Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 9 417
  • 204
  •   6
Отговори
# 195
Аз лъчето го правих в Пълмед Пловдив и впредвид,че съм снежно бяла дори пигментация не се получи.Облъчваха ми цяла гърда и туморно ложе 15+5 облъчвания.По този повод 4-5 седмици след последно лъче ме пратиха на Пет скенер. Казаха,че след като не са облъчвали лимфни възли не е проблем да се мине рано скенер.
Доволна съм много от др Габровски и целия екип.

# 196
Както казва Кайра, някой лечебни заведения проследяват само със скенер с контраст. Имам приятелка от Плевен, която вече 3 години е на такова проследяване. Всъщност най-важното е да не се изтърве нещо. В нашия град наскоро почина уважавана лекарка, за която знаех, че е минала успешно лечение на рак на гърдата. Бяха ми я дали за пример дори и изведнъж видях съобщение за нейната кончина в местните сайтове. Причината, за мен се оказа потресаваща: метастази, там където не били следили - в мозъка. Питам не й ли е правен ПЕТ. Отговорът е, че на ПЕТ, за да се види се ползва друго вещество. Ужасена съм!

# 197
Да,за съжаление...главата всички я неглижират.Нужен е ЯМР с контраст.До тук ,не съм прочела някой да е бил насочен,с цел профилактика ..
Иначе,онколога твърди,че на 5 скенер и главата се вижда...вариантите са два-или е некомпетентен,или откровено лъже...
Относно мастектомия та,експандерите и ЛТ.
Реконструкцията се извършва около 6 м след терапията,при дъщеря ми проблем не е имало.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 08:22 от неда2

# 198
На мен ми дадоха един път ПЕТ СТ в Св.Иван Рилски. Това беше . От момента , в който се преместих в Сити, само скенер на черен или бял дроб. Нищо друго не дават. И аз много се притеснявам за главата. Дори си мислех да планувам ЯМР на глава следващите месеци, защото никой не я гледа.

# 199
На мен ми е назначен ямр на глава в понеделник, за всеки случай, понеже съм трети стадий. Имам пет скенер и резултата е чист. Но именно поради причината, че Пет скен не хваща мозъка ми назначиха ямр. И да ви кажа честно съм много притеснена. Нямам симптоми, но въпреки това ме е страх. Имам позната, която в продължение на три години пет скенер излиза чист (след проведено лечение) и разбира се, тя си мисли че всичко е ок, до момента в който не получава силни главоболия, и тогава назначават ямр и се установява че има множество метастази в мозъка... Направо шок и ужас! И както се бях зарадвала в началото че всичко е чисто освен лимфни възли, сега и главата я мисля...
Иначе добре върви възстановяването след операцията. Болките намаляха... Свиквам със стягашия сутиен... И така... Бъдете здрави момичета ❤️

# 200
Няма проблем да се прави обикновен скенер с контраст - КТ след лъчетерапия. Не трябва да се изчаква. Чакането три месеца след лъчетерапия е за ПЕТ скенер.
Аз регулярно си правя ЯМР с контраст на главата. Прави се през 6 месеца. На ПЕТ се виждат много големи метастази в мозъка, по малките не ги хващат тоя скенер, защото мозъкът свети заради самата си физиология и лезиите не се виждат достатъчно добре, ако са по малки..
За мозъка най добрия инструмент е ЯМР с контраст. Аз имам ужасяващо,смазващо главоболие и това ме кара да ходя на ЯМР на главен мозък.

# 201
Предстои ми лъчетерапия. Мисля да запиша час за проф. Михайлова в Онкологията в Дървеница и при Д-р Недев в Сити клиник. Имате ли мнения за някои от тях и /или въобще за лъчетерапията в тези две болници. Предвид, че съм с имплант... Много се колебая... Ще съм много благодарна за всякакви насоки и споделен опит

# 202
Предстои ми лъчетерапия. Мисля да запиша час за проф. Михайлова в Онкологията в Дървеница и при Д-р Недев в Сити клиник. Имате ли мнения за някои от тях и /или въобще за лъчетерапията в тези две болници. Предвид, че съм с имплант... Много се колебая... Ще съм много благодарна за всякакви насоки и споделен опит
За лекарката в Онкологията нямам мнение, но знам, че там често се разваля апаратът. В Сити клиник е доста по-добте чисто като обстановка, но пак си чакаш по около час, докато ти дойде редът. За Николай Недев се плаща за консултация в началото, която беше малко под 300 лв, след това самото лечвние е по каса. Ако имаш въпроси или някакви притеснения, се обръщаш към някой от по-младите лекари, като те са там докъм 14 ч може би. Всеки ден си в различен час и не можеш много да планираш деня си заради това. Един ден може да си в 8.30, на другия в 15 ч. И ти издават болничния чак след като приключи цялото лъчение, което за мен беше доста неприятно. Иначе персоналът е любезен
П.с. за лява гърда се препоръчва в Сити или София мед заради апаратите, при които можеш да задържиш дъха си по време на облъпването и белият дроб изтласква сърцето, съответно е по-щадящо за сърцето

# 203

Аз бях в Дървеница при Михайлова - доволна съм, нямах никакви проблеми с импланта. Тя ми обясни в началото, че е възможно да се появи проблем, но те имат опит и като цяло нямат проблеми с имплантите. Облъчвани са ми три зони, изгаряне не съм имала. Облъчването е на томограф, а не на линеен ускорител и не се е развалил нито веднъж - аз бях януари/февруари тази година. Само първия ден ме забавиха докъм 13-14 часа и след това се спазваха часовете - да съм чакала не повече от 10-15 мин понякога. Може да се разберете с тях за час, ако имате ангажименти или ходите на работа през деня.

# 204
За проф.Михайлова нищо не мога да кажа. Правих моята в Сити-младост. Бях се насочила към Недев, но ми препоръчаха един млад лекар, д-р Цветомир Ангелов се казва. Бих го препоръчала и аз. Много съм доволна от него - професионализъм,  отношение, внимание. Първичният преглед мисля струваше 145 лв. при него. Спрямо моето състояние той ми препоръча само 5 процедури, 26 грей, по някакъв нов протокол (може и да не е много нов). Всъщност аз ходих само 5 пъти, което беше страхотно, като терапията е равнозначна с тази от дългия протокол, който там е 20 процедури. Нямах никакви странични ефекти от лечението при тях .

Общи условия

Активация на акаунт