Детски площадки във Варна

• 16 148
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
И аз не можах да стигна до макета. Малката я пипна летния вирус.  kalina_nn, разгледах това, което е направено в сайта. Специални поздрави на Ефито Ковачева! Бивши колеги сме.

# 106
  • Варна
Живея в Чайка и съм невероятно доволна от новите и старите ремонтирани детски площадки в квартала ! Както разбрах и в други райони на града са открити нови площадки и са ремонтирани стари. Така ми се иска да се сещат управниците на града за децата  не само на 4 години предизборно.  Peace

# 107
Благодаря за поздравите:) Ще предам. Ще качим снимки в сайта. Сега предстои реализирането на Кръгла маса на тема "Детската площадка-преди, сега и в бъдеще" с представяне на RoSPA и награждаване на Кмета на района с най- обновени детски пространства. Всеки може да присъства.

# 108
Снимки от представянето на макета можете да видите в: http://www.varnaplayground.com/ в Галерия:)

# 109
  • Варна
Живея във Възраждане и точно пред блока ни има нова детска площадка. Има детска кухня в блока и ежедневно се събират много деца. Това обаче не пречи на хората да си разхождат кучетата на площадката. Не стигат уличните ами и домашните. Като им направиш забележка вместо да се засрамят те още по-нагли стават. На никого не е приятно както си играе детето му да настъпи кучешко л...о. Поне табели да бяха сложили, че е забранено разхождането на кучета (не че някой ще се съобрази де).  #2gunfire  #2gunfire

# 110
  • Варна
Живея във Възраждане и точно пред блока ни има нова детска площадка. Има детска кухня в блока и ежедневно се събират много деца. Това обаче не пречи на хората да си разхождат кучетата на площадката. Не стигат уличните ами и домашните. Като им направиш забележка вместо да се засрамят те още по-нагли стават. На никого не е приятно както си играе детето му да настъпи кучешко л...о. Поне табели да бяха сложили, че е забранено разхождането на кучета (не че някой ще се съобрази де).  #2gunfire  #2gunfire

То, ако само го настъпи добре. Но да си ги ровят из пясъка със лопаките, това наистина е отвратително.

Калина, поздравления. Макетът е страхотен, че и с морска тематика. Надявам се да има много детски площадки като тази   bouquet.

# 111
Благодаря! Надявам се да успеем да намерим начин да го реализираме в действителност:)

# 112
Чудесно ще е, ако го реализирате!
Хубаво е, че сте помислили и за катерачите. Масово площадките са пързалка /опасна/ с люлка /още по-опасна/. На макета виждам, че има доста катерушки и то въжени.
Кораба само пързалка ли е? Ако да, не заема ли прекалено много площ, която може да се оползотвори? Нямам представа от мащаба, но ми се вижда голям на фона на другите атракции. Може би тунели вътре? Въжета пуснати отгоре, по които да се спускат долу. Естакада на самия кораб, с лек наклон, да се изкочват пълзейки по нея. Или дупка на палубата от която надолу висят гуми по които да се спускат - такова нещо има на катерушката на бар Хоризонт.

# 113
Благодаря за предложенията, Diva!Но макетът е изработен изцяло от деца и за тях корабът бе най- атрактивен за изработка:) и искаха да акцентират върху него. Ако се реализира-а се надявам да успеем, ще се съобразят мащабно всички модули-но предложенията ви ще ги имаме предвид.

# 114
Здравейте! Предстои Кръгла маса на тема: “Детската площадка- преди, сега и в бъдеще” със следната ПРОГРАМА:

16,00 – 16,30– Връчване приз на Кмета на района с най- много обновени детски площадки;

16,30 – 17,00–Представяне на опита на RoSPA България-клон на Английската органаизация Кралско дружество за предотвратяване на злополуки- в сферата на детската игра и европейските практики в изграждането на детските площадки;

17,00 – 18,00– Кръгла маса на тема: “Детската площадка- преди, сега и в бъдеще”;

ИМАМЕ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПОКАНИМ

на официалното откриване, което ще се състои на 30.08. 2007 г. от 16,00 ч. в Зала Концертна на Младежки дом – Варна
Надявам се да откликнат повече хора-защото това касае нашите деца. Ще се представи дейността на RoSPA от нейния ръководител за България- л.арх. Ивайло Сиркаров. Чакам ВИ:)

http://www.varnaplayground.com/

# 115
Здравейте! Предстои Кръгла маса на тема: “Детската площадка- преди, сега и в бъдеще” със следната ПРОГРАМА:

16,00 – 16,30– Връчване приз на Кмета на района с най- много обновени детски площадки;

Само заради тази точка не бих дошла. Не одобрявам начина, по който ударно и предизборно бяха "обновени" детските площадки. Толкова некачествено и нехайно бе направено всичко, че подобен приз е меко казано незаслужен. Пред нашия блок, т.нар. обновена площадка се руши, целите конструкции се люлеят и скърцат, една от люлките вече я няма, втората я позакрепиха, на катерушките им давам още 6 месеца! newsm11

# 116
да, направиха се бързо и некачествено
някои от съоръженията даже вече са опасни, само защото са некачествено монтирани

голяма кампания, голямо нещо - и така до следващия край на мандата
аман!!!

# 117
Ами това, което ние правим няма нищо общо с предизборните кампании на който и да е било!!!!! Но смятаме, че всяко нещо, което се прави- колкото и малко да е, трябва да се отличава подобаващо!!! Защото се обновяват- независимо от първопричината, но ние ги ползваме и след това ние не ги опазваме. Не се явявам адвокат на дявола- но, мисля че- не е едностранчив процес.

# 118
Ами това, което ние правим няма нищо общо с предизборните кампании на който и да е било!!!!! Но смятаме, че всяко нещо, което се прави- колкото и малко да е, трябва да се отличава подобаващо!!! Защото се обновяват- независимо от първопричината, но ние ги ползваме и след това ние не ги опазваме. Не се явявам адвокат на дявола- но, мисля че- не е едностранчив процес.
Разбирам те, но се обновяват некачествено. Стават опасни за нашите деца едва 3 месеца след като са сложени! Няма място за каквото и да било отличаване на "мероприятието", нито адмириране на "усилия".
Опазването е наша грижа-съгласна съм, но самите съоръжения са некачествени и се люлеят под тежестта на 12 килограмово дете! При условие, че бяха премахнати устояли на времето катерушки! Не, никак не съм съгласна с това да се награждава кмета за това, че някой шурей (и чрез него още няколко дерибеи в общината) е взел големите пари, и за остатъка е изакал няколко долнокачествени катерушки!
Не се извинявам за острия език в случая-много съм бясна на предизборното хвърляне на прах в очите!

# 119
Доня, отскочи до "кметската" тема- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216856.0;topicseen , да видиш за какво става въпрос. Извинете за ОФФ-а. Хората си умират от кеф, заради еднотипните, опасни и разнебитени катерушки...Ей това не го разбирам!

Общи условия

Активация на акаунт