Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 513
  • 449
  •   6
Отговори
# 330
  • Варна
Малинче, сестра ми пие антипресанти от преди диагнозата. Честно да ти кажа с майка повече ни е страх пак да не я хванат кризите, отколкото от рака. От 5,6г е добре. Отначало докато разберат лекарите, че има депресия и паник атаки, бяхме с мъжа й като линейки. Премина през много отделения в болница. За лекар, мога да препоръчам за Варна. Първо беше при Попов, сега е при друга лекарка.  Име не знам, но ако някой има нужда ще питам. Даже благодарение на лекарствата прие много добре диагнозата. Аз бях много зле, почнах да се задушавам, най вероятно паник атаки, но ги преодолях без лекарства. Ако искаш пробвай с хемеопатични от рода на Седатив.

# 331
Малинче, за кой град ? Аз лично не пия, но имам  проблеми с детето ми. Обиколили сме доста и в Пловдив и в София.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 22:55 от Incantrix

# 332
Публикувам в темата, защото на някой може да потрябва. Д-Р ВЛАДИМИР ВЪЗГЕЧЕВ – СПЕЦИАЛИСТ ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА Кърджали 036168270
Предполагам няма значение на кой орган е ЯМР? Имам нужда от второ мнение за млечни жлези. Бях се насочила към Спирдонов.

# 333
За района на София иде реч.
Ще пробвам с хомеопатия. Аз вземам понякога, но никога консистентно - примерно месец да спазвам дозата и да видя как ще се повлияя. Само симптоматично - седатиф, рескю капки, някое валидолче....
Благодаря!

# 334
Да,опитай да вземаш нещо,поне за месец .
Аз бих ти препоръчала ,дианксит.Не води до привикване,липсва сънливост,като страничен ефект.По принцип го водят ,по лекарско предписание,но аптеките го дават и без рецепта По мое мнение,с добър ефект е.

# 335
@malin4e Мисля че напред в темите съм споменавал (може и да се лъжа). Преди да преминете към тежката артилерия, като под нея имам в предвид психиатър и антидепресанти , защото един психиатър това ще ви предпише и най-вероятно те ще ви помогнат, но после спирането им е тегаво а и най-често от тях се напълнява (объркват въглехидратната обмяна) пробвайте Триптозин. Хранителна добавка е съдържаща изходните съставки за синтеза на серотонин. Няма как да навреди дори и да не помогне. Пийте я 2 седмици поне преди да се опитате да оцените ефекта.
Иначе през годините веднъж ми се наложи да отида на психиатър защото се усетих че не съм на себе си - баща ми се разболя тежко, залежа се и се наложи аз да се грижа за него, да го обслужвам и честно казано загубих почва под краката си. Бях на 38 с малки деца и имах чуство че целия ми живот се прецаква. Не ядях, почти не спях и всякакви тъмни мисли....Психиатър ми изписа антидепресант (пароксетин). Той ми подейства стъпих на краката си но емоциите стават някак си равни - хем не се разстройвах а приемах нещата като част от живота си, хем не можех и да се зарадвам на нищо, дори и на децата си. За 3 месеца понапълнях и либидото ми си замина. Бях предупреден за тези ефекти и го спрях. Тъй като баща ми почина майка ми започна да го пие. Тя го пи по-дълго и го спря много трудно, след няколко опита. По напред във времето в други случаи а и при диагнозата на жена ми съм прибягвал до Триптозин за който разбрах след като вече бях пил антидепресанта. Да ефекта не е толкова мощен но няма страничните ефекти.
Така че моя съвет е да опитате - след 2-3 седмици редовна употреба ще стане ясно помага ли ви или ви трябва нещо "по-тежко"
Единствено Триптозин не се приема ако вече пиете антидепресант
За това говоря
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010016740

# 336
Малинче, Деанксит пия аз при нужда.
Но от няколко месеца не се налага да го пия.
Една приятелка си гука по цял ден с мен на Месинджър.  Подтикна ме да направя Ютуб канал и сега това ме вълнува🤣
Какво ще снимам, колко го гледат, колко нови абоната имам. 😁 Абе заета съм и нямам време да мисля за друго😜
А и дипломната си работа писах. Чака ме книга за редакция.
Т.е. намери нещо за което да мислиш! Децата са достатъчно големи, за да ти помагат! Строяваш ги и да не те притесняват поне с пубертетските си изпълнения.
Та това е моята "рецепта" на този етап🤗

НоваКотка, всичко минава и заминава.
Даже и се забравя♡ Аз бях забравила огромна част от симптоми и странични действия. 
Косата, веждите и миглите започват да растат месец след последната ХТ. Стават по-силни и по-здрави. Мойте вежди си останаха рехави🫣
Ама те и преди това си бяха такива. Ама тайничко си се надявах, да ме изненадат🤣
Изтръпването отминава♡

# 337
  • Sofia
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата, но моля за вашата помощ. Ще пътуваме за няколко дни в Италия.
Аз съм с ТЕЛК, наистина ли мога да посещавам безплатно музеи и други забележителности? Има ли нужда от превод на телковото решение? Ако е така, а за другия човек сме купили билети напр. skip the line, ще можем ли да влизаме заедно?
Предварително благодаря!
   Здравей, аз ползвам навсякъде в Европа, където може. На повечето пише в сайта, а където не пише - питам. На някои места е напълно безплатно за мен и един придружител, на други само за мен изцяло или процент. Но навсякъде си питай, спестяват се доста пари. А и в Колизеума и на други места използвам асансьор ( за инвалиди и майки с колички), за да си спестя тълпите и стълбите. Аз съм се регистрирала в клуб на инвалида в моя град и от там са ми дали едно малко синьо паспорт че, със снимка, всяка година си плащам членски внос( малко е) и нея я нося при пътуване, макар, че на повечето места дори не я искат. Ако имаш син талон за паркиране, също важи в Европа, но в Италия внимавай, че повечето инвалидни места са поименни и глобите са големи.  Приятно пътуване!

Здравей Fyrchоlet,

Много благодаря за отговора, сега се прибрахме и сега го виджам. Аз успях ден преди пътуването да си извадя инвалидна книжка и навсякъде (във Флоренция и в Рим, влизахме безплатно (аз и майка ми), без да чакаме.

# 338
  • Over the hills and far away
Здравейте дами Flowers Four Leaf Clover
Последна седмица лъчетерапия 😀
Започнах с антихормоналната и имам неприятни горещи вълни през нощта, ставам по 2- 3 пъти да се преобличам. Надявам се тялото ми да привикне и да преминат скоро.
Как ви проследяват? Аз имам ЯМР на 6 месеца и между тях Ултразвук, отново на 6 месеца. Струва ми се малко нагъсто, уж премахнаха всичко зло-...
DZ, на каква тема е каналът, може и тук да намериш последователи? Сподели ако искаш Hug

# 339
То май следенето при всеки го изготвят индивидуално. На първа страница имаше примерна таблица.

# 340
DZ, на каква тема е каналът, може и тук да намериш последователи? Сподели ако искаш Hug
Започнах с идеята, да показвам градината и нейната поддръжка. Включих рецепти за зимнина. После и готварски рецепти😁🫣
Смених няколко пъти концепцията на канала. Даже смених и името на канала, докато е време🤣
Та концепцията в момента:
Съботно-неделни селяни + селски рецепти.
Седмични граждани с градски рецепти. Зимнина.
И основното е обработка на зеленчуковата градина🤗
Може ли да се поддържа градина с няколко часа на седмицата.
Та ако на някой му е интересно, заповядайте🤗- https://youtube.com/@snselyani?si=hGU3KTSzUeSCR7Fg

Мен ме хвана вирусче от синковеца.  Тази седмица трябваше да ми е активната, но пак съм на легло и духам нос🫣 Пия хапчета и се надявам до 29-ти да съм пушка за следващата химия.
Днес ще правя царска туршия и сладко от зелени домати. Дано имам сили😁

# 341
@DZ от сега ти казвам - няма да стана абонат на канала. Не не не....абсурд.....разгледах няколко клипа. Ами то текнаха ми лигите а уж мъча диета и фитнес (дърпат ме мамо - влачат ме). Със смесена хиперлипедимия, инсулинова резистентност, вече една малка плака в сърцето....и много слаб ангел....не е за мене. Веднага си помислих - от кога не сме яли пържени филии. Готов съм да прегреша. Та затова по-добре да стоя далеч от изкушения - като се знам колко ни е волята, само да спомена "пържени филии" и те освен че ще се окажат пред мен ами и няма да изям 1-2, по-скоро 7-8. Така че единствено мога да пожелая успех и много абонати....
Надявам се да те усмихнах...накара един мъж да му текнат лигите.....

# 342
Marsian, благодаря ти🤗🥰
Разсмя ме🤣 Тези филиики съм ги обещала на мъжа ми от 1 година🤣

За ИР е подходящ режим "Зоната". Има много хора, които го спазват. Лесно се смята, но трябва да се тегли всеки продукт. Миналата година и мъжа ми мина покрай мен на режима (къде ще ходи🤣), стигаха му порциите и му харесваше. То реално си готвиш всичко с малка промяна.

# 343
DZ, ще те "следя" с най-голямо удоволствие! Толкова е хубаво,че си намерила нещото, което да те прави щастлива и държи в страна тревогите.

Момичета, както обещах преди време да ви информирам с моята сага около напускането ми от работа.
Бях писала,че имам казус, имам желание да напусна работа и да отида на борсата, да си потърся друга, съвсем различна работа след почти 19 г в една сфера. Питах ви тогава по кой член е най-добре да ме освободят и т.н.
Та, напуснах. Бяхме се  разбрали с работодателя ми да ме освободи и нямах проблеми с него. Освободи ме по чл. 327, ал. 1, т. 1 от КТ с изплащане на една заплата обещетение от негова страна. Записах се в бюрото по труда, а сега е излезнало и разпореждането от НОИ - срок на платената борса - 1 година, дневно парично обезщетение за безработица 60% от осигурителния доход за 2 годишен период назад.
Ако на някого му предстои това нещо, дано съм полезна.

Прегръдки Flowers Four Leaf Clover

# 344
LadyMillion, благодаря 🤗

Пожелавам ти, да намериш мечтаната работа🥰🤗

Общи условия

Активация на акаунт