Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 14 924
  • 298
  •   2
Отговори
# 285
Момичета, моля за мнение за едно притеснение на приятелка, цитирам точно:Здравейте, с РМЖ съм. На трета вливка на ХТ.( Бяла) Карам ги изключително тежко. Има ли някой, който също като мен не ги понася добре. Имам стомашни болки, гадене, киселини, безсъние, потене. Имам усещане за парене в устата. Повечето казват, че това на третата седмица отшумява, но аз между вливките всеки ден съм с неразположения. Минах гастроентеролог...пия различни медикаменти, но не виждам облекчение. Опасно ли е за живота?
Благодаря предварително!

# 286
  • Over the hills and far away
Ша Ни, на мен ми дадоха крем с Пантенол от клиниката, а междувременно мажа с гел от алое. Сърбеж имах за кратко, около 3-4 дни, миналата седмица, а сега започва леко да боли, като от изгаряне...

# 287
Dalinda82, имам същите симптоми + липса на сили. От киселините и  потенето не мога да спя вечерта, и деня минава в 5-10 мин дремки.
Освен стандартните симптоми- окото ми се поду и хемороидите цъфнаха🫣
Квазимодо без сили съм🤣
Четвъртата химия я изкарах много леко и сега петата ме гази и за двете. Още по време на химията ми се гадеше този път.

# 288
Dalinda82, имам същите симптоми + липса на сили. От киселините и  потенето не мога да спя вечерта, и деня минава в 5-10 мин дремки.
Освен стандартните симптоми- окото ми се поду и хемороидите цъфнаха🫣
Квазимодо без сили съм🤣
Четвъртата химия я изкарах много леко и сега петата ме гази и за двете. Още по време на химията ми се гадеше този път.
Съжалявам, за това през което минаваш. Предавам и думите ти, защото и психически е доста оклюмала.

# 289
Прегръдки и сили,на всички ,които страдат.Сетих се,че от дъщеря ми остана ..подарявам,ако някой има нужда..

# 290
  • Северозапада
Добро утро!
В събота направих малко екранни снимки по повод добавките и храненето. Не се сетих от първите слайдове, но като задължително казаха, че трябва да се следят нивата на вит. Д и да се взема при необходимост.
Скрит текст:

[img]//cdn.bg-mamma.com/ej0l/xYv7A.jpg[/img

# 291
Dalinda, според мен, изобщо не е необичайно. Питай я дали е имала стомашно-чревни проблеми от преди рака. Гастрит, колит, рефлукс и т.н. се обостриха при мен по време на химията. Да не пие нищо без онколога!

# 292
Dalinda, според мен, изобщо не е необичайно. Питай я дали е имала стомашно-чревни проблеми от преди рака. Гастрит, колит, рефлукс и т.н. се обостриха при мен по време на химията. Да не пие нищо без онколога!
Предавам, благодаря! Не може да публикува в темата, а преди пишеше. Нещо е станало.
Ако трябва да избера лъче в Дървеница, добър избор ли е или? Спазват ли се часовете и всеки ден ли са различните или ходиш по едно и също време?

# 293
Здравейте, прекрасни момичета ❤️
Не пиша, защото нямах какво да кажа. Тази моя терапия се оказа брутална. Първите две вливки, в рамките на два месеца, само лежах и спях. Ужасни странични ефекти. Мислих си, че съм лигла. Защото имаше жени на вливките, които си ходеха на работа, а аз не знаех къде се намирам, цели два месеца бях в безтегловност. Преди трета вливка, показателите ми се срина ха. Токсичен шок. Отложиха ме със седмица и ми махнаха един от препаратите. Оказа се, че тази химия е една от най-тежките и ти я наливат, докато ти издържи организма. Когато стигнеш дъното, като мен и организмът откаже, правят поносими нещата. Минах трета и четвърта и не че съм цъфнала и вързала, но се чувствам доста по-добре в сравнение с първите две.
Остават още две и ги приключвам. Броя дните.
Прегръдки на всички ви в тази тежка борба ❤️❤️❤️

# 294
Ирен, тъкмо тези дни мислех за теб🤗

# 295
  • София
Ох, Ирен, прегръщам те! Само още две! Стискай!
П.П. Какво ти вливат всъщност?

# 296
ДЗ ❤️ Ще я избутаме! Четох те по-назад... и при мен беше ад - двуседмична тежка диария след всяка вливка, хемороиди възпаление (имах вътрешни от ражданията, но никога не са се появявали досега), гадене, промяна на вкуса за по две седмици, венците ми се възпалиха и подуха, обринах се с гнойни пъпки по ключица, шия, деколте, нос. Нямаше ден и нощ, заспивах от нищото, без значение коя част от денонощието е, усилие беше да стана от леглото, мозъкът ми не работеше, пълна мъгла. Няма момент устата, носът и очите ми да не ме болят и да са били добре - или са зле, или са много зле. По седмица температура, след всяка вливка, ужасни болки в таза, бедрата, ръцете. И умора. И сега я имам, но е поносима. Онази е смазваща. Абе.... не пожелавам на никой, никой това нещо 😰

Мама Мони ❤️, първите две вливки бях на Доцетаксел + Карбоплатина. Допълнително Таргетна терапия - Херцептин и Перджета. Плюс Растежен фактор след всяка вливка.
Всъщност Карбоплатината ме е съсипвала. Показателите ми бяха много зле. Хемоглобинът на трета седмица, 21 ден - около 80, чернодробните - три пъти увеличени. Отложиха вливка. Отивам на 28 ден, четвърта седмица - чернодробните почти 5 пъти над нормата. Вместо да падат, ставаха по-зле. След нея, още месец ми трябваше, за да стабилизира що-годе положението и сега чак хемоглобинът ми е около 100, чернодробните вече леко над норма, но пия и нон - стоп Трансметил за него.
Още малко остава, да.

Прегръдки на всички в борбата ❤️

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 13:05 от i.r.e.n.

# 297
Прегръдки,топли,за Ирен,DZ   и всички момичета ,които в момента горят в този огън..
Силни сте,може те!Сигурна съм,че имате близки,които ви обичат и са много горди с вас..Мъничко остана, вярвайте,предстоят ви прекрасни моменти,и удовлетвореност ,че всяка трудност,ви е направила по-силни и благодарни!

# 298
Здравейте, за сърбежа по време на лъчетерапията на мен ми препоръчаха и действаше добре сода за хляб...в банята при всеки душ влизах с купичка разтворена 1 чаена лъж. Сода. След душа и измиването(аз ползвах бебешка козметика на бочко) Поливах с ръка цялата операция ( аз съм с мастектомия ) до под мишницата...и никакви кремове не ползвах докато не приключих 25 терапии.

Общи условия

Активация на акаунт