Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 165
  • 681
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Какво мислите за закуска с половин кофичка кисело мляко 1 ч и 30 мин сред прием на хормона ? Много ли се нарушава усвояването ?

# 586
Честита Нова година! Да сме здрави, щастливи и балансирани!🥂🎉🎊✨️
Здравейте! Какво мислите за закуска с половин кофичка кисело мляко 1 ч и 30 мин сред прием на хормона ? Много ли се нарушава усвояването ?
Усвояването на хормона не се нарушава, но за мен това не е пълноценна закуска.

# 587
Киселото мляко беше част от закуската

# 588
Таня, виждам в мненията ти, че си бременна и се шашкаш за всякакви неща. С най-добри чувства - недей да си хабиш нервите за дреболии. Пий си хормона, давай му час, час и половина и си яж.

Следи хормоните всеки месец и ако искаш да кърмиш, за нищо на света не спирай рязко хормона след раждане. Хипофункцията може да затрудни лактацията, но ако е добре контролирана, няма да имаш проблеми. Лека бременност, леко раждане и пухкаво бебоче накрая!

П. П. На ветеранките в темата се извинявам, че всеки път повтарям едно и също, като влезе бременна жена, обаче ако имаше на мен кой да ми го каже това навреме, щях да си спестя много тревоги. Чувствам се длъжна да предам нататък Simple Smile

# 589
Хаха, благодаря ! 😁

# 590
Стандартната препоръка е час. Ама щом искате час и половина.
Би трябвало и лекарят да ви е казал това.

# 591
Като цяло знам че е час. Напоследък се зачетох, че млечни трябвало чак след 4 часа…

# 592
Всяко едно прекалено вторачване в нещата и стремеж всичко да е възможно най-правилно е хроничен стрес, не смятам, че той въобще е полезен!
Ок, няма лошо човек да иска да си помогне, да прави правилно нещата...но малко по-леко да се гледа на ситуацията, това все пак ще е цял живот и трябва да стане рутина, която не ни затруднява.

За много години момичета, желая ни много здраве и спокойствие!

# 593
Като цяло знам че е час. Напоследък се зачетох, че млечни трябвало чак след 4 часа…

Според други пък млечни за  щитовидната въобще не трябвало да се приемат.
Въобще препоръки бол и често си противоречат. Главата може да ти пламне от един тон препоръки.Всъщност всеки сам си преценява.
А пък ако пиеш добавки и с тях трябва да се съобразяваш.
Примерно желязото май 6-8 часа след хормона.

За много години на всички и  хубави изследвания да имаме.

# 594
Здравейте, имам Хашимото и хипо, открити преди около 5 години. На първия преглед, ендокриноложката каза, че не е от скоро, но не уточни от кога е.
На 35г. съм, слаба, винаги съм била слаба. Непрекъснато се чувствам изморена и ми се спи.
Ходила съм при 2 ендокринолога, не ни изписват хормон. От месец и нещо имам чувството, че виждам нещо като “гуша”.
Много ми се иска да започна хормон. Мога ли сама да го започна? С каква дозировка?
Виждам и че има различни форми на самия хормон. Коя бихте ми препоръчали?
Това са ми последните изследвания от преди няколко месеца:

# 595
Хайде сериозно. Ние не сме лекари.
Не може на своя глава да си пиеш хормони.
Лекарката да прецени и да ти изпише.
Отиди при друг лекар.
Какво ти изписа при тези стойности?
Само антитела са високи. Затова и не са искали да изпишат.
Странна работа.
Ти сама ли си постави диагнозите.

# 596
Не съм си поставила диагнозите сама - Писала съм, че съм ходила при 2ма различни ендокринолога, в рамките на тези 5 години.
Нищо не са ми изписвали, освен витамин Д, който ми е нисък като цяло.
Казват, че засега съм добре, нямало нужда от хормон, но аз не усещам да ми е добре. Непрекъснато съм уморена и без енергия.

# 597
  • София
Според мен трябва и да се види желязодефицитния панел, а именно желязо, феритин и жск. А може да започнете по свой избор прием на  л-тироксин най-ниска доза 12.5 мкг., което е половин таблетка на 25мкг.

Общо взето повечето от нас сами си определяме дози и вземаме решения за прием на хормон, суплементи и търсим причини извън тези , които  лекарите търсят.

# 598
  • София
Също бих препоръчала първо излседване на железния панел, ако има някаква форма на анемия, това много влияе. Вит. Д не става ясно колко е и каква доза приемаш. Може да е ниска и да не правиш нищо. Наистина, щитовидните не са толкова зле (въпреки че смятам, че една ниска доза е добре, но все пак е добре лекар да изпише) и за това е добре да видите железния панел и вит. Д. АКо оправите дефицитите там, тогава да се мисли и за еутирокс.

# 599
Всъщност съм си пуснала доста обширни изследвания. Имам някои параметри, които да абсолютно на долната граница. Коментарът на ендото беше, че са супер резултатите ми….

Общи условия

Активация на акаунт