Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 676
  • 475
  •   1
Отговори
# 165
Минавам да споделя резултати след положени грижи против надбъбречната умора с витамини и други добавки (бях писала в тема 80, пускам и снимка какво съм изброила, че пия тогава). В момента съм на 112 мкгр т4 и 6 мкгр т3. Конверсията е страхотна. Преди това нямаше конверсия, бих казала.

# 166
  • София
Catty m, ти наистина ли слагаш Тиромел под езика? Аз моя го пия с вода заедно с Еутирокса. Да не би да бъркам?

Да, подезично го приемам. Не ме питай от къде го знам, бях изчела един тон информация за Т3 и прогестерона преди да ги почна и бях разбрала, че така се усвоява по-добре (както и Б12 междудругото). Приела съм го, така го правя, автоматичен рефлекс ми е вече всяка сутрин веднага след Тирозинта Simple Smile Много е възможно и Недялкова да ми го е потвъдила, защото с нейна подкрепа го продължих (мисля, че го бях почнала малко преди да отида при нея).

И да ви хвърля още малко в оркестъра, не помня дали съм споделяла, че боря мозъчната мъгла с креатин. Започнах го покрай фитнеса ми, зачетох се повече за него, членувами в разни групи във фейса, чуждестранни и се оказа, кеатина се приема от жени 40+ именно за справяне с мозъчната мъгла. Според мен има ефект, естествено имам си забравяния, но и стресът ми е голям, така че не мога да съм, както бях на 20 години с пресен ум Simple Smile

# 167
Bongobongo, какъв ти беше кортизола, нисък или висок? Кой билки пиеш и по коя книга си се водила за надбъбречните.

# 168
Стеличка, нисък кортизол. Виж, моля, тема 80 от 39 страница нататък какво съм писала. Има и снимки на суплементите.

# 169
  • На брега на реката
По повод приема на Т3, бях чела в групата на Александра във ФБ, че се пие, защото усовяването му се извършва в червата.
Преди това и аз го слагах под езика, но откакто прочетох горното, започнах да го пия заедна с Еутирокса.

# 170
  • София
По повод приема на Т3, бях чела в групата на Александра във ФБ, че се пие, защото усовяването му се извършва в червата.
Преди това и аз го слагах под езика, но откакто прочетох горното, започнах да го пия заедна с Еутирокса.

Сподели линк към групата, моля те. Да попрочета и там.

# 171
Аз пък явно нищо не усвоявам 🤔. При предпоследнияте ми изследвания  т3 ми е бил 4.8, но с предозиране на т4 - 26 и нещо. След като намалих доза на т4 и започнах прием на т3 са се сринали надолу. И аз пия пробиотици и ензими, но за сега не виждам промяна. Мисля да вдигна само дозата на т4 и да видя как ще ми се отрази.

# 172
Здравейте,
месец юни tsh 3,3 сега след седмично боледуване, tsh е 9,5. Друг път също след боледуване е с по-високи стойности.При Вас има ли такива промени? Обикновено регулирането при мен става с увеличение на лтироксин за месец, два

# 173
Бонго браво, много се радвам! Аз все не мога да се организирам за мен си, книгата за надбъбречните я почнах втори път, че не помня от преди като съм я чела...тръгвам да избирам В5 кой да взема и все не мога да си избера...ще ходя да те видя в задната тема дали си го показала. А калция го прочете някъде, че трябва ли в смисъл за надбъбречни?

Аз пак да питам храносмилателни ензими някой взема ли? Гледах едно видео където връзката за проблеми с щитовидната с беше обяснена като...нужните аминокиселини в тялото за добрата работа на щитовидната, липсват тъй като са компрометирани червата и не се усвоява добре храната. А червата като са зле, няма нужните ензими за разграждане на храната. Затова трябва да се работи в посока подобряването на червата разбира се, но през това време да се почнат храносмилателни ензими на всяко хранене.

LOSHKA  ТСХ винаги се вдига при боледуване, затова постоянно се говори, че не е надежден показател! И не не се прави нищо за него конкретно, а се гледат истинските щитовидни хормони как са и дали има нужда от повишаване на доза.

# 174
  • На брега на реката

Сподели линк към групата, моля те. Да попрочета и там.
https://www.facebook.com/groups/517542953854779

Ето това е групата, но е тегаво присъединяването. Аз чета през профила на приятелка, която е член, но нещо ме изхвърля и не мога да вляза.

# 175
  • София
.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 20:15 от Frau B.

# 176
catty m, каква е тази мозъчна мъгла която си имала? В какво точно се изразява?

mibobo, аз от доста време взимам ензими.
Покрай лечението с хелико ги почнах, но преди това всъщност, защото усетих някакви проблеми.
При хашимото често си има гастритни драми, но и ниска стомашна киселина, а се изписват стандартните хапове, което е вредно.
Та аз си взимам, не смея да ги спра.
Мисля че вит. Д след като почнах май да ги приемам го нормализирах.
Желязото ще видим. Той се инати.

# 177
Какви вземаш? Гледах на Нау има два вида, чудя се какви да си взема

# 178
Нау не са лоша марка.
Вече виж да няма бетаин и си прецени. Дай линк да видя.
Аз съм пробвала не един
https://vitamag.bg/magazin/source-of-life/probiotici-i-enzimi/ac … enzimen-kompleks/
Този си ми е любим

Другия е този също го имам
https://galen.bg/suonsan-hranosmilatelni-enzimi-h-90-swanson-health
С малко бетаин е и волска жлъчка.

Този също ми е любим и съм го ползвала, някой ден може пак да го пия
https://vitamag.bg/magazin/source-of-life/probiotici-i-enzimi/gi … bro-hranosmilane/
Двуслойна таблетка, с много неща, пробиотици ензими, глутамин за лигавица на черва и стомах, абе чудо.
Помогна ми.

# 179
Благодаря, сега ще разгледам твоите. А защо да няма бетаин?

Тези гледах https://nowfoods.bg/product/plant-enzymes-240-kapsuli

Общи условия

Активация на акаунт