Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 583
  • 475
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, излезе ми и селена, след 2 седмици чакане. Резултат 85 при реф. 39-118.
Никога не съм суплементирала. И не мисля да го правя. Вероятно го натрупвам от храната. Още в началото на диагнозата, ЛЛ ми изписа селен, ей така, щото се изписвало. Имах ужасно виене на свят и не знаех къде се намирам. Спрях го сама, разбира се още на 3 ден. Явно винаги селена си ми е висок. Така, че моля ви не пийте селен, ей така, без да е изследван.
Ниския ми фолат, още го мисля.

# 346
  • Варна
Почти никой няма дефицит на селен, а се изписва масово и то в големи дози. Винаги след изследване. Последно ми беше 110 (до 120 реф) без да съм пила грам...

# 347
Galina Georgiev, благодаря за информацията!

Момичета, аз вече имам дата за операция - 25 ноември и се чудя каква информация да дам на анестезиолозите  за упойката. В момента взимам 212,50 мкгр Еутирокс и 1/4+1/4 Тиромел. Питам се да си призная ли каква е дозата на Еутирокса и че взимам Тиромел или да продължа с лъжата, че приемът е само 125 мкгр Еутирокс?

# 348
Твоето лечение с таблетките има ли отношение, към операцията?

# 349
Твоето лечение с таблетките има ли отношение, към операцията?
Операцията е лапароскопска дясна хемиколектомия, лекарствата надали имат значение, но не знам дали нямат отношение към анестезията.

# 350
Бих била честна.Нека са наясно, пък било то и да имат негативно мнение по въпроса.

# 351
С Хашимото съм от 20г,  50мкг Л Тироксин, 100кг юнашката ги стигнах - +10кг след Ковид за 2 седмици, изписаха ми Метформин, направих зверско разстройство и докато намествах червата качих още 10кг за 10м, защото единственото, което ми понасяше бяха макарони, картофи и ориз, пилешко и извара..
Правих изследвания преди седмица, МАТ е 650, аз и 1000съм го виждала , но в период, когато внезапно загубих близък
Тиреоглобулин за първи път и изследват и е 65,16 при норма 64,15
ЕБВ Igg e 53, a CMV e 186, слава Богу IgM са отрицателни
Витамин Д съм го изтървала и е паднал под 30 - 27 е, но с вкарване на добавка пак ще го вдигна до 60-70
Като цяло ендото очкаваше ИР и смяташе, че от тази дупка ще излезе големия заек, защото когато ми изписаха Метформина insulin на гладно беше 26,5, а КЗ -5,2
Сега стойностите са :
0'  глюкоза 5,5 инсулин 9,2
60' - 6,8 / 25,6
120' - 6,6 /29

На лекар съм след 20 дни,  та до тогава не знам какво да си мисля..

Отделно търся мнения за Саменто/котешки нокът и Хашимото. Знам, че научните линии са 2 - едните казват, че при автоимунни трябва да се супресира имунитета, а други, че е добре да се повиши.. Вашето мнение и ОПИТ, ако някой има, ще са ми много полезни

# 352
Скаридка, за съжаление ИР си имаш, Дефицита на Д е също зле. Попълни всички дефицити и си оправи храненето. Хашимото не ти е проблема, то е реакция от проблемите вътре в теб: Микробиом, пропускливи черва, ИР, Тат и МАТ , реагират точно там където са проблемите - уши, нос, гърло, зъби или при червата.
Нека докторката ти изпише метформинова форма XR, но и е важно как я започваш, има си схема. Според мен и Стези 50 мг за ЩЖ ги провери, дали са адекватни.
Започвай да ходиш много пеша.
Всичко е в твоите ръце, за съжаление. Всичко останало е необходима, насочваща периферия....
И попълвай ударно дефицитите.

# 353
И XR не понесох, това доведе до още по-голямо изостряне на проблема с червата.
Уши, нос и гърло са ми проблемни от дете, затова питам и за повишаване на имунитета. В момента пак съм с раздразнено гърло и хрема, поредния вирус, който си донесох от лабораторията, въпреки че бях с маска

Стандартното ми хранене е с доста ниски въглехидрати, КЕТО не ми понесе и вечно бях гладна, в момента се старая да се храня и готвя по Зоната, в резултат за 2м мъжът ми е -7кг, а аз съм "отслабнала" в рамките на статистическата грешка между кантара на ЛЛ и ендокринолога

# 354
еми хубаво, тогава оправяй храненето и тръгвай да ходиш пеша, всеки ден. Стопирай хремата, гърлото - както си го правиш, не се оставяй, да се проточва във времето. Когато вдигнеш вит. Д до нормални стт и и го контролираш непрекъснато ще се оправиш. Как е феритина?   А, движението ?

# 355

Девойки, моля за вашия ковентар.
Терапията е Еутирокс 50

# 356
Феритина е 32, желязото 21,2
Последните месеци имам много обилен цикъл, то от там тръгна всичко - бабинга чука на вратата
Ходенето си го практикувам, е днес ще трябва да е гимнастика у дома, защото се лее дъжд.

Galina Georgiev, благодаря за отделеното време !

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 12:27 от скаридка

# 357
Скаридка, при някои хора с Хашимото и/или изтощени надбъбречни кето идва доста тежко, защото от самата болест ензими липсват, има и още куп дефицити.  Опитай с НВВМ хранене + прием на храносмилателни ензими и попълване дефицитите.
Има тема за ниско въглехидратно, високо мазнинно хранене във форума.

# 358
Много ниските въглехидрати, особено пък кето скапват щитовидната. За нея са необходими поне 100-150гр въглехидрати за да работи добре!

delia вдигни си още Д и В12, ниски са.

# 359
Това с изследването на селен направо ме уби.Винаги ми изписват и никой не е искал да ми го изследва.  В последно време доста ми се срина доверието в добавките. Аз колкото повече приемам толкова  по-зле ставам. Не знам дали е от тях със сигурност, но за нито една добавка не мога да кажа категорично, че ми е помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт