Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 581
  • 475
  •   1
Отговори
# 330
  • България <3
Много е важно да попаднете на добър специалист. Аз успях да намеря такъв, но преди това двама за малко не ме вкараха в депресия и не ме отказаха. Надявам се да не се откажете и да откриете вашия. Аз заживях друг живот и разцъфнах буквално.

# 331
Аз съм ходила на психотерапия много отдавна и ми помогна, но беше скъпо и затова спрях.
После открих семейните констелации. Бих казала, че това е много по силен и бърз метод. Имаше и тук във форума тема, Людмил Стефанов я водеше, който му е интересно да чете там, много е полезна.
Сега искам да опитам EMDR терапия за травми. Изабела Уенц споменава, че това много й е помогнало. Също и метода на Питър Левин за травми искам да опитам.

# 332
EMDR е изключително работещ метод, буквално прави чудеса с тялото и психиката.

# 333
Кой каквото намери, каквото работи за него, книги, специалист, терапия важното е обаче да се работи с психиката всичко тръгва от там. И смятам, че комплексния подход е най-добре. Аз съм много доволна от терапията си както казах, защото - на първо място съм преработила много стари травми от детството дори, ако не знаеш раните си, и не ги "преживееш" няма как да продължиш напред, те ти влияят на възприятието за света. Когато станеш осъзнат, познаваш себе си, знаеш кое, кога и защо ти влияе. Един пример от мен - когато осъзнах кога и какво "закача" вътре дълбоко в мен споровете с майка ми, вече спрях да й се ядосвам, просто отчитам ситуацията и продължавам без гняв. Също така осъзнах защо се ядосвам на сина си в конкретни ситуации, категорично проблема е в мой комплекс, а не в него...и т.н.
Отделно си чета и книги по приложна психология, научила съм доста неща и от там, последно много ми беше интересна - "Не всичко започва от теб". В нея се говори за епигенетиката, т.е. как преживявания на твои предци, може да са се предали на теб и ти всъщност да имаш страх от нещо, като това въобще да не идва от твое преживяване. Много интересно ми беше това, че всяко едно дете е било в утробата на баба си - Когато бабата е бременна с твоята майка, знае се, че яйцеклетките във всяка жена се формират още преди да се роди. Тоест ти като яйцеклетка бъдейки в зародиша на майка си, си в баба си и ето по този начин ти преживяваш и неща от баба си...
Също така е хубаво ако се включи и друга терапия, която ти позволява да преработваш емоции - спорт, танци, рисуване и т.н. Аз съм казвала и друг път, за себе си открих рисуването на Нейрографика и много, много ми помага.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 16:29 от mibobo

# 334
mibobo, имаш ли някакви такива книги в ел. вариант?

# 335
Не, съжалявам. Аз обичам да чета на хартия и не съм търсила електронни.

# 336
Книгата "Не всичко започва от теб" е наистина уникална, а упражненията са много просветляващи. Едно упражнение там направо ме спаси от главоболие като ми даде ясно осъзнаване защо се появи главоболието в този ден.
Всъщност тази книга е един вид семейни констелации или по-точно базира се на принципите им.

# 337
Благодаря, бързо я открих.

# 338
Момичета, мисля, че тук в темата, бях прочела, за изследването DIO 2  (официално - дали тялото  успява да синтезира t 3 само и дали е необходима доп. терапия с t 3 таблетка)
Някой направи  ли го, споделете мнения и резултати?
Преди седмица си направих ген. тестове, и там го имало това, като показател. Сега чакам резултати (поне месец, два , не зная ) и анализ на резултата.

# 339
За съжаление не мога да ти помогна с DIO 2...
Можеш ли да споделиш повече за този генетичен тест - къде го прави, каква проба се взима, къде се обработват резултатите, какво включва и т.н., или линк към лабораторията?

# 340
Аз не съм го правила защото тук при мен няма къде.

# 341
REGENA е компанията, имат хубав сайт и много уебинари. Във Варна ми взеха пробата, кръвна. Мисля, че изследването , по нататък, се прави в Германия. Останалата комуникация, по тел. и емайл до момента.
Иначе Dio 2, съм го открила, че може да се изследва за Варна, в Марешки-Младост.

# 342
Лятото почивам обикновено във Варна, ще използвам да се изследвам тогава.

Днес е последния ден от седмицата за Тревожността и видеата са основно насочени практически към терапии разни и едното видео беше за ТЕС. Това тотално го бях забравила, преди над 10г приятелка много ми я похвали тази техника, купих си книга и после така и не я изпробвах...сега ще й обърна внимание, хареса ми идеята й.

Иначе ето едно свободно видео от първия форум за Автоимнунните като беше, за Ролята на стреса

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 15:50 от mibobo

# 343
За съжаление не мога да ти помогна с DIO 2...
Можеш ли да споделиш повече за този генетичен тест - къде го прави, каква проба се взима, къде се обработват резултатите, какво включва и т.н., или линк към лабораторията?
https://www.genica.bg/test/tireoidna-terapiya-t3-i-t4-terapiya-d … -i-mct10-varianti

# 344
Ауу, каква голяма разлика в цените - в едната лаборатория е 120, а в другата 290 лв.

Общи условия

Активация на акаунт