Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 376
  • 449
  •   4
Отговори
# 390
haidi,не виждам причина да не може да слагате зъбен имплант,освен ако не сте на терапия за остеопороза,коментира ли сме го.Да,хирургична интервенция е,но в дългосрочен план е за предпочитане пред мост .

# 391
  • Добрич
По време на химиотерапията и преди нея, зъбните импланти не са най-добрия вариант.

haidi, не мина ли доста време от активната терапия? Не си струва, заради един зъб, да се обработят още два...

Попитай онколог, ако искаш.

# 392
Хайди, ти беше на скенер скоро и беше казала, че няма да ги чакаш , а ще го изпратиш за разчитане веднага някъде другаде. ( Пожелавам всичко да е наред) Въпроса ми е , къде го пращаш и на каква цена?
Аз пратих моето при коментирания д-р Възгечев и 10 дни вече от пращането нямам резултат. Цена 120 лв. Навсякъде ли е това чакане?!

# 393
Хайди, ти беше на скенер скоро и беше казала, че няма да ги чакаш , а ще го изпратиш за разчитане веднага някъде другаде. ( Пожелавам всичко да е наред) Въпроса ми е , къде го пращаш и на каква цена?
Аз пратих моето при коментирания д-р Възгечев и 10 дни вече от пращането нямам резултат. Цена 120 лв. Навсякъде ли е това чакане?!
Здравей, два пъти съм пращала за второ мнение и разчитане на ЯМР на д-р Виктор Йорданов, страхотен специалист и човек. Поне на мен и двата пъти беше бърз в рамките на 3-4 дена имах резултати на вайбър. Първият път си взех документи директно от София от Сити Клиник, защото имах път до там. Втория път ми ги върна по еконт.

# 394
  • Варна
Incantrix, звъни утре и питай. Обикновено е до 2,3 дена навсякъде.

# 395
Piipi, става въпрос за скенер на бял дроб и коремни органи. Знам, че д-р Виктор Йорданов е добър за гърди, но дали гледа и други органи? Цената каква е в момента?
Алатея, обадих се. Каза понеделник -вторник. Ще станат 12 дни вторник.

# 396
Piipi, става въпрос за скенер на бял дроб и коремни органи. Знам, че д-р Виктор Йорданов е добър за гърди, но дали гледа и други органи? Цената каква е в момента?
Алатея, обадих се. Каза понеделник -вторник. Ще станат 12 дни вторник.

Извинявай  не съм разбрала за какво е.  Цената мисля, че беше 150.

# 397
Здравейте! След операция ми е предписан Аримидекс за последваща хормонална терапия. Получих съобщение от НЗОК, че протоколът ми е одобрен. Какво трябва да направя, за да се снабдя с медикамента? Благодаря предварително на включилите се!

# 398
Здравейте! След операция ми е предписан Аримидекс за последваща хормонална терапия. Получих съобщение от НЗОК, че протоколът ми е одобрен. Какво трябва да направя, за да се снабдя с медикамента? Благодаря предварително на включилите се!
Привет, трябва да отидеш при личния лекар. Обикновено протоколът е за 6 месеца, а личният ти издава рецепта за 3 месеца. Като изразходиш за тези 3 месеца, пак отиваш при личния и ти издава рецепта за още 3 месеца. След това обратно при онколога за нов протокол и така.

# 399
  • Sofia

Hristinal е обяснила всичко, но да допълня, че при мен протокола е за една година.

# 400
За пръв път са ми описали и мозък на пет скенер. Знае ли някой какво означава “на фона на физиологично висока мозъчна активност” ?

# 401
За пръв път са ми описали и мозък на пет скенер. Знае ли някой какво означава “на фона на физиологично висока мозъчна активност” ?

Astonished  къде го прави?

Бота каза:

*🔍 „На фона на висока мозъчна активност“ означава:*
- По време на сканирането мозъкът е бил *в състояние на активност* – например мислене, възприятие, емоции.
- Това може да е *естествено състояние* (будност, тревожност) или *предизвикано* (по време на когнитивен тест).
- Високата активност може да *затрудни разчитането*, защото някои области изглеждат по-„светли“ и може да се прикрият патологични изменения.

*🧪 Защо е важно?*
- При неврологични заболявания (епилепсия, деменция, тумори) PET скенерът помага да се локализират засегнати зони.
- Ако мозъкът е прекалено активен, това може да *замъгли контраста* между нормална и патологична тъкан.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 15:22 от Storytime

# 402

Astonished  къде го прави?
Физиологично...,означава нормално..,нещо което е в реда на нещата...пример..физиологично в стомаха се отделя стомашен сок,при хранене

# 403
Благодаря, не го открих сама токова изчерпателно. В Пълмед го правих.

# 404
Глава на ПЕТ скенер не се гледа Wink
Не знам какво са описали, но ако има нещо на ПЕТ не се вижда. Или обикновен, или ЯМР.
Та ми е странно, защо изобщо го описват

Общи условия

Активация на акаунт