Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 662
  • 475
  •   1
Отговори
# 195
Ех да, желязото също има вина за това състояние.
Оф, дано съм го вдигнала.

# 196
Желязото и при мен оказва значително влияние.И изглежда, че макар да е в норма - ниска естествено, не е достатъчно, за да се чувствам добре.

# 197
  • София
Студът не съм усетила да ми се отразява на жлезата, т.е. не изпитвам дискомфорт в областта. Но ми  е постоянно студено сега, ръцете са ми ледени, краката също, къпя се с гореща вода, за да се стопля малко. Много странно, че тази година жегата я понесох много леко, дори и климатикът на работа го пусках сравнително малко. А миналото лято не издържах на жегата, подлудяваше ме, не можех да живея без климатик.

# 198
И аз съм така, споко.
Колежките ми зимата с тениски, а аз навлечена с дебели блузи и се караме за дистанционното на климатика Joy
В интерес на истината започнах да правя гимнастика под бюрото. Мърдам крачката, нагоре, надолу. Също така за да се сгрея, ако много ми стане студено, защото съм в офис отивам в тоалетната и правя бърза гимнастика да ми се раздвижи всичко.

# 199
Но ми  е постоянно студено сега, ръцете са ми ледени, краката също, къпя се с гореща вода, за да се стопля малко.

И аз съм така, за жалост.

# 200
Аз се родих като си купих електрически ботуш за компютъра.
Уникално нещо.
Направо ми топли душата.
Ако не е той, може и да надуя климатика, но краката ще са ми лед.

# 201
Мен от групата на Александра ме блокираха, защото в някакъв пост се изказах ЗА ваксините. Не съм била агресивна, нито нападетелна само си написах мнението. Та, сори, ама няма как да са ми критерий такива фанатици!
не очаквай читава информация от тях тогава.

# 202
Аз винаги съм била със студени ръце и крака, винаги. Само докато бях бременна ми бяха топли, което пък ме влудяваше Simple Smile .
Иначе си е нормално при проблеми с щитовидна да ни е студено, терморегулацията не е добра. И аз постоянно съм навлечена, пижамата ми зимата е поларена, а моя мъж спи по боксерки.

# 203
Да, аз съм с очакване да замръзна в октомври и да се разтопя юли, но дискомфорта и стягането в щитовидната жлеза рязко ме започна със застудяването.Та, затова питам дали и никой друг забелязва такава паралелна тенденция.Не за първи път усещам стягане, но за първи път мога да го свържа с нещо.Чата ме посъветва да си правя топли компреси, а аз нищо не мога да търпя в такива моменти около жлезата - деколтета, бижута, шалчета.

# 204
  • София
Аз също съм със студени крайници - ММ се шегува, че почвам да изстивам 😆 ще му се.

Искам да се похваля, че при контролните ми изследвания  вит Д  е най-накрая по средата на стойностите. Да, знам че трябва да е към горна граница, но от толкова години се опитвам да го вдигна и не се получава  и това сега ми е най-добрия резултат.
Относно ензимите- аз пия на Фитлайн и съм си доволна.

# 205
gyga никога не съм имала стягане в щитовидната, освен преди години, когато ако много се разстроя ми се случваше така. Скоро правила си изследвания, да нямаш влошаване?

# 206
Предполагам, че са се влошили, въпреки че няма причина за това, нищо не съм променяла.Но и когато ги изследвах в юли месец не бяха съвсем оптимални.Понякога много се изморявам с това търсене и лутане с хормоните.И тъкмо се успокоя, че нещата са се наместили и пак стар симптом в действие.

Извинете за мрънкането...

# 207
Еее глупости, нали сме тук да си мрънкаме Smile .
Уморително е факт, аз много дълго време не съм чела, точно защото се бях уморила. Сега наскоро пак си подхванах книгите (Протокол за възстановяване на надбъбречните, Наръчник за регулиране на хормоните, Хормонален баланс дори и за В12 съм извадила, че нея най-отдавна съм я чела). Но този път съм извадила тефтер и като чета ще пиша важните неща, че този акъл взе да ме предава с годините Joy

Ако помните преди година-две дето имаше форум за Автоимунните заболявания, сега ще има нов - за Тревожно-депресивни състояния, аз се регистрирах, ако иска и някой от вас
https://harmonissimo.com/anxiety-depression/

# 208
Предполагам, че са се влошили, въпреки че няма причина за това, нищо не съм променяла.Но и когато ги изследвах в юли месец не бяха съвсем оптимални.Понякога много се изморявам с това търсене и лутане с хормоните.И тъкмо се успокоя, че нещата са се наместили и пак стар симптом в действие.

Извинете за мрънкането...
gyga, няма проблем. Тук му е мястото да мрънкаш. Съжалявам, че не се чувстваш добре. Иначе и аз утре съм в лабораторията, че последните две седмици отново се чувствам много изморена и все гледам да си полегна. Не знам дали са щитовидните или е от прекомерния стрес, но на моменти се чувствам много обезсърчена.

mibobo, благодаря! Регистрирах се.

# 209
Извинете, а какъв е този форум отделен за автоимунни заболявания?

Общи условия

Активация на акаунт