Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 413
  • 449
  •   2
Отговори
# 375
Неда, образните невинаги са точни, има вариабилност. Например ЯМР има склонност да увеличава образа, защото оцветява и едема-оттока около тумора. При мен например, ЯМР каза 3,2 -2,2 см, ПЕТ скана 1,4-1,8 см, Ехографа 2,2-24. После питах ИИ и той ми отговори, че ЯМР светва и по оттоците около тумора, докато ПЕТ маркира само активната туморна зона. Затова често образните дават отклонения. И някой пациенти си мислят,че рака им нарастнал, а то е разминаване в образите. Инак за другото си права, на какво ли не се начетох, др Инков разказваше за пациентка, при която Хер без хормони за 6 месеца нарастнала от 2 см до 10 см, защото тя решила с билки да се лекува и ходела периодично да се следи имат ли ефект..... Има и хер и тройнонегативен,които растат по бавно...не знам от какво зависи. Медицината не е точна наука, винаги има изключения.
Bount, в тоя ред на мисли имаш ли ПЕТ скенер или скенер на гръден кош и абдомен поне? Трябва да имаш образно на цялото тяло, за да се изключат далечни метастази.

# 376
  • София
Здравейте, останаха ми 7 опаковки Nolvadex-D 20mg, закупувани от Гърция. Ако някой има нужда от тях, нека да ми пише. Ще се радвам, ако мога да помогна на някой!
П.С. Подарявам ги Simple Smile

Ако все още са налични бих се възползвала.

# 377
Верзенио 150 мг,ако някой  има нужда ,може и на лични.

# 378
За пореден път....
Онколог с 28 години опит: ТРИ типа хора, които почти никога не се разболяват от рак или го преборват:
1. „Най-трудните пациенти са тези, които са живели чужд живот десетилетия наред“, казва онкологът, ръководител на отделение в Московския научноизследователски онкологичен институт „Херцен“.
Първата категория, която почти никога не е засегната от болестта, са тези, които имат мисия.
Не хоби, не някаква „работа“, а причина да се събуждаш в 5 сутринта без будилник. Жена, която спасява животни от 15 години, остава активна без химиотерапия дори след диагнозата си. Мъж, който строи училище в дивата природа, е без рецидив след две години ремисия.
Умът, фокусиран върху задачата, предотвратява дегенерацията на тялото в състояние на жертва.
2. Втората категория са тези, които открито изразяват гняв и отвращение. „Семейно ориентираните, търпеливите и комфортно настроените умират първи“ – сурово, но вярно.
Една 44-годишна пациентка, чийто стомах е изгорял в рамките на една година, е била омъжена за съпруг насилник в продължение на 18 години, „заради децата“.
Нито един спор. Нито една граница! А вътре има възпаление. Хронично. Заглушено. Гневът не изчезва. Просто се пренасочва навътре. И тялото започва да се самоатакува.
3. Третата група са хора, които имат истински, осезаеми взаимоотношения. Не просто „някой“, а дълбока емоционална връзка.
Онколозите в Израел сравняват това с „имунната система на душата“, когато има един човек, с когото можеш да бъдеш себе си без страх.
Пациентите, които имат такъв контакт, се възстановяват от два до четири пъти по-бързо. А тези, които „не искат да притесняват никого“, остават мълчаливи, срамежливи и умират учтиво.
4. Ключовият цитат на лекаря: „90% от рака не започва в тялото. Той започва, когато човек престане да бъде себе си.“
Това не е метафора. Това е биология. Когато не казваш това, което мислиш. Не правиш това, което искаш. Не живееш така, както вярваш. И тялото, уморено от тази лъжа, прави единственото нещо, което може – изключва се.
Превод: Полина Василева

# 379
Привет, миличка. Съжалявам, че си чула тази диагноза. Не си сама. Онзи ден направих видео със стъпките от тук нататък. Изгледай го.
До другите момичета: моля да ме поправяте/допълвате, ако има нужда. Надявам се да съм/сме от полза!

https://vm.tiktok.com/ZNdcd3sN1/

Здравейте, момичета, благодаря Ви за споделените впечатления и мнения. Имам биопсия, с резултат карцином на гърдата. Бих искала да чуя и друго мнение, преди да взема окончателното решение. Проф. Гаврилов директно каза, че съм за операция. Насочиха ме и към проф. Александрова, ще съм благодарна, ако някой е бил при нея, да сподели впечатления.

# 380
Здравейте, останаха ми 7 опаковки Nolvadex-D 20mg, закупувани от Гърция. Ако някой има нужда от тях, нека да ми пише. Ще се радвам, ако мога да помогна на някой!
П.С. Подарявам ги Simple Smile

Ако все още са налични бих се възползвала.

Обещах ги вече, съжалявам.

# 381
Здравейте мили момичета. Имам въпрос. Колко време след операцията пазите ръката откъм оперираната гърда от натоварване, даване за вземане на кръв, поставяне на абокат, носене на дамска чанта дори.
Колко време е нормално пазенето по отношение за вземането на кръв и други подобни манипулации.
За натоварването, аз си я товаря нормално, остана ми само един навик, за носене на чантата от другата страна. Движа ръката като другата, макар че усещам малка разлика.
Лек ден на всички.

# 382
Ръката от оперираната страна не я давам нито за вземане на кръв, нито при вливките, които правих. Така ми бяха казали след операцията . Иначе в стандартни домакински неща+спорт, всъщност товаря си я, не я пазя много,много, нямам проблеми с нея до момента. С лимфна дисекция съм.

# 383
  • Северозапада
На мен сестрите в Надежда ми казаха около година да не вземат кръв и да не се правят вливания на тази ръка. Иначе чантата ми е удобно да е на това рамо, пазарски торби си нося от около 6 месеца след операцията. Преди година и 3-4 месеца съм оперирана.

# 384
  • Sofia
При мен са и двете ръце, така че нямам как да ги опазя. Защото съм десняк, давам лявата за кръв и абокат. За товарене, също използвам повече лявата. Като, започнах да я товаря постепенно. Операцията ми беше в началото на ноември. След три месеца, започнах да извеждам кучето ( защото много дърпа и не беше ок да е по- рано) и тогава започнах лека- полека да вдигам по- тежко. Пазарски торби само на рамо.

# 385
Аз съм с двойна мастектомия, и лимфна дисекция от лявата страна.
Дясната ръка я товаря нормално, понякога доста... Но няма как.
Лявата не я товаря, не вдигам нищо с нея. Ходя на физиотерапия. Превантивно. Говорих с докторката и тя каза когато са премахнати всички лимфни възли е хубаво 3... 4 пъти в годината за по десет дни да се прави физиотерапия.

# 386
Би ли споделила,какви процедури включва физиотерапията?

# 387
Би ли споделила,какви процедури включва физиотерапията?
Започва с охлаждане на ръката. След това упражнения с пръчка, топки, въртене на колело..и други... И на края студен компрес

# 388
Благодаря!

# 389
Момичета, да ви питам, зъбен имплант може ли да се слага или не е препоръчително? Все пак е рязане, операции, сложничко е🙄 Казах на зъболекаря да сложим мост, той предлагаше имплант.

Общи условия

Активация на акаунт