Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 671
  • 475
  •   1
Отговори
# 180
А не, може и да има. Това си е лична преценка.
Но аз тогава имах проблемен стомах и без това беше раздразнен.
Имах един таблетки с бетаин и ми раздразниха.
Сега имам ензими с малко бетаин и взимам чат пат.
Но е 5мг в моите.
Мисля си следващия  път едни ензими с 50 мг бетаин да взема и да видя как ще се отрази.

Мисля, че и в книгата на Уенц си го писа това за ниската киселинност.

В тези нямаш бетаин.

# 181
Аз приемам от около 2 месеца бетаин с пепсин и  корен от тинтява+Digest Basic и нямам болки или проблеми със стомаха,а отслабнах без спорт за това време с 6 кг,което не ми се беше случвало откакто пия еутирокс.

# 182
Мибобо, точно с теб коментирахме прием на б5 преди да си направя схемата. Този е, който аз ползвам. По 1 т дневно. Пускам и инфо от книжата за калция. Като цяло суплементирането е от 267 стр, 15 глава.
Голям мерак имах за ензими и съм накупувала, но при мен резултатите са задължителен запек (парадоксално).

# 183
Аз съм споделяла моя опит с храносмилателните ензими - в началото (в продължение на година-две) сякаш ми помагаха доста. После, като че ли, започнаха да ми дразнят лигавицата прогресивно и ги спрях. Супер се чувствам оттогава, между другото. Обаче, не знам защо така започнах да не ги понасям в някакъв момент. Говорим за различни марки и видове, нали.

# 184
О Бонго благодаря ти, да не се ровя! Да, да помня, че говорихме за В5, но не помнех какъв си взе да приемаш.

Ще се стегна и аз вече, че не е работа. Ще си взема В5, ще взема и ензими и за Л-тирозин ще огледам, пък да видим. Цял месец съм ограничила теста и сладко, за нула време ми изчезна голям процент от целулита и спаднах на обиколки, явно съм имала воден целулит. Също така нещо което забелязах, преди това често имах горчив вкус сутрин в устата и доста бял език, от както съм ги спряла/ограничила нямам такъв проблем.

Гърненце а възможно ли е да си оправила стомашно-чревния тракт и да ти идват в повече. Защото то идеята е да приемаш в случай, че ти нямаш, но ако си почнала да си произвеждаш добре твои и допълнителното да ти идва в повече.

# 185
Аз приемам от около 2 месеца бетаин с пепсин и  корен от тинтява+Digest Basic и нямам болки или проблеми със стомаха,а отслабнах без спорт за това време с 6 кг,което не ми се беше случвало откакто пия еутирокс.
И аз бетаин с пепсин  приех на др бест един път и щях да умра.
Затова внимавам с бетаина специално.
Е, тогава явно е имало проблем със стомаха. Но и дозата е важно.
Подарих го на потребителка.

# 186
  • София
Елора, мозъчната мъгла при мен беше умствена умора и много забравяне, трудна концентрация също.

За ензимите - вземах скоро тези: https://bg.iherb.com/pr/now-foods-super-enzymes-90-capsules/51072 Пия редовно и пребиотици, като съм си харесала тези https://bg.iherb.com/pr/mav-nutrition-prebiotic-probiotic-60-capsules/110556 и ги пия редовно вече повече от година.

# 187
За мозъчната мъгла и забравянето съществен и продължителен ефект съм видяла от високи дози омега 3. Отделно добре се отразява на косата и кожата.

# 188
Аз съм забелязала при себе си, че забравяне и разсеяност имам при много стрес и психическо претоварване, просто мозъка се защитава ли не знам, но изключва сякаш. Спокойна ли съм и в добро разположение на духа както се казва и паметта ми е добра и съм организирана. Е при влошаване на щитовидни съм имала проблем или при липси на витамини...но ако всичко друго е наред и ми се получи е от стрес.
Пролетта като почина баща ми и в началото се бях стегнала и бях сравнително добре, но лятото като се поотпуснах и ме събори мъката и беше страшно. Тръгвам за кухнята и докато стигна и не помня за какво съм отишла. Отивам за две неща до магазина, връщам се с 1...

# 189
catty m, за тези проблеми често и режима на хранене има значение.
При мен имаше такива проблеми, обаче беше от протузиите на врата и както каза mibobo, стрес и психическо натоварване. Но и не на последно място отказването от цигарите също ме правеше разсеяна и забравана голяма.
Но на моменти и аз така. Отивам за нещо в другата стая и за какво дойдох?
Нещо трябваше да свърша, ама какво беше. И на работа правех грешки.
Цитизин приемам да ме държи в кондиция.
Почнала съм и по-често да се опитвам медитации да правя.
Иска ми се всеки ден, но не винаги сколасвам, трябва да изградя навик и това е. Но понякога си има неща ми пречат.
И от ихерб взимам ензимите от витамаг ако ги видя на по-ниска цена. Често са намалени и там.
Набарах вчера от един клип за Норбеков една медитация. Не знам дали е негова, гласа на момчето е приятно.
https://www.youtube.com/watch?v=ZBXZzI_que0
https://www.youtube.com/watch?v=jzt8h9J3LGU

Довечера поне първата ще направя като се прибера от работа.

# 190
Мен от групата на Александра ме блокираха, защото в някакъв пост се изказах ЗА ваксините. Не съм била агресивна, нито нападетелна само си написах мнението. Та, сори, ама няма как да са ми критерий такива фанатици!

# 191
  • София
Мен от групата на Александра ме блокираха, защото в някакъв пост се изказах ЗА ваксините. Не съм била агресивна, нито нападетелна само си написах мнението. Та, сори, ама няма как да са ми критерий такива фанатици!

Ау, аз при такива фанатици няма да пребивавам, а камо ли да ми служат за насока.

При мен мозъчната мъгла почна доста отдавна, като имах и аз такива тежки периоди на забравяне, постоянно съм под стрес, реално като се замисля, рядко имам спокойствие (говоря за психическо такова). Напоследък съм доста на ръба, но на работа се справям добре. Колко ще издържа вече, не знам. Но и последните години се грижа доста за здравето си - стремеж към оптимални хормони, попълване на дефицити, добавки, спорт, хранене. Споделих за креатина, защото в едната група, в която чета много жени го хвалят за това и аз почнах да го пия редовно, а не само като ходя на фитнес.

# 192
Искам са ви споделя, че и аз съм същата с разсейването и забравянето. На моменти чак се плаша. Не знам дали е от щитовидната, аз също го отдавам на натоварване и силен стрес. Последните две години бяха голямо дъно

# 193

Групата е наистина много фанатизирана и доста ограничена в приемането на друга гледна точка, та чак до агресивност, която аз принципно не понасям.Напуснах групата след нападки към жена, която в притеснението и тревогата си беше споменала, че се е доверила на ендокринолога си, а си позволяваше да търси съвет от групата.

Аз мозъчната мъгла имах доста време и сътворявах велики глупости в ежедневието си.Имах чувството, че съм на автопилот, в полусън.Подобрих хормоните и наваксах витамини и започнах да се храня малко повече и мъглата поотмина.

В последните дни откакто се влоши времето изпитвам почти постоянно студ.А от два дни започна стягане и дискомфорт в областта на щитовидната жлеза.Мисля, да изчакам седмица -две и ако не отмине, да направя ехография и отново изследвания.Някой забелязал ли е симптом и дискомфорт от застудяването?

# 194
Аз съм с мозъчна мъгла от пет години, която се дължи и на ниското желязо. Но определено и стресът си казва думата.

Общи условия

Активация на акаунт