфункция. Ще отминат след още няколко дни.
Мислиш, че 12.5 мкг е висока доза ли? Аз си мислех, че е минимална. Спирам го, определено, въпреки не оптималния ми ФТ4.

# 517
Като за начало 12,5 понякога е висока доза. Аз започнах с 6,25. Не го спирай, изчакай няколко дни.

# 518
Като за начало 12,5 понякога е висока доза. Аз започнах с 6,25. Не го спирай, изчакай няколко дни.
Определено ме напряга, а дали мога да го спра изобщо? Явно трябва да смъкна пролактина, не да увеличавам Т4

# 519
Вероятно ти е нисък кортизола, щом така реагираш на такава ниска доза

# 520
Вероятно ти е нисък кортизола, щом така реагираш на такава ниска доза
И това не е така, отпреди седмица е резултатът

Направо в безизходица се чувствам, може би трябва да свалям пролактина? Не да вдигам FT4.

# 521
Да, не е чак нисък, но не е и оптимален. Сутрешния трябва да е почти на горна граница, отделно нямаш следобеден, при мен той се оказа висок и съм с обърнат кортизолов ритъм. Спри го хормона ако трябва, нищо няма да ти стане, тя е ниска дозата...или ако те е страх пий два пъти през ден за по-плавно, но не мисля, че ще ти стане нещо и от раз ако спреш такава доза.
На ФТ4 каква му е границата, защото пишеш само стойности, но границите са различни по лабораториите. Иначе витамини изследвала ли си - Д, желязо, В12?

# 522
Да, не е чак нисък, но не е и оптимален. Сутрешния трябва да е почти на горна граница, отделно нямаш следобеден, при мен той се оказа висок и съм с обърнат кортизолов ритъм. Спри го хормона ако трябва, нищо няма да ти стане, тя е ниска дозата...или ако те е страх пий два пъти през ден за по-плавно, но не мисля, че ще ти стане нещо и от раз ако спреш такава доза.
На ФТ4 каква му е границата, защото пишеш само стойности, но границите са различни по лабораториите. Иначе витамини изследвала ли си - Д, желязо, В12?
Б12 даже е висок, Вит.Д, магнезий бяха ниски, всеки ден пия, желязо ок, все ме върти, че пролактина е висок

# 523
А за пролактина какво значи не ти понася лечението? Лекар какво казва?

# 524
Ами получавах нещо като ортостатична нестабилност, силна тахикардия при изправяне, разтреперване, прилошаване, заподозряхме Достинекс.

Общи условия

Активация на акаунт