Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 12 571
  • 244
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, всички!
Минах първия си пет скенер и вече имам резултат. Като цяло май е ок. Но моля за хееелп... трябва ли много да "се вълнувам" от тоя белодробен нодул дето е писан. То няма пълно щастие, баси.Говорих с лекарката, каза, че SUV на него е 0.2. (не е записано обаче). Прикачвам разчета.

Прегръдки на всички!

# 241
  • Варна
Лейди Милион, а говори ли с онколог. Пише да се направи скенер в кратки срокове. Бял дроб се вижда най добре на обикновен скенер. Много е вероятно и да е старо възпаление. За твое спокойствие по добре го направи.Сега пак го четох. До колкото виждам, рака е в дясна гърда и нодула е в дясно. Най вероятно е от лъчето.Почти винаги има постлъчеви промени,но се консултирай с онколог и направи КТ.

# 242
Здравейте, всички!
Минах първия си пет скенер и вече имам резултат. Като цяло май е ок. Но моля за хееелп... трябва ли много да "се вълнувам" от тоя белодробен нодул дето е писан. То няма пълно щастие, баси.Говорих с лекарката, каза, че SUV на него е 0.2. (не е записано обаче). Прикачвам разчета.

Прегръдки на всички!

Честито,за добрия резултат!
За нодула,въобще не се вълнувай.Всеки втори,има..но не подозира.
Съветват да се проследява.
Дъщеря ми има,след изкаран вирус се позотивира.Втора година,няма развитие.

# 243
LadyMillion, и аз като Неда и Alatea мисля - или ще е старо възпаление, или постлъчетерапевтично. Онколог и КТ непременно, естествено, и то скоро за собствено спокойствие. Щом не са сигурни какво е, мисля, че не би следвало да е лошо. Иначе щяха да го опишат категорично.

# 244
LadyMillion, аз съм с рак на гърдата, който прекарах 15 години преди, но ми бяха назначили петскенер на всеки случай. Откриха там белодробен нодул 28 мм, а не е малък като твоя. От опита реших повече петскенер да не правя, защото възпаления лимфен възел петскенерът ми показа като повишен метаболен процес, пипнах здрав възел да оперирам. Оказа се, че нищо няма. А надфоновата метаболна активност на нодула може да показва леко възпаление и прочее. Наблюдавай нодула със скенер дали расте. Моят е израснал до 28 мм. Всяка година нараства с по 2 мм. Професор Кирова отбелязва в резултата бавен растеж сравнително с рака....и нищо тревожно. Слага и контраст. А при професор Гарчева ходих за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт