Препоръчано и изпробвано от dm ТЕМА 30

• 48 048
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
От оня Декмит с кутията като пералня доволни ли сте?
Купих я, но имам отворен пакет и още не съм стигнала до този. Надявам се да няма разлика в изпирането

# 541
Не е вярно това за прането на 40 градуса. Не са достатъчни. Дезинфектант не бих ползвала, не държа на дезинфекция, а на визуална чистота и мекота.
Със старата пералня перях на 60, всичко беше безупречно чисто. Сегашната ми няма опция да си избирам аз градусите, има една програма на 60, но хем е почти 3 часа, хем дрехите излизат много намачкани, хем дрехи, които са прани многократно със старата и никога не са пускали боя, с тази програма ми боядисаха другото пране. Ще страдам дълго за старата пералня...

Ваня, ето тези са прахчетата.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-izbelvane-na … 066447790368.html

Има разлика в кърпичките. Цветоулавящи ползвам и съм много доволна, но тези за избелване не ми вършат работа.

# 542
Не е вярно това за прането на 40 градуса. Не са достатъчни. Дезинфектант не бих ползвала, не държа на дезинфекция, а на визуална чистота и мекота.
Със старата пералня перях на 60, всичко беше безупречно чисто. Сегашната ми няма опция да си избирам аз градусите, има една програма на 60, но хем е почти 3 часа, хем дрехите излизат много намачкани, хем дрехи, които са прани многократно със старата и никога не са пускали боя, с тази програма ми боядисаха другото пране. Ще страдам дълго за старата пералня...

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-izbelvane-na … 066447790368.html

Има разлика в кърпичките. Цветоулавящи ползвам и съм много доволна, но тези за избелване не ми вършат работа.
Няма ли програма памук и при памук пере на 60 градуда за 2 часа? Моите дрехи ги пера на 60 градуса бърза програма за 1 час и 5 минути включето и центрафугиране.

# 543
Ами аз така си пера дрехите, като излизат и петна. С дете на година и нещо съм и много се цапа, както и мен цапа, на 60 градуса дрехите според мен се спарват, но всеки си преценява. Майка ми също пере на 60 градуса и не ми харесва състоянието на дрехите й, аз нямам дреха на която е оказано да се пере на толкова. Та така, мнения много, всеки си преценява.

# 544
Как дрехите ще се спарват докато се перат? Във водата?...
Ако дрехите не са качествени, и на 40 се скапват. Ако са, на 60 нищо им няма. Якета, спортни, какво ли не съм прала на 60 (без вълна, разбира се). Свивали са ми се от сушилня. А иначе може да пуснат от гореща вода, да. Е, имам някоя и свита, но процентът е много малък.
Цветоулавящите кърпички предпазват - много пъти ги вадя силно оцветени, а дрехите нямат боядисано.
В темата за перилните препарати преди години една дама, която работи в сферата, беше споделила, че тези кърпички помагат и за самото изпиране. Това не мога да знам, но все пак е интересно.

А иначе и аз си страдам по старата пералня - много по-полезни програми имаше от сегашната, която е уж много модерна.

# 545
Ами от пералнята на майка ми излизат като спарени на 60, буквално като залепени за барабана.
Не е до качество, просто на всяка дреха си има етикет на колко да се пере. Както и да е, няма да сме на едно мнение в тази дискусия. Нека всеки си пере на колкото градуси реши и както реши. 😉 Нито аз ще започна да пера на 60, нито вие на 40. 🙂

# 546
Тоест, ако не пера на 60 градуса дрехите не са изпрани. Да, ама не . Японските перални машини перат със студена вода.И без културен шок, моля!При новите препарати за пране ензимите се активират и при 20 градуса. Всеки да пере както му харесва, но да не изтъква, че " под вола има  теле".

# 547
Ще изместя темата от прането към миенето на съдове.
Преди няколко поста питах за едно веро , което по етикет се разрежда.
Та си направих експеримент - присипах верото в бутилка от вода и оставих малко препарат в оригиналната бутилка, долях с вода и очаквано стана дуквално водичка. Но за моя изненада, като сложих на гъбата се пенеше доста( даже бих казала повече от преди) ,измива си добре. Единствено е малко кофти, като е толкова течно изливам повече в мивката отколкото на гъбата , затова мисля да пресипя в бутилка , която прави пяна.
Близките години веро няма да купувам.

# 548
Всякакво веро разреждам. Мие много добре.

# 549
  • пустинята Гоби
Качествените дрехи не търпят високи температури, това е истината. Изкуствените материи, да.

# 550
  • София
Качествените дрехи не търпят високи температури, това е истината. Изкуствените материи, да.
Определено е така, за това винаги спазвам препоръката на етикета. Правила съм си опити да пера на по- висок градус от препоръчания и ако не на първите две,три прането то след някое друго се усеща ,че не е окей тази температура или програма.

# 551
Никога не съм чела етикети. Нямам съсипана дреха. Високите обороти на центрофугата съсипват повече от високата температура.

# 552
Винаги чета етикетите и пера според инструкциите на 30 или 40 гр, нямам съсипани и захабени дрехи.

# 553

Моята нова също много ги мачка, но има опция след пране "пара". Дават я нещо за дезинфекция. Когато я пусна тази опция се оправят дрехите. Не са толкова измачкани.

# 554
Според мен се мачкат от силната центрофуга.
Старата ми перална беше 600 оборота , нямах намачкани дрехи, но сушилната работеше много време, затова взехме нова перална.
На новата най- силните обороти са 1200 на памук 60градуса, на нея пера само чершафи, кърпи, халати.
Другите програми са ми на 30-40 градуса -  800 - 1000 оборота, различни комбинации, зависимост от програмта - за бяло, за черно, спорт , смесени, вълна, ръчно,деликатни....

Общи условия

Активация на акаунт