Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 448
  • 449
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте, може ли някой да сподели мнение за проф. Гаврилов от Онкологията в Дървеница. Мога ли да се доверя на него за операция?

# 361
Здравейте, може ли някой да сподели мнение за проф. Гаврилов от Онкологията в Дървеница. Мога ли да се доверя на него за операция?
Проф. Гаврилов мисля, че е добър хирург, но е от старото поколение и от тези, които много се карат на пациентите си. Също така неговите пациентки стоят със супер стегнатите превръзки на гръдния кош доста по-дълго от другите и до лятото не слагаше радони (бутилки, в които се отича лимфния дренаж), което значи, че 10-на дена можете да ставате от болничното легло за 15 минутна разходка и после пак се връщате да се закачите към системата на леглото за дренаж и така на всеки час.

# 362
  • Варна
Bount1, a имаш ли биопсия. Ако нямаш не давай да те оперират.Момичетата от София ще препоръчат хирурзи.

# 363
Не бих се оперирала при проф. Гаврилов. Аз се следях при него много дълги години на 6 м в частния му кабинет. Понеже имах оперирани стари фиброаденоми реших да си направя ЯМР. Когато го видя, каза, че ще ме изгони от кабинета си, ако не съм толкова стара пациентка. Имах Birads4a на едната гърда. За съжаление точно след година при преглед на ехограф ( не беше съпругата му, а лекар- мъж) се установи туморна формация. Аз затова и отидох в чужбина. Там казаха, че за първи път виждат с какъв темп се развива her+++ , за една година. От една страна , заради неговата некомпетентност имах една година спокоен живот, от друга заради това загубих гърдата си. Ходете при млади лекари, които мислят и не лежат само върху опита и егото си.

# 364
Бирадс 4 е сериозно съмнение за злокачествен процес....как Гаврилов си е позволил такова нехайство и некомпетентност, е смайващо. Gulubina,би ли споделила за година колко е пораснала бучката и хера ти с хормони ли е?
Bount1 първо се прави биопсия, ако нямаш такава, е силно непрепоръчително да се прави операция на сляпо. Сподели какъв ти е случая. Ще те насочим.
Момичета, аз вчера бях на скенер. Треса се цялата от ужас, докато излязат резултатите, ще се побъркам. Подкашлям и съм в ужас Sad Нали знаете, всяка болежка е съмнителна при нас. Туморният ми маркер беше 13,4 август,сега е 14,1. Доктора каза,че било физиологично колебание. Ама аз се шашнах.

# 365
Стискам палци всичко да е наред! Туморният маркер не е константа - няма как да е постоянно число. Важно е да е в референтни стойности.

# 366
  • Варна
Haidi стискам палци. ТМ щом е в норма е супер. И при сестра ми има колебания с единица, две, но никой не обръща внимание. При метастази се вдига страшно много с десетици,при тези които е показателен. При някои,винаги е в норма

# 367
  • Sofia
Момичета, много благодаря за пожеланията!
Нека и при вас всичко е спокойно и да се радвате на пълно излекуване!

Хайди, пожелавам чист скенер! В момента има вируси. Около мен има болни хрема, кашлица - нормалните неща за сезона.

Bount. За хирург. Не мога да кажа лични впечатления от Гаврилов, но съм попадала на мнения, че освен грубото отношение има и пропуски и неглижиране. Иначе, тук в темата момичетата споделят няколко имена за препоръка за София. Единият е д-р Мариела Василева от Щерев. Аз съм при д-р Сечанова от Софиямед. Виждала съм и отлични мнения за д-р Ушева от ИСУЛ. И трите са млади лекари.

# 368
Хайди, пожелавам  чист скенер🤗

# 369
Здравейте, останаха ми 7 опаковки Nolvadex-D 20mg, закупувани от Гърция. Ако някой има нужда от тях, нека да ми пише. Ще се радвам, ако мога да помогна на някой!
П.С. Подарявам ги Simple Smile

# 370
Моя her+++ не е хормонозависим. За една година не беше нараснал двойно, което учуди лекарите, понеже след тройно негативния е следващият по агресивност.
Желая на Bount да попадне на точния хирург и всичко да минава леко!

# 371
Здравейте, момичета, благодаря Ви за споделените впечатления и мнения. Имам биопсия, с резултат карцином на гърдата. Бих искала да чуя и друго мнение, преди да взема окончателното решение. Проф. Гаврилов директно каза, че съм за операция. Насочиха ме и към проф. Александрова, ще съм благодарна, ако някой е бил при нея, да сподели впечатления.

# 372
  • Северозапада
Bount1, трябва първо да потърсиш лекар  със специалност медицинска онкология. Трябва да ти се назначи първо терапия - химио, лъче, таргетна, каквото има нужда според видя на карцинома. Едва след това идва времето за операция - мастектомия или оргоносъхраняваща. https://www.sbaloncology.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA … B3%D0%B8%D1%8F/d6

# 373
Здравейте, момичета, благодаря Ви за споделените впечатления и мнения. Имам биопсия, с резултат карцином на гърдата. Бих искала да чуя и друго мнение, преди да взема окончателното решение. Проф. Гаврилов директно каза, че съм за операция. Насочиха ме и към проф. Александрова, ще съм благодарна, ако някой е бил при нея, да сподели впечатления.
Първо отиваш на онколог, той ти разглежда документите и според случая решава, дали си за операция или химиотерапия първо. Онколога е с водещото мнение за лечението, не хирурга.  Александрова е хирург. Щерев от Надежда е добър и човечен онколог, Мила Петрова също. Съветвам те, ако онколозите ти препоръчват първо операция, да се консултираш и с млад хирург,не да ходиш при светила. По горе ти дадоха имена на млади хирурзи. Не им робувай на тия светила, повярвай ми, има много  човечни, способни и кадърни млади лекари.
За една година Хер без хормони да не се удвои, е изумително. Колко беше бучката на първото образно?

# 374
И друг  път съм го споделяла,че статистиката и анализите са едно,реалността,различна ,понякога.Има и изключения.На моята дъщеря,хормонозависим,нарастна от 2см на 10см,за 2месеца...
Но по-важното е в случая,да  
се вземе предвид вашия съвет,и да се потърси онколог за да изготви терапевтичен план..
Д-р Гаврилов се е. компрометирал,още с обявяването на операцията,като единствен и спешен изход...Явно упреците към него,от пациенти,не са безпочвени.

Общи условия

Активация на акаунт