Външно главично верзио

• 544
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета, видях, че такава тема няма, затова реших да пусна.
Бих искала да споделим опит и да има къде да отговорим на въпросите на бъдещи майки, които може би ще преминат през това.

През февруари 2024, в 36+1, ак. Стаменова ми направи успешно верзио. Бях опитала всичко от Spinning Babies без успех. 😂 В предварителен разговор ме разпита подробно за бременността и бебето, в деня на верзиото ми пуснаха кръвни, минах на ехограф и тонове.
Самото верзио отне няколко минути, в стаята бяха мъжът ми, ак. Стаменова и АГ, при всяка маневра ме гледаха на ехограф. Имаха родилна зала и екип в готовност за всеки случай.
След процедурата пак ми пуснаха тонове, на следващия ден отново трябваше да отида на избрано от мен място и да изпратя записа на ак. Стаменова.
Преживяването беше изключително вълнуващо, незабравимо, през цялото време чувствах спокойствие и знаех, че съм в сигурни ръце.
Родих в 40+1 естествено, без индукция.
Ще съм вечно благодарна на ак. Стаменова за това, че сбъдна мечтата ми да родя естествено. 💚

Информация за процедурата може да намерите тук: https://nadezhdahospital.com/novini/ak-stamenova-vanshno-verzio- … eche-edna-godina/

# 1
Seaglass, поздравления Simple Smile
С каква плацента бяхте?
Аз съм 34с, плода е напречно, замисляла съм се за верзио, но съм с мноооого резерви по повода. При предишното раждане плацентата ми излезе на парчета и имам някакъв стопер да ме пипат "излишно". Тогава беше предна ниска, сега е пак предна, но малко по-високо.

# 2
Здравейте! С предна плацента бях, нормално разположена. Не винаги може да се направи верзио и ак. Стаменова не би предприела излишен риск. Може да направите консултация, тя най-добре ще знае и ще Ви посъветва. Успех при всички положения, леко раждане и здраво бебче Ви пожелавам! 🍀💕

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 15:28 от Seaglass

# 3
Я, не очаквах толкова скорошна тема по този въпрос. От скоро и мен ме вълнува тъй като на последния преглед в 34г.с. се оказа, че бебчето се е завъртяло и вече не е главично. 🥲 Доктора ми дава надежда, че все още има време да си заеме правилната позиция, но също ми спомена и за тази процедура.

Слагаха ли ви система магнезий? Болезнено ли беше? Преди известно време ми беше попаднало видео как се извършва верзиото и ми се стори страшничко. Доста съм се сдухала тези дни и не спирам да го мисля. 😐

# 4
Здравейте, браво на лекаря, че въобще го е споменал, повечето не искат и дума да става, нямам идея защо.
Не е страшно и поне мен не ме боля, имаше дискомфорт, разбира се, защото все пак нещо се случва, но се използва лубрикант и се действа бавно и полека, винаги може да се спре. Не са ми вливали магнезий, не съм била и на такава терапия по време на бременността.
Съветвам Ви да не чакате до късна седмица, винаги може да направите само консултация. После бебето ще е по-голямо и ще е по-трудно, макар и не невъзможно - знам, че в чужбина дори и в хода на раждането може да се направи верзио.
Аз опитах сама да го завъртя с техники от Spinning Babies и от това видео - https://youtu.be/fE78iHxnvjs?si=ksdX5_RaJvH2eux-

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 09:16 от Seaglass

# 5
Благодаря много за информацията. Имате ли представа как върви ак. Стаменова със запазването на часове напред във времето и дали консултация може да се извърши онлайн?

# 6
Нямам представа в момента как е, но при мен реагираха светкавично, в четвъртък звъннах, в понеделник бях на верзио. Те ще Ви разпитат подробно по телефона, може да звъннете в болницата и да обясните ситуацията. От София ли сте? Ако не сте, знам, че и във Варна се прави, може да правят и в други градове.

Общи условия

Активация на акаунт